Облекчения за млади семейства с ипотека

Важно условие е ипотекираното жилище да бъде единственото жилище за семейството
6
Облекчения за млади семейства с ипотека
Снимка: Булфото

От 1 януари тази година влязоха в сила промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, съгласно които млади семейства с ипотечни кредити ще могат да ползват данъчни облекчения.

Съгласно промените сумата от годишните данъчни основи ще се намалява с направените през годината лихвени плащания върху първите 100 хил. лева по ипотечни кредити на семейства, които имат граждански брак и един от съпрузите е на възраст до 35 години.

Важно условие е ипотекираното жилище да бъде единственото жилище за семейството.

Близо половината (48%) от 1101 участници в анкета на сайта определиха отношението си към промените като позитивно, но не смятат, че тези данъчни облекчения са достатъчни.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
35 ако ми е млада възраст ...то трамвая не е превозно средство.*** скопоса големите градове ..всичкото от села и паланки с претенции за кадърност и по комунистическа линия се пренесе в тях. , милиционери държавни служители и подобни..дръпнали кредити за жилища.Не СТИГА,че за нищо не стават ами и данъчно ще ги облекчават.Кой е от ,каде е там да си търси реализация ...!
4
0
 
1
 
! Отговори
гоогле преди 15 години
3. Създава се чл. 22а:.Данъчно облекчение за млади семействаЧл. 22а. Сумата от годишните данъчни ос-нови по чл. 17 се намалява с напавените пезгодината лихвени плащания въху пъвите100 000 лв. по ипотечен кедит, когато са нали-це следните условия:1. договоът за ипотечния кедит е склченот данъчно задълженото лице и/или от съпуг/а,с който/която имат склчен гаждански бак;2. данъчно задълженото лице и/или съпу-гът/ата не са навъшили 35-годишна възасткъм датата на склчения догово за ипоте-чен кедит;3. ипотекианото жилище е единствено жи-лище за семейството пез данъчната година.. 4. В чл. 23 се създава т. 5:.5. копия от свидетелството за склчен гаж-дански бак, спавка за имотното състояние накедитоискателите, догово за ипотечен кедит,погасителен план, завеен от банката кедитоза-емател, и документи, удостовеяващи напаве-ните вноски -за данъчно облекчение по чл. 22а.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мн ми е интересно в сф за 100 000 какъв апартамент ще си купиш? Не повече от гарсониера. Мисълта ми е ако си надвишил тази сума, полага ли ти се облекчение, поне за тях?
2
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Май не...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако си на 35, тогава до 35 ли си?