Провериха 54 наши сайта за самолетни билети, има съмнения за нарушения

В 14 от случаите съмненията са за рекламиране на твърде привлекателни цени (в които например е възможно да не са включени всички такси), а в останалите четири - за договорните условия
14 ное 2007 16:21, Десислава Попова
2
Провериха 54 наши сайта за самолетни билети, има съмнения за нарушения
Снимка: Булфото

Комисията за защитата на потребителите (КЗП) е проверила 54 български сайта, на които се предлагат за продажба самолетни билети. От тях 18 са били маркирани за подробен анализ поради възникнали съмнения за нарушение, съобщи на пресконференция председателят на комисията Дамян Лазаров.

В 14 от случаите съмненията са за рекламиране на твърде привлекателни цени (в които например е възможно да не са включени всички такси), а в останалите четири - за договорните условия.

Проверените сайтове са на български език, защото проучването е насочено към националните потребители. Сайтовете са попаднали в него чрез търсене в интернет по ключовите думи и фрази „пътуване“, „пътуване със самолет“, „сделка за пътуване“, „въздушна такса“, „чартър“, „чартърен самолет“, и „агенция за самолетни билети“, уточни Лазаров.

Поради това няма гаранции, че в проучването са обхванати всички компании, рекламиращи продажба на самолетни билети на територията на страната.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
kat преди 16 години
mi hubava statiika,ama ni6to novo-moge6e i bez neia