Атанасова: Ще изпълнява своите задължения добросъвестно в КС

Тя заяви, че има над 15 години опит в комисията по правни въпроси
18 яну 2024 18:13, Нели Христова
93
Атанасова: Ще изпълнява своите задължения добросъвестно в КС
Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова ще участва в обсъждането и гласуването на промените в конституцията, когато КС започне да ги разглежда. Това стана ясно при нейното изслушване в конституционната комисия.

  "В конституцията и законът за КС няма забрана да бъдат избирани хора, които са били депутати. Всеки полага клетва. Аз съм народен представител от 15 години, участвала съм в почти във всички решения, няма да е добросъвестно да не участваме месеци наред при обсъждането и гласуването в КС", обяви тя.  

"Конституционният съдия не може да шиканира процес по вземане на решение. Към настоящия момент в КС има и други колеги, които са били народни представители. Ако всеки един от нас реши да не участва, тогава може да се окаже, че КС не може да вземе решение", обясни Атанасова. Тя е един от тримата кандидати за КС. Другите двама са Борислав Белазелков, предложен от ПП-ДБ и Цвета Рангелова от "Възраждане".

Златан Златанов от "Възраждане" я попита дали от 2011-а, когато се е вписала като адвокат в Русенската адвокатска колегия, се е явявала на дела.

Вярно е, че първоначалният ми опит е на юрисконсулт в лечебни заведения, той много ми помогна в 41-ото НС, тогава бях в здравната комисия. Съжалявам, че дейността ми като адвокат не е била забелязана от вас", обърна се тя към Златанов. Атанасова обясни, че е участвала при написването на всички искания на ГЕРБ до КС, всяка година били по няколко. Атанасова ги и показа. Тя изтъкна, че има над 15 години опит в комисията по правни въпроси и това щяло да бъде плюс. Тя отново увери, че ако бъде избрана за КС, ще изпълнява своите задължения добросъвестно и ще се води от закона за КС и конституцията.

 Преди нея около два часа на въпроси отговаряше Белазелков. Той беше питан за еднополовите бракове, дали е бил член на БКП, как е станал съдия преди 1989 г., кои са качествата му и защо преди години колегите му не са го избрали за конституционен съдия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Запазена марка и измислена дума от ерата и на депутатка "неможачи" ?!?
63
0
 
3
 
! Отговори
naleg преди 3 месеца
Всички на общонационален протест пред Парламента .
62
0
 
2
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 месеца
тази Деса поетеса не става за нищо друго освен да я разкраччат край дуловската б0лница 50-60 бургии от региона.
61
0
 
4
 
! Отговори
Вица на деня преди 3 месеца
Дуловската Деса в КС... Хич не е смешно,съфорумци! Бог да пази България!!!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е колегата по долу че то трябва да знаеш какви са ти задълженията че да ги изпълняваш но като не ги знаеш може колкото си искаш да обещаваш.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прегледах форума. Всички са против кандидатурата на "неможачи" но никой не я оттегля. Депутатите са еманация на народа който щом си мълчи значи няма ценности както и този който ламти за пост за който няма капацитет нито на йота обаче ламти ли ламти за голямата лъжица. Това е неудобно !
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре бе Алекс ама ти не си ли от към сглобката която праща оръжия пари и консумативи на украйна което ти одобряваш по форумите пък сега деса не ти харесва защо така.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо трябва да вярваме на хора които така брутално излъгаха и се коалираха с партиите с които си отправяха взаимни обвинения. Аз не мога да приема лъжата. Това даде и много лош отзвук в обществото защото лъжата стана мярка и много хора вече лъжат перманентно като подражават на сглобката. То първото което е човек трябва да има реална самооценка а не да ламти да получи повече от колкото заслужава но то това е проблема !
56
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Пази, Боже, сляпо да прогледа.Дуловската "принцеса" съдия в КС.И това ли е Промяната??? По-добре без нея и Про100то да си заминава за Канада.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
т.е. ще изпълнява задълженията както трябва?! Друг вариант ли има.
54
0
 
10
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Зависим човек ,няма как да изпълнява ,каквото и да било "добросъвестно".Освен това ,както по- голямата част от населението на България ,не само сред политиците няма нравствено - етични качества ,които са в основата на отстояване на принципни позиции."Професионално" ,няма как да ги осъществява ,защото няма "базата данни" ,а тя се изгражда в практиката - от най- ниското към най- високото стъпало ,но самостоятелно и без"прескачане в йерархията".Сега и приляга нейната патентована фраза"неможачи"
53
0
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Това просто е безумие и пълно падение. Нужна е революция и изтребване на гербилите.
52
0
 
14
 
! Отговори
тази курва преди 3 месеца
До До 36 и някои други! има стаж на компаньонка и магистрална труженица, личи и от джуката
51
0
 
18
 
! Отговори
Обзор преди 3 месеца
КС решава въпроси от жизнено значение за хората, България , ЕС и НАТО. И в тези въпроси ще има глас едно същество, което със сигурност едно съдебно решение не може да напише, знанията и са на етап юрисконсулт в болница , но наглостта и е на висотата на Мусала.... срам и позор и за нея и за нас и за целия демократичен свят.
50
0
 
16
 
! Отговори
тази курва преди 3 месеца
е надминала нивото на компетентност, на бедрото и дължината на полата си
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Биографията й пише, че владее английски и руски, за френски нищо не пише.А на мен ми се струва, че френски владее най-добре, все пак с него направи отлична кариера.
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След изпирането на ББ и Пеевски, назначаването на Сарафов и сега изпращането на Деса в КС съдебната реформа на ДБ и ПП. Сега спокойно могат да си легнат в едно легло с дракона от Банкя и са се думкат на воля.
47
2
 
22
 
! Отговори
Дядката преди 3 месеца
Дуловската принцеса както е известна тая госпожа ще изпълнява каквото и каже Бойко защото си е чисто партийна калинка, която ще кацне в К Съд!Отсега лъже като Борисов!
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото е изпълнявала и добросъвестно задълженията си в крадливата партия ГЕРБ, толкова ще ги изпълнява и в КС.
45
16
 
3
 
! Отговори
До 36 и някои други! преди 3 месеца
Явно не сте запознати, че за юристите стажът им като депутати се води за юридически стаж! Да не говорим, че е член на адвокатската колегия от 2011 г., което означава, че се е явявала и по дела! Така, че по кротко с обвиненията! Освен това опитът като депутат и министър са голямо предимство, защото е наясно с държавната структура и държавния процес!

Спонсорирани публикации