Анализатор за „Хизбула“: Армия, лишена от комуникация, е сляпа

Според Иво Инджев военизираната групировка е била обезглавена
21 сеп 2024 16:20, Елка Василева
52
Анализатор за „Хизбула“: Армия, лишена от комуникация, е сляпа
Снимка: архив, БГНЕС

Армия, лишена от комуникация, е сляпа, независимо от военната мощ, която притежава. Това каза пред bTV журналистът, блогър и политически анализатор Иво Инджев по повод атаките с пейджъри-бомби в Ливан и Сирия.

Още по темата
„Нямаме основание да подозираме българска връзка. Разбирам защо новината в унгарските медии постигна голям резонанс у нас. Ако се намерят някакви доказателства, че България е замесена, това крие потенциална опасност за страната ни – да се предприеме някакво отмъщение“, посочи той.

Журналистът припомни също така, че именно „Хизбула“ са автори на атентата на бургаското летище през 2012 г. Това е терористична групировка, която не бива да бъде подценявана.

 „Нивото на сигурност в България е доста ниско, след като позволяваме у нас да шетат такива емисари като тези на „Хизбула“. Да не говорим, че години наред у нас има хора, които пропагандират проирански настроения. Гледам, че напоследък малко са позатихнали“, посочи още той.

Иво Инджев е категоричен, че проблемът е в това, че Близкият изток е твърди близо до България. Ето защо според него експертите по национална сигурност трябва внимателно да следят процесите там и да правят обективни анализи.
 
„Обективният анализ показва, че Израел постигна огромен успех в региона. След войната в южните райони на Ливан през 2004-2006 г. от „Хизбула“ заявиха, че са първата арабска армия, която е победила Израел. Тогава те придоби голямо самочувствие, а Иран им увеличи значително военна помощ, дадоха им много повече ракети. Сега всичко това беше разбито само с един удар“, посочи още журналистът.

Той посочи още, че един от ефектите на операцията с пейджърите-бомби е „обезглавяването на тази военизирана групировка, сравнявана с редовна армия“. Според него става дума за 40-хилядна армия.

„Те сега се крият от себе си, от собствения си напредък. Бяха известни с това, че ползват компютри и модерни технология в бойните си действия. Оказа се обаче, че са много назад с материала“, категоричен е журналистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от Близък Изток
Още един висш командир на „Хизбула“ е убит при израелски удар
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
До 46.Пропусна само да кажеш,за кодовете.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
До46.И вие ли господине сте в" Играта".Верно казваш за способите им.Имал съм възможност да се убедя в думите,Ви, които изричаш.И това преди години.
47
0
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 минути
Хааааа ха ха ха ха хаааааааа! Този е пълен АНАЛлизатор на евреите! Аналлизаторе Инджев, ти не знаеш абсулютно нищо за Хизбуллах, нито за Хамас! За оперативна дейност нито една от тези организации не ползват електронни устройства за комуникации бе чоджуум! Ползват хартия и молив, и се изпраща чрез куриер. Ако инструкцията е особена важна, дори не се записва на хартия, а се научава наизуст от куриера и се прошепва на ухото само на този, за който е предназначен. Обезглавили били Хизбуллах!!?
46
0
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 10 минути
Хааааа ха ха ха ха хаааааааа! Този е пълен АНАЛлизатор на евреите! ***-лизаторе Инджев, ти не знаеш абсулютно нищо за Хизбуллах, нито за Хамас! За оперативна дейност нито една от тези организации не ползват електронни устройства за комуникации бе чоджуум! Ползват хартия и молив, и се изпраща чрез куриер. Ако инструкцията е особена важна, дори не се записва на хартия, а се научава наизуст от куриера и се прошепва на ухото само на този, за който е предназначен. Обезглавили били Хизбуллах!!?
45
0
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 15 минути
1. Чета око някога ни нападнат с партизани всичко ще спре да функционира 2. Тогава вие ще сте моите очи и уши 3. Всеки отговаря за защита на своя район и ако сме подготвени за 7 до 10 дни ще се справим
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
ВероятноМОСАДвече са пробити от всегде.Как можаха да пропуснат началото на нападението на ХАМАС.А като имам в предвид,че ХИЗБУЛА са далеч по мощна организация и по добре въоръжена военизирана групировка,считам че Израел ще даде много повече жертви при война срещу Ливан.А може и на тяхна страна да се намесят и други държави от региона.И в крайна сметка,може да започне голямата война с неизвестен край.Стара истина е ,че ако не се загаси огъня на време,той ще се разрастне.Какво ли го очаква Светът?
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Този е анализатор и журналист колкото аз имам паркиран танк Абрамс в гаража.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Една от най отвратителните муцyни в медийното пространство
41
1
 
2
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 24 минути
Истински военен анализатор, а защо нищо не казва за това дали да бомбандираш чужди държави, да взривяваш чужди граждани, да избиваш хиляди невинни деца и жени е нормално. Това не е нормално, това представлява политика на държавен тероризъм.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Анализатор?Инджев?
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
Диво Свинджев НЕ е журналист!
38
2
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 44 минути
До Мда 34..Тази дума я измисли Тони Филипов, д-р, преди 20 години - като цитираш го споменавай, не се прави на умен....И Инджев е живял в Либия и знае нещата от вътре - а ти знаеш само какво ти има в хладилника....умствен дефицит!!!!
37
5
 
7
 
! Отговори
Какъв анализатор бе? преди 46 минути
Какъв анализатор е тоя 70-годишен пop бе??? Учил е 5 години на Червения площад в Москва, агент на ДС и сега на дърти години се върти като фурнаджийска лопата да плюе в чинията, от която 50 години е ял!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
През90-те на миналия век,МОСАДбе едно от най-добрите разузнавания вСветаЗалови и предаде на Турция,Йоджалан.Беше проникнала и в българските научни институти към воено промишления комплексВиждал съм фотокопия на български високотехнологични воени разработки на иврит,което означава,че са"откраднати"а не съвместните такиваРазкриваха и законспирирани вСАЩи на други места по Света,бивши есесовци и ги оъвличаха за да бъдат осъдени вИзраелНо от как Биби взе власта там всичко е с краката нагоре.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Това Lайно когато и да го пребиеш все ще е късно.
34
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 53 минути
Тоя не може чорапите сутрин да си намери, ама го дава анализатор..АналЛизатор си е от край време...
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
Въпрос с повишена елементарност: Откога агент "Ивайло" стана "анализатор" (и главен русофоб) ?? Отговор: при демокрацията. При соца беше агент на ДС, и "анализираше" съграждани за подривна дейност.
32
3
 
4
 
! Отговори
Една опция преди 59 минути
Оживелите няколко хиляди ранени ще са камикадзета та , които пак ще прелетят с делтапланери този път в Северен Израел. Израел има само една опция - война с Ливан за да създаде буферна зона. В момента 100 000 евреи-заселници са евакуирани на юг в Израел.
31
1
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 1 час
Ха, ха, ха може не само анализатор, но и експерт да провъзгласите този лакей и измислен герой. Жалко е, че трагедията на един народ, на едни нещастници случили се на пътя на едни уж богоизбрани, все уж гонени и онеправдани, а в същото време двулични манипулатори и убийци се упражняват лицемерно такива като тоя АНАЛиз(и)атор
30
0
 
0
 
! Отговори
Анна преди 1 час
До Анонимен 15 Има, но са се настанили в Дневник