Нетаняху: Отговорът на иранската атака да се осъществи умно

Израел е обещал да информира САЩ преди контраатаката
16 апр 2024 07:15, Елка Василева
31
Нетаняху: Отговорът на иранската атака да се осъществи умно
Снимка: архив, БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил на частна среща с министри от своята партия "Ликуд", че на иранската ракетна атака трябва да се отговори умно, предаде ДПА, като се позова на израелското радио "Кан".

Още по темата
Иран трябва да очаква напрегнато кога ще дойде ответната реакция, както беше с Израел преди атаката късно вечерта в събота, е казал премиерът според източник на радиото.

Позовавайки се на друг източник - високопоставен служител, радио "Кан" съобщи, че Израел е обещал да информира САЩ, преди да предприеме контраатака, за да даде на американските войски в района време да се подготвят за евентуален ирански ответен удар.

Вчера израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака на Иран въпреки призивите на много страни, начело със САЩ, да се избегне разрастване на конфронтацията в Близкия изток, където вече бушува война - между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" в Ивицата Газа, отбелязва Франс прес.

Бенямин Нетаняху призова международната общност "да остане единна" пред "иранската агресия, която заплашва световния мир", след като нападението беше осуетено с подкрепата на няколко от съюзниците, включително Вашингтон.

"Международната общност трябва да остане единна, за да се противопостави на иранската агресия, която застрашава световния мир", заяви министър-председателят в изявление, публикувано от службите му в социалната мрежа "Екс".

Нетаняху приветства "подкрепата на САЩ, Великобритания, Франция и други страни за осуетяване на иранската атака".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Близък Изток
Защо ключови арабски страни заеха страната на Израел?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Руснак преди 1 седмица
Няма да ви спаси и Америка бъдете сигурни !!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Нетаняху е умен преди 1 седмица
Той е много умен. Аз предполагам, че Израел ще нанесе изпреварващ и обезоръжаващ удар по силозите с иранските ракети и по военните летища и самолети на Иран. Иранците после ще останат по бели га-щи. Няма да има с какво да отговорят на израелския удар. И отново евреите ще бъдат горе, а иранците и арабите долу в краката им.
24
5
 
5
 
! Отговори
Израел преди 1 седмица
е стожер на Мир и Демокрация в региона. Божи Гроб също е там и вси християни - без червените идиomи - трябва да подкрепяме Израел в стремежите му да унищожи световния тероризъм. Мачкай, Израел! Шалом
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как без причина бре, няма палестинец измрял без причина.
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти си, който застрашаваш световния мир. Нещо много си се взел насериозно, щом призоваваш световната общественост, като че ли си годподаря на света. Мизерната ти държавичка по-добре да си трайка, а да не се зъби на десетократно и стократно по-големи държави.
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ами то е ясно, още ирански генерали ще се преселят във вечните ловни полета. Ще стане армия на ефрейторите." - а ти вечно ли ще живееш?
20
1
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 седмица
Ами то е ясно, още ирански генерали ще се преселят във вечните ловни полета. Ще стане армия на ефрейторите.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Руслямистите така се радваха и, когато Хамас избива ше невинни" - Т.е. според теб евреите които избиваха без причина невинни жени и деца са невинни? Така ли? Болен здрав носи?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв отговор? Нали това което Иран правят е отговор? Т.е. сега искат отговор на отговора, а не отговор на атака!
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безумието не може да се осъществи умно , целият Свят е в пламъците на войни разпалвани от безумци , които трябвало да го извършват умно . За преговори никой не говори , за мир никой не работи умно .
16
1
 
7
 
! Отговори
Емир Кустурица преди 1 седмица
Какво като се покръстих през 2015та? Немайня е много хубаво християнски име, почти украинско. Какво съм виновен, че седмокласничките АмлА, *** и ЗелмА не можаха да ме придружат в Москва? Поне ги поканих. Защо лъжете, че съм окрал филмовата продукция с 30000 евро за бензин, като бяха само 26225, сатанисти евроатланти такивата!
15
6
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 седмица
Руслямистите така се радваха и, когато Хамас избива ше невинни, а после рева. Сега ще е същото. Иран ще остане без доста енергийни структури скоро
14
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Да припомня: Повечето умопомрачени копейкаджии са турчеещи се помаци, бивши военни, милиционери от ДС и дръти комунисти :)))))))))))))))))))))))))))
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 14 АнонименВеднага софииски надрусанигендари са ти маркирали минуси
12
10
 
9
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Да оставим нънтънаху да избие , който си реши , нали е евреин. Позволено е
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 12 АнонименТи четеш май доста евроатлантически пропагандни глупости
10
2
 
8
 
! Отговори
Мизулина К.: Какой п преди 1 седмица
уть да хващаме теперь ние с Кабаевой Алинкой?
9
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До БЪРЗО ЗАБРАВИХМЕДоста глупости четеш - нападението беше срещу терористична клетка и не беше в посолството както твърди Иран, а в сграда, която според тях е част от посолството. Също ударът беше разрешен.
8
8
 
10
 
! Отговори
Кабаева А. преди 1 седмица
Какво съм виновна, че Митя Медведев говори развален китайски с украински акцент, че Светланочка погрозня и Митяга наш предпочита сучку Алду, виж ги ти! Нали го отсвирих от швейцърските осмокласнички.ру, амма ха!
7
14
 
18
 
! Отговори
БЪРЗО ЗАБРАВИХМЕ преди 1 седмица
Иранският отговор беше на израелската атака. Израел нападнаха дипломатическо представителство. ИЗРАЕЛСКАТА агресия застрашава световния мир.