Ердоган сравни Нетаняху с Адолф Хитлер

Той свърза атаките в Газа с отношението на нацистите към евреите
Обновена: 27 дек 2023 23:37 | 27 дек 2023 19:36, Камелия Цветанова
57
Ердоган сравни  Нетаняху с Адолф Хитлер
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че израелският премиер Бенямин Нетаняху не е по-различен от Адолф Хитлер и свърза израелските атаки в Газа с отношението към еврейския народ от страна на нацистите, предаде БТА като цитираРойтерс.

Говорейки на събитие в Анкара, Ердоган също така повтори критиките си към подкрепата на Запада за Израел, като добави, че Турция е готова да приеме учени и университетски преподаватели, които са изправени пред преследване заради възгледите си за конфликта в Газа.

Ердоган неколкократно е обвинявал Нетаняху във "военни престъпления" във връзка с ударите на Израел в ивицата Газа и е призовавал за изправянето му пред международен съд.
 





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ГазаЕрдоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
29
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 месеца
Според Талмуда (еврейска книга за напътствия) ако евреин убие неевреин, той не носи отговорност за това. Дали това има връзка с нацистката идеология нека всеки да сам реши.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Нека даде думата и на кюрдите!!!" - Какво да им даде глас, нали Израел въоръжаваха кюрдските терористични организации в севрен Ирак и Сирия. Клипчетата ги имаше в YouTube даже, всичко беше снимано на видео. Цял свят ги видя. Кюрдите развяваха израелски знамена в изблик на радост.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека даде думата и на кюрдите!!!
3
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ердоган е абсолютно прав! Това е геноцид над палестинците. Името на държавата се казва Палестина. Това нещо Израел е изкуствена държава. Евреите също като македонците крадат история. Даже знамето на Израел днес е откраднато! Такова е било знамето на Палестина. Който не вярва, нека сам провери! Не е трудно! Палестина е създадена 1300 години преди евреите да разберат, че е възможно и те да си направят държава.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лорер,ти ли сложи минуса,на коментара ми.
1
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Велик политик.