Ердоган сравни Нетаняху с Адолф Хитлер

Той свърза атаките в Газа с отношението на нацистите към евреите
Обновена: 27 дек 2023 23:37 | 27 дек 2023 19:36, Камелия Цветанова
57
Ердоган сравни  Нетаняху с Адолф Хитлер
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че израелският премиер Бенямин Нетаняху не е по-различен от Адолф Хитлер и свърза израелските атаки в Газа с отношението към еврейския народ от страна на нацистите, предаде БТА като цитираРойтерс.

Говорейки на събитие в Анкара, Ердоган също така повтори критиките си към подкрепата на Запада за Израел, като добави, че Турция е готова да приеме учени и университетски преподаватели, които са изправени пред преследване заради възгледите си за конфликта в Газа.

Ердоган неколкократно е обвинявал Нетаняху във "военни престъпления" във връзка с ударите на Израел в ивицата Газа и е призовавал за изправянето му пред международен съд.
 





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ГазаЕрдоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
14
 
9
 
! Отговори
До 21 АРМЕНСКИЯТ преди 4 месеца
"До onzi bay, арменският геноцид е само в твоята глава,чел си много комунисически вестници."__ НАПРАВО СМЕ ПОВЛИЯНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА: "Изгнаници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, в край чужди събрани, изпити и бледни, в порутен бордей, те пият, а тънат сърцата им в рани, и пеят, тъй както през сълзи се пей." - ПЕЮ ЯВОРОВ. ЗА ЧИЙ ГЕНОЦИД ГО Е НАПИСАЛ ПО ЗАПОВЕД НА КРЕМЪЛ, ХА-ХА??!
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съвсем невинни хора могат да попаднат в клопка и ги използват без дори да подозират и ги разболеят или убият, не знам и как можем да спрем това, просто не знам, защото те контролират и мислите, а от там и думите и действията на хората, а и самите хора и движението им се проследява. Нещата са страшни! Просто не използвайте интернет, телевизия, избягвайте телефони, електронни уреди, партии, обществени места и т.н.Те дори се забавляват, играят си игри с вас и се забавляват, а за хората е трагедии
24
13
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 4 месеца
Възможно е. Малко знаем за него . Но Ергоган също не е голем демократ. И той е убиец на кюрди. В една група с Путин......:)
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вълновите оръжия, могат да се контролират и чрез обикновен телефон, много народ беше разболян и изтрепан тихомълком и за нищо, нещата са страшни, не само у нас, а и по света изобщо, няма застраховани хора в никое кътче на света или държава, не знам как ще завърши всичко това, но света се превръща в тирания и тотален концлагер, буквално. Не знам, дали има изобщо някаква сила да се противопостави на това и да даде глътка въздух на хората!
22
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нетаняху е диктатор от типа на Путин и Орбан. Тръгна на война с палестинците защото губи подкрепа в Израел.Никой не може да ме убеди, че Мосад не са знаели за атаката на Хамас през уж най-охраняемата граница! А, какво да говорим за 4-5часовото закъснение на еврейската армия, докато арабете се налудуват. Израел е 5 пъти по малък от България и армията за минути може да реагира.
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До onzi bay, арменския геноцид е само в твоята глава,чел си много комунистически вестници.
20
4
 
10
 
! Отговори
КОНЦЛАГЕРЪТ преди 4 месеца
ОБИКНОВЕНА ДИАЛЕКТИКА - СЛЕД ОТРИЦАНИЕТО СЕ РАЖДА СИНТЕЗЪТ И НЕТАНЯХУ СТАВА ЕВРЕЙСКИЯТ ХИТЛЕР...
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че то и не малко евреи правят подобни сравнения. Един еврейски политик го нарече лъжец и баща на лъжата!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е вече да спира това изтребление. Мярката е много важно нещо. Обикновените хора нямат вина. Така е било при Хитлер, така е и сега в Израел/Палестина, Украйна също. А естествено, че подтиснатият и тероризиран народ ще се бори за свободата си. Агресията поражда агресия и умраза. Лошо е,че тази умраза се разнася по света и невинни хора могат да страдат заради политики на немислещи управляващи за последствията. Мирът е необходим и важен за цял свят..:))
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като управник на държавата си, Ердоган е истински пример за подражание, направи и построи много неща , полезни за населението, като международна политика, само донякъде. Преди няколко дена, Ердоган припадна и получи сърдечен удар, докато държеше реч и се изказа срещу Израел и убийствата на палестинци, значи, някой с вълнови оръжия го следи.
16
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много вярно сравнение!
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ердогам е прав.
14
19
 
9
 
! Отговори
Бай Онзи преди 4 месеца
ахаха номер 3 е мега *** ..моето момче , Палестина са изкуствени. Взели са името от Филистинците, които са гръцки произход и нямат нищо общо. Палестина е името дадено от римската империя за да дразнят евреите с името на Филистинците след бунтовете на евреите. Другото което е - при арабите няма звук П ...та Палестина на *** *** . Да си чел история балък. айде у лево. За съжаление в БГ само такива *** коментират , който не са били скопени за съжаление :)
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тайпи, гледай да не налапаш на потника ръкава.Че на там вървят нещата.
12
21
 
19
 
! Отговори
Анализатор преди 4 месеца
Много му позволиха на тоя цигааниин.Време е да му покажат къде зимуват раците.
11
16
 
13
 
! Отговори
bai onzi преди 4 месеца
този *** хлебец нещо за арменски, асирийски и други геноциди да спомене ? Малко са му земетресенията ...айде комшу , вазелина и хващай палците
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гьобелс казва: Ние решаваме кой е евреин.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има една поговорка:< Не причинявай на другите това, което не искаш други да ти причинят>. Много народ и управници трябва да се замислят.:))
8
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обичам когато турци и еврей се мразят.По време на турското робство рамо до рамо са клали българи.С известно удовлетворение бих наблюдавал как двата ромски клана се избиват.Жалко че не граничат двете държави.Щеше да е интересно.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И двамата са евреи.