Ќƒ– отрече нейни оръжи€ да са използвани от "’амас" срещу »зраел

—јў искали така да отклон€т вината за конфликта от себе си
13 окт 2023 08:38, ≈лка ¬асилева
7
 Ќƒ– отрече нейни оръжи€ да са използвани от "’амас" срещу »зраел
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—еверна  оре€ отрече нейни оръжи€ да са били използвани от палестинската групировка "’амас" при нападението срещу »зраел, като за€ви, че по€вилите се в н€кои медии съобщени€ по този повод са опит на ¬ашингтон да отклони вината за конфликта от себе си към трета страна, предаде –ойтерс.

ќще по темата
“ази седмица "–адио —вободна јзи€" предаде, позовавайки се на военни експерти, че бойците на "’амас" може да използват севернокорейски оръжи€ и съобщи, че кадри на палестински бойци показват нещо, изглеждащо като ракетна установка, за ко€то се предполага, че е севернокорейска.

"√ласът на јмерика" също цитира думите на експерт от разузнаването, който за€ви, че н€кои от оръжи€та, използвани от "’амас", веро€тно произхождат от —еверна  оре€.

—евернокорейската агенци€  ÷“ј нарече "безпочвени и лъжливи слухове" съобщени€та, че "севернокорейски оръжи€" изглежда са били използвани за нападението срещу »зраел".

"“ова не е нищо друго освен опит да се прехвърли вината за кризата в Ѕлизки€ изток, причинена от т€хната погрешна хегемонистична политика, върху трета страна и по този начин да се избегнат международните критики, насочени към импери€та на злото", допълва  ÷“ј.

√оворител€т на —ъвета за национална сигурност на Ѕели€ дом ƒжон  ърби за€ви вчера, че не може да потвърди съобщени€та за произхода на ракетите, използвани от "’амас", отбел€зва –ойтерс.
(Ѕ“ј, —ветослав “анчев)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


7
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
7
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
 Ќƒ– не е давала оръжи€ на "’амас", но може да нанесе удар по пиндостански€ авионосец Ronald Reagan в ёжна  оре€.
6
6
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ƒаже —евернокорейците гледат да се дистанцират от ’амас. —амо »ран и ѕутин н€мат граници май. Ќе разбирам руснаците какво общото намират с държава като »ран, където да те уби€т на улицата е законно.
5
0
 
2
 
! ќтговори
678 преди 4 месеца
¬еро€тно от тук от там.Ќо не е сигурно .
4
5
 
8
 
! ќтговори
Ѕай ƒрън преди 4 месеца
ƒоказа се, че оръжи€та са американски, доставени от ”крайна. —поред мен обаче не точно ”крайна е намесена в далаверата, а самите —јў, под предлог, че достав€т за ”крайна, отклон€ват за ’јћј—. ’јћј— е създадена от —јў, както “алибаните.  акво повече да говорим, не знам!!!
3
4
 
13
 
! ќтговори
ѕор÷елан преди 4 месеца
ћалка изненада.  азвам малка защото не е изненада. ƒоста оръжи€ в √аза се оказаха с украинска маркировка. –ѕ√, ѕ«– , ѕ“”–—, —трелково оръжие. Ѕуданов веднага се фърли да об€сн€ва, че това било трофейно оръжие, което руснаците били изпратили на палестинците.
2
6
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
¬ случа€  Ќƒ– казва истината.
1
4
 
12
 
! ќтговори
√ласът на америка? преди 4 месеца
»нтересно как "отрича" като нищо не излиза от там поради вс€какви наложени санкции и забрани и западна пропаганда дриска каквото си иска.