Министърката с българско гражданство на Мицкоски - с имоти за над милион евро

Има жилища и в Испания и Португалия
22 окт 2024 21:00, Стела Стоянова
75
Министърката с българско гражданство на Мицкоски - с имоти за над милион евро
Снимка БГНЕС

Министърът на енергетиката в кабинета на Християн Мицкоски Саня Божиновска, която стана известна и у нас покрай българското си гражданство, е най-богатият министър в правителството на Северна Македония.

От нейната имотна декларация става ясно, че Божиновска притежава имоти за над 1 милион евро.

"Тя притежава два апартамента в центъра на Скопие - единият от 87 кв.м., а другият 60 кв.м. Двата общо струват 140 000 евро", съобщава македонското седмично издание "Фокус".

Притежаващата българско гражданство Саня Божиновска има четири апартамента и в чужбина. Два в Испания, един в Португалия и един в Сърбия. Жилищата в Испания струват 560 000 евро общо, а в Португалия 162 000 евро, колкото приблизително е и този в Сърбия - 157 476 евро.

В декларацията най-приближеният министър до Мицкоски съобщава, че има банкови суми от спестявания и заплати, както в Северна Македония, така и в Чехия. За Португалия и Испания Божиновска пише, че има само недвижими имоти, но никъде не посочва сумите. Тя притежава и фирма в Чехия.

Както самата Божиновска, така и нейните родители и брат също са български граждани.

Собственикът на компанията „РУДНАП ГРУП“ Воин Лазаревич, в който управител е близката на Християн Мицкоски Саня Божиновска, е с изключително противоречива репутация и името му изкача от т.нар. „Панамски досиета“. Воин Лазаревич е един от най-големите бизнесмени в сферата на енергетиката не само в Сърбия, но и в страните от Западните Балкани. Той е купувал ток от България, а също така е имал бизнес и в Русия, който е свързан с банка, създадена да заобикаля санкциите, наложени на остатъчна Югославия на покойния вече диктатор Слободан Милошевич, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от ЕС
Италия с нов указ, за да запази споразумението с Албания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Australia преди 45 минути
До БРАТУЖКИМДай на сина си презерватив и го научи как да ги ползва , че такива като твоят ген ,да не се множат!
69
1
 
1
 
! Отговори
:))) преди 49 минути
Бойко е виновен!
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
До Itso Самосъзнанието няма нищо общо с паспорта. Нашите като са с български паспорти, какво? Ще им се да са германци, французи, англичани и какви ли още не, все "европейски граждани", евроатлантици някакви, ама не българи.
67
0
 
2
 
! Отговори
Itso преди 1 час
Издаването на беге паспорти на македонците беше гениален ход на българското правителство. Сега няма как да се отрече наличието на българско малцинство и българско самосъзнание на македонците.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Обявила си е имотите като нейни, а не на децата, на бащата, на съпруга, на жената, на тъщата и на свекървата, както правят у нас. Определено не е българка, а само с паспорт. Ха-ха.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ку продължава да злослови срещу БГ - да й се отнеме гражданството, а и имоти, ако има такива в БГ и да се пусне по пързалката у лево )))
64
5
 
3
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 3 часа
С ОНЯ ЛИ Е С ТОЯ ЛИ Е НЕЗНАМ.САМО ЗНАМ ЧЕ РУСКИТЕ БУКЛУЦИ ОТ КЪДЕТО И ДА СА НЕ ПОДЛЕЖАТ НА РЕЦИКЛИРАНЕ.
63
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 часа
Горкото Сонче.При нас министър в МВР е равнознано на много апартаменти за много милион.Справа Цацо Цвъ,Дамаджаната .... има нна какво да се учат!!!
62
0
 
7
 
! Отговори
Математик преди 5 часа
Хахахха. Скрита лимонка. Нашенка си е
61
3
 
0
 
! Отговори
Дебелянчу преди 6 часа
мълчи ***. ти си аматьор и скоро ще търкотиш наровете. А аз ще *** мис бистие на смени с турския бекенбауер. че ти я пръснем кадънката, мек свинчок.
60
0
 
2
 
! Отговори
Porkou Podrisoff преди 6 часа
Макета аматьори.
59
0
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 7 часа
Чи Ко,... То това е три двустайни в Лозенец
58
0
 
5
 
! Отговори
мммдаааа преди 8 часа
наследство от баба и
57
0
 
4
 
! Отговори
Добре смятам преди 8 часа
5 по 5 25 ама от нашите български управници нито и кмета на едно село с 50 души пак няма да го надминава по имоти пари и така нататък..А да не говорим за кметове като София варна и Бургас
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
наще политици спят. събудете се бе!!! за какво вземате заплати?!? отнемане на гражданство и персона нон-грата за северно мъкедонците!!! правят ни на мезе
55
1
 
9
 
! Отговори
Уха преди 8 часа
Здраво е работила жената , и е пестила от закуски - то само като я погледнеш, си личи !
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Ха,ха,ха, "икономическите причини", породи които северномакедонката Саня Божиновска е взела българско гражданство, както казва, са, крадене и закононарушения, заедно със сръбските й приятели. И то като българска гражданка, по време на пребиваването си в страни от ЕС. Вън, измамниците и крадците, от ЕС! Позор! Да й се отнеме българското гражданство и това на семейството й. Те позорят България. Вето.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Всички фалшификатори от Северна Македония, вън, от ЕС! Министърката персона нон грата.
52
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 9 часа
До Нане: тази не е краварка, а русофилка и сърбомана за велика Македония. Не, че има разлика между американофила и русофила, все са от едно котило.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Пеевски -Президент още в другия мандат! Хайде българи -да го изберем! Той е най-добрият избор!!!