Медиите в Гърция: Благодарим на българските пожарникари

Пожарът край границата ни наближава нашата територия
23 юли 2024 10:40, Нели Христова
11
Медиите в Гърция: Благодарим на българските пожарникари
Снимка: БГНЕС

Водещите гръцки медии публикуваха благодарност към българските пожарникари, участвали в мисия по гасене на пожарите в Гърция. Температурите в страната спадат, но рискът от пожари остава.

Снимки на българския екип пожарникари и техника публикуват днес централните гръцки медии под заглавие "Гърция благодари на българските пожарникари" за помощта при гасенето на огнища. Материалите посочват, че нашите пожарникари са част от европейската помощ към Гърция. Коментира се също високото ниво на професионализъм на българските огнеборци, като са поместени снимки от работата им на няколко пожарни огнища.

За днес от Гражданска защита съобщават, че отново по въздух атакуват пожарното огнище в близост до българската граница. Според огнеборците няма да се допусне огъня да премине границата. Изкопаха противопожарен ров, който спира разпространението на пожара.

Мащабни сили на пожарната действат и на остров Родос, където огънят се движи в близост до къщи и вили. Засега не евакуират туристи.

Въпреки чувствителното спадане на температурите рискът от нови пожари остава, предупреждават властите, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 9 Не разбрах кой, според тебе ги е избрал тия? Герб е с цели 3 гласа пардон 14 процента пред втората партия... Никой вече не гласува защото няма за кой, просто сами си се избират.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Получавате това, което заслужавате! Не е хубаво така да избирате прасета да ви управляват и да се правят на богове. Гръцките богове са разгневени! Казаха че ще накарат вулканът Витоша да изригне и Свинският ви Рай ще изгори. О, Непобедимо Слънце Аполо, накарай тези прасета да цвърчат!
8
3
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Пламенен привет за Гърция!
7
2
 
8
 
! Отговори
Навитак преди 1 месец
До Атанасис Михалис - Е чак пък за нищо, поне променихме генофонда на Балканите, "комшу", виж се ти например как приличаш на съседа.
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бг случинаж
5
9
 
2
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 1 месец
Молим, пак заповядайте, ако има неща за усвояване- и там мога да помогна!
4
25
 
4
 
! Отговори
Атанасис Михалис преди 1 месец
Билгарите стоеха 1 месец на летище ''МАКЕДОНИАС''..НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СА ГАСИЛИ ПОЖАРИ В ЕЛЛАДА...ЕЛЛИНСКИТЕ САМОЛЕТИ ГАСЯТ ПОЖАРИТЕ...ВАС БИЛГАРИТЕ = АВАНТАС на МОРЕ, ШЕМЕКЕРИИ , и КРАЖБИ = 100 ПРОЦЕНТА НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩООООО ..
3
2
 
27
 
! Отговори
Така сме си преди 1 месец
Хората ни хвалят, ние си се плюем.
2
2
 
27
 
! Отговори
нормален преди 1 месец
трябва да оценяваме че чужди държави ни оценяват положително за помощта която им оказваме !
1
12
 
3
 
! Отговори
ако не сме ние преди 1 месец
българските пожарникари , всички : мамалигари , сръбчета, помаци , гърчета, турчета и макета щяха да са по сами и по зле .