Мицкоски може и да не харесва българите, но една от министърките му се оказа... българка

Саня Божиновска обаче отрича
27 юни 2024 21:57, Нели Христова
130
Мицкоски може и да не харесва българите, но една от министърките му се оказа... българка
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката и част от висшето ръководство на управляващата ВМРО-ДПМНЕ Саня Божиновска е използвала български паспорт, когато е била директор в хърватската компания "Руднап", предаде  БГНЕС.

Македонският портал "360 степени" публикува и документ от Търговския съд в Загреб, където е записано, че Божиновска използва български документи за самоличност, тоест има българско гражданство.

Самата Божиновска е отрекла информацията пред изданието. От редакцията обаче подчертават, че тя не е отговорила на въпроса дали "в миналото е притежавала българско гражданство".

Според проверката на медията министърката и към днешна дата е български гражданин.

БГНЕС припомня, че не за първи път членове на ВМРО-ДПМНЕ или на Министерски съвет на РСМ се оказват български граждани. За последно такава информация беше разпространена за семейството на бившия премиер Димитър Ковачевски, за роднини на самия Християн Мицкоски, както и за кметицата на Скопие Данела Арсовска, също кандидатура на ВМРО-ДПМНЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от ЕС
Плугчиева: На Европейския съвет ще сме с отслабени позиции
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Makedon Ако имаш САЩ паспорт какъв си американец или македонец
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До А бе хора! Ти не си грамотен че не разбираш диалекти.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен Икономически мразат бг а не политически защото бг е много зле икономически и нема платена работа. И бг мразат бг държава и бегат та камо ли мк.
90
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Те половината македонци доказаха български произход и си взеха български паспорти. Даже децата им учат в България. Пълно е със студенти от РСМ. Обаче на преброяването се пишат македонци и пред камерите ни псуват и ни наричат фашисти.
89
1
 
2
 
! Отговори
А бе хора! преди 4 дни
До Анонимен 59 Научете си го тоя език, бе! Няма ли школо за вас?
88
0
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 4 дни
Отдавна настоявам да се изготви един регистър на всички македонци притежаващи български паспорти. Този списък да се качи в един сайт в Интернет и всеки, който иска да провери кой кой е. Не може да има хора плюещи по България а после промъкващи се в Западна Европа с родни паспорти. Не става така. Казваш лоша дума за България и ти се отнема автоматично българското гражданство.
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Крайно време е нашата държава да обяви всички македобци, които имат български паспорт. Тази информация да е свободна. На работещите против България да се отнеме гражданството и да бъдат съдени по нашите закони. Тогава ще стане интересно.
86
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тези всичките хора, за да получат българско гражданство, са декларирали собсвеноръчно, че са с български произход. Писали са - баба ми, дядо ми бяха българи. Приложили са документи, доказващи това.
85
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
няма как да си истински македонец ако баба ти/дедо ти не са били БЪЛГАРИ!!!!
84
2
 
29
 
! Отговори
Вълканов преди 4 дни
Те, Македоните отсякоха клонът, на ка който стоят. Да се откажеш от коренът си, това Законите на Вселената не прощават. Това запомнете, когато тежките събития надвиснат над вас.
83
0
 
28
 
! Отговори
777 преди 4 дни
не харесвал българите, че той какъв е, да не е индиец я??????
82
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Те и нашенските копейкаджии обичат путин и мразят колективния запад, но ламтят за западни коли, а децата им учат в университети в Германия и САЩ
81
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 4 дни
До МакеМного правилно пишеш на български...
80
3
 
30
 
! Отговори
Anton Dvongow преди 4 дни
Македонци няма, има само българи.Така са им промили мозъците на тези жалки хорица,че няма оправяне с поколения.ЖАЛКО
79
2
 
31
 
! Отговори
Супер Селтак преди 4 дни
Като изкъпеш един македонец се получава чист българин.
78
0
 
32
 
! Отговори
8888 преди 4 дни
Република България трябва да налага санкции и да отнема паспортите и гражданството на тези от РСМ! Тези неблагодарни амеби не заслужават нищо от Република България.
77
0
 
13
 
! Отговори
Руми преди 4 дни
1.Радев отказва да влезе в НАТО, 2.България не е готова за еврото,3.а Саня от РСМ е с български паспорт :)))
76
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Те повечето са българи там, но промити от сръбската пропаганда, че са антички :)))
75
2
 
10
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 4 дни
До 81. Не се учудвай. От едно време на територията на географска област Македония е имало такива индивиди, готови да променят етническата си принадлежност стига да имат изгода. Готови са да продадат и майка си за пари. Примерите са много. Гръцките андарти които са клали и палили българските села почти до един за родени като българи. Великосърбинът Бабунски почва кариерата си като член на ВМРО, но не е доволен че не му се дава да граби. Самият Яне Сандански става депутат в Меджлиса и младотурчин.
74
0
 
32
 
! Отговори
... преди 4 дни
Странна психика , мразиш съседна държава обаче си вадиш неин паспорт и се представяш за неин гражданин в чужбина. Докъде е лъжата, докъде е любовта...сбъркана работа.