Далаверата "кафе срещу чадър" в Гърция приключва

На много места вече искат консумация между 30 и 50 евро
14 авг 2023 08:03, Александър Попов
108
Далаверата "кафе срещу чадър" в Гърция приключва
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Да седиш под чадър на гръцки плаж срещу едно кафе вече е в миналото. Истинска рядкот е да намериш вече подобно място на Халкидики.

На първия ръкав на полуострова политиката на собствениците е задължителна консумация между 30 и 50 евро на човек. В Неа Ираклиа плащаш само задължителна консумация 30 евро, като няма допълнителна сума за чадър и шезлонг.

В Агиа Мама цената вече е 50 евро консумация за трима души, но вземат и по едно евро за шезлонг. На плажа Криопигис на първа линия искат 30 евро на човек без консумация, като цената за чадър достига до 20 евро по-далеч от брега, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

На плажа в Палиури задължителна е консумация от по 100 евро на човек.

Различна е политиката на собствениците на плажни кафенета в Торони и Вурвуру. Там плащаш само каквото си поръчал. Въпреки разходите за чадър и шезлонг, на плажа през уикенда и по празници в скъпите заведения изискват предварителна резервация поради многото туристи. Безплатният вариант е на общинските плажове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Гърцияплажове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Хмел преди 8 месеца
Силвия Станчева лъже!
96
0
 
1
 
! Отговори
Име преди 8 месеца
До 102, Не всеки може да си позволи баровска дестинация! "Никой не се е извисил принизявайки другия!" Помислете над този цитат!
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нашите бедни андрешковци ходят само на евтините им плажове но такива скоро няма да има!
94
0
 
3
 
! Отговори
От Агия Мама преди 8 месеца
Ви пиша! Няма такова нещо! 17 евро ни е сметката. Едно фрапе, кола, сок и допълнение вода. Ползвахме 2 чадъра и 6 шезлонга. Няма такса "чадър/шезлонг"!
93
1
 
20
 
! Отговори
ниско прелитащ преди 9 месеца
Абсолютен фейк ! Вчера -14.08-2023 год. ходихме 5 човека на плаж в Гърция - никъде няма (поне в континенталната част на Северна Гърция) задължителната консумация , описана в "статията". Навсякъде , където ходихме , лягаш на шезлонга под чадъра , пристига келнера , взима ти поръчката , след малко друг ти я носи и оставаш там , колкото си искаш !Аман от откровени лъжu u uзмишльотини , само и само някой да се излъже да иде на кафявоморието ...
92
0
 
27
 
! Отговори
от гърция преди 9 месеца
Върнах се преди седмица - това е пълна измислица, дори да има такива плажове това е някакво изключение. Ходихме поне 5 различни плажове на Халкидики и на всякъде чадърите бяха безплатни срещу едно кафе. Отделно свободна зона има почти навсякъде колкото искате.
91
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо друго няма в Гърция - вируси! Никой не се е разболял на почивка в Гърция и Турция, за разлика от нашата "пречиствателна станция" Черно море!
90
0
 
19
 
! Отговори
Кон преди 9 месеца
Въпреки написаното на плажаната ивица на Аспровалта чадър и шезлонг се ползват като си поръчаш каквото и да е. Обикновено фрапе и вода излиза 4 евро. При това по-голямата част от плажа (11 км) е свободна, т.е. ползва се без плащане. Крадци няма, хората си оставят чадъри по обяд, има и душове с прясна вода. Паркингите са достатъчно и безплатни.
89
2
 
1
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
До шмatkaНа мен пък днес ми ги сервираха даром,така че се върнете утре.
88
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До уточнениеДа, защото в Гърция на практика море няма. Това е едно голямо солено езеро без мирис на море.
87
1
 
8
 
! Отговори
Хаоус оф пеин преди 9 месеца
Може ако някой от наще е взел концесията, скоро и частни паяци и скоби ще пуснат ...
86
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не мога да си обясня философията на "инвеститорите". Плащат на група сайтове да пуснат "новина" за това, колко е зле в Гърция. Като казвам група сайтове, тук никой не работи на парче - копирайте първото изречение от тази 'новина", сложете го в гугъл и ще видите групата - десетки копи/пейст. И някой ги финансира да кажат колко е зле в Гърция. Именно това недоумявам, защото този не им дава пари да кажат колко е добре в България?!? Може би самата "група" не желае чак толкова много да лъже.
85
6
 
44
 
! Отговори
Очевидец преди 9 месеца
Вчера се върнах от Неа Перамос (Кавала).Да "кафе срещу чадър "е в историята,вече новото е че комплекта чадър с 2 шезлонга( помолихме за трети понеже бяхме трима и любезно ни донесоха) са безплатни,както и паркинг със заслон за сянка на колите.При настаняването ни посети сервитьор и след отговора че не искаме нищо благодари и си тръгна.След час го засипахме с поръчки,някак като не си задължен ,харчиш двойно и тройно .Морето и плажа приятната музика разстоянието между чадърите всичко е топ.
84
5
 
32
 
! Отговори
уточнение преди 9 месеца
От вчера по нашето море вълните са над 2 метра и никъде не можеш да влезеш да плуваш.В Гърция вълни над 20см се смятат за големи.Плажовете са безкрайни , а платените зони са под 5% от плажа.Платени чадъри НЯМА.Има задължителна консумация от 3 до 5 евро на човек ,срещу която можеш да си вземеш кафе ,вода или сок.Такива космически суми ,като тези 100 евро на човек НЯМА!По 30-40 евро е еднодневна екскурзия с корабче с включен обилен обяд.Наема на лодка е 50 евро на ден за групи от 4 до 6 човека!
83
3
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 месеца
Ако видите колко много коли с бургаска и варненска регистрация има в Криопиги ,ще разберете че тази платена женица Силвия Станчева не е стъпвала там.А колко много имоти има на българи от София ,Благоевград и даже от Плевен.
82
3
 
35
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 месеца
Най-тъпата лъжа ,която съм чел по темата с бягащите от кафявоморието българи!Точно преди 20 дни бях почти месец в цитираното тук Криопиги! На първа линия чадъра е 5Х5 метра за 4-6 човека , а 20 евро се плащат за 4 фрапета и 8 минерални води.Българите са най-много ,после са македонците ,румънците ,сърбите ,украинците и руснаците.никой от тези хора не би стъпил и за ден по нашето море.ТАЗИ ПЛАТЕНА СТАТИЯ НЯМА ДА ВЪРНЕ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НА СЛЪНЧАКА.В началото на септември отивам отново!!!
81
1
 
20
 
! Отговори
До катя преди 9 месеца
Кате, те бургазлиите бегат от бургаския плаж... намери за какво да пишеш
80
3
 
28
 
! Отговори
шмatka преди 9 месеца
Вчера в Александропулис -вход 1,50 E,кафе -3Е,пърж картофи 3Е.Я напишете какви са цените в България?
79
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Машала. Само да не се върнете на нашето море , ще стане пренаселено, и сега е
78
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Винаги е имало плажове в Гърция, на които срещу 30-50 евро взимаш шатра с маса, шезлонги и дори мека мебел. Има безплатни чадъри, има и такива само срещу фрапе! За всеки по нещо!