Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя

Публикацията предизвика множество реакции в РСМ
1286
Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя

Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник.

"Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин", пише в туит на посолството на Русия в Скопие, съобщи БГНЕС.

Още по темата

"Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя", се казва в втора публикация на руското посолство в РС Македония.

Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е на правилната историческа страна”, до призив за признаване независимостта на църквата и подигравателни постове относно „татарите” и „българите, които се държат като бивша ревнива приятелка”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
844
18
 
1
 
! Отговори
чекист от ДС преди 3 години
браво на другаря Путин! натрий им носовете на всичкото гербаво калинка, които от 30г. работят за това!
843
6
 
11
 
! Отговори
2017 преди 3 години
Това Путинът го е казал наистина - ама 2017-та година... Сега някой го изрови и го пусна тука та тролчетата да се пенят... Между другото като резултат от това е имало нота на външното министерство и уточняване от говорителката на Путин - Че е точно така както е казано - че кирилицата идва от тези земи, което е исторически факт... както и факта че е те се били част от българското царство и че е станало по поръчка на Цар Симеон Велики.
842
2
 
9
 
! Отговори
D преди 3 години
Това само доказва, че ненавистта ми към този народ е била напълно оправдана. Гну*сен народ сте и това е.
841
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алфа тв фалира.Сидеров вече не плаща заплати.Бялата Златка сам ще вофи новините,прогноьата за втемето.Щял да чете в скоро време и хироскопа.Ще води и кулинарната рубрика.Ще готви!
840
3
 
18
 
! Отговори
бай гошо преди 3 години
грипен радев няма ли да каже нещо на джуджето или не смее да обиди началниците?
839
2
 
9
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 3 години
а, стига лъгахте и пускайте ДЕЗИНФОРМАЦИЯ , това е от 2017 година, дразните ЗНАРОЧНО ХОРАТА не е правил тази година ТАКОВА ИЗЯВЛЕНИЕ!!!
838
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ СЕ КОСЕТЕ. ЛЕНИН Е БЪЛГАРИН. КАКТО СМЕ ИМ ДАЛИ АЗБУКАГА, ТАКА СМЕ ИМ ДАЛИ НАЙ-ЗНАЧИМАТА ЛИЧНОСТ В ТЯХНАТА ИСТОРИЯ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ...
837
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Българската история не могат да я променят нито измислените македонци, нито НИЩОЖЕСТВОТО Путин! За нея има факти и документи! Българските братя Кирил и Методий са дали писмеността, както на българите, така и на руснаците! Голям поклон на тези светци! А, това че някакъв руски индивид, макар и президент, плюе по българите на същатата тази писменост, няма значение! Историята ще го оцени!
836
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е товарищ Путин нещата са прости. Просто кажи БЛАГОДАРЯ НА ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
835
1
 
31
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
Освобождението от турско робство дойде при нас от украинските земи !
834
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на руските братя освободители за 76 години ни оставиха голи и боси последни в ЕС, и като няма вече какво ни откраднаха и азбуката. Да жинее вечната дружба.Цитата на деня от Жан Виденов: Путин им показа как стават нещата.
833
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре, че гърците не четат нашите езици. ихаааааа...:)солунските братя и македонските земи..ей сега щеше да стане 30 годишен скандал между гърция и русия..смея се на глас :)
832
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
враждебна политика към русия сме имали? я пак? напротив, сервилна и угодна е. те идват тук, тровят и убиват с новичок, взривяват военни складове и после онова джуджето го играе сърдит хулиган, който след като те е пребил и откраднал колелото, ти казва, че повече няма да си играе с теб.
831
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е товарищ Путин нещата са прости. Просто кажи БЛАГОДАРЯ НА ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
830
4
 
2
 
! Отговори
Македония преди 3 години
Пък и Сърбия поне не са Колония (засега). Така че след разбиването на Държавата България, съвсем естествено е да се честити на Държавата Македония.
829
0
 
13
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
Румбата, Kypнeла, Копейки, Волен няма ли да кажат нещо по въпроса?!За сега мълчат като ....
828
4
 
11
 
! Отговори
човекът преди 3 години
Путин се показва, за пореден път, като един отмъстителен комплексар. Това е новият Антихрист.....Такъв като него ще запали и ядрена война само и само за да си избие комплексите. Самият Путин е заявил в интервю, че като малък много са го тормозили и затова записва карате, след това става агент на КГБ и след това чудовището което е....
827
0
 
19
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Другаря оправда напълно фамилията си в моите очи....
826
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че каква помия се излива срещу Русия, ние обичаме руснаците! Не знам обаче какви мазохисти трябва да сме за да харесваме политиката на Путин, който манипулира историята с ясната цел да ни скара с Македония.
825
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е все едно украинец да пусне официално обръщение на благодарност към монголците и да каже - нашата свобода идва от вашите монголски земи в сибир, урал, кавказ, зачерквайки държавата по средата