На море в Турция – маска на плажа и във водата

Съседите се хвалят, че са най-сигурната страна в Европа в туризма
Обновена: 25 юни 2020 13:57 | 25 юни 2020 13:54,
32
На море в Турция – маска на плажа и във водата
Снимка: БГНЕС

"Социална дистанция и в морето, и на плажа", пише турският в. "Акшам" в публикация днес, посветена на мерките за безопасност срещу коронавируса на плажовете в южната ни съседка, които бяха отново отворени от 1 юни.

Още по темата

"Турция е най-сигурната страна в Европа в областта на туризма", твърди ресорният министър Мехмет Ерсой. Думите му са във връзка със сертифицирането на хотелите и заведенията в страната като безопасни за COVID-19. Общо 1650 хотели и ресторанти са кандидатствали за удостоверението досега, допълва NOVA.

За да убеди чужденците и техните правителства, че пътуването до Турция е безопасно, Анкара започна програма за "здравословен туризъм", която предвижда определени изисквания за туристическите обекти, така че да бъдат сертифицирани като надеждни срещу разпространението на COVID-19. Сертификатите, че изискванията са покрити, се издават от Турския институт за стандартизация /ТИС/. Той следва да удостовери, че базата за настаняване и хранене на хотела отговаря на определени критерии за безопасност предвид епидемията от коронавирус.

"Гражданите спазват правилата! Почиващите прилагат мерките, плажовете са хигиенични", отбелязва "Акшам" в репортаж от Мармарис.

Броят на чадърите на проверения от вестника плаж, дълъг километър и широк 300 метра, е бил намален от 300 миналата година на 200 тази, а разстоянието между тях е увеличено от 4 на 7 метра, констатира изданието. Кабинките за преобличане, душовете и тоалетните се дезинфекцират след всяко влизане. Забранено е пушенето заради опасността от разпространение на заразата чрез фасовете, но са отделени специални пространства за пушачите. Почиващите носят маски на плажа, а при плуване спазват дистанция от 1,5 метра помежду си, пише още вестникът.

"Епидемията не е приключила", предупреждава в заглавие "Йени месаж", като цитира данни на Световната здравна организация, че за последните осем дни броят на заразените с коронавирус е нараснал с един милион, достигайки 9,5 милиона души.

"И у нас положението изобщо не е добро", отбелязва вестникът. След процеса на нормализация броят на случаите на заразени с COVID-19, регистрирани в Турция, е нараснал до 190 165, а смъртните случаи превишават пет хиляди. На 23 юни е бил отбелязан рекорд на броя на настанените в интензивни отделения за последния месец - 893 души. Това бележи повишаване от 40 на сто на тези пациенти спрямо първата седмица на юни, посочва още изданието.

Турският здравен министър междувременно отбеляза, че средната възраст на заразените с коронавирус в Турция е намаляла от 41 на 32 години, пише в. "Тюркие". Фахреттин Коджа не предвижда обаче нови ограничения за гражданите. "Не преживяваме втора вълна, а виждаме последиците от първата", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
първата удавена съм преди 3 години
С правилно поставена маска и аз не мога да плувам
23
1
 
2
 
! Отговори
Балкани преди 3 години
чета за Гърция, Турция...за нас...не мога да преценя кой е по-ненормален...в изказвания, действия, очаквания...светът замря, Балканите не. Голяма работа сме, но големи ще са ни и главоболията...
22
0
 
7
 
! Отговори
Без преди 3 години
До До 19от маскаИдеята ми е, че се обезмисля почивката с такава и подобни мерки през целия престой. Човек повече би се натоварил :). Иначе нашата народопсихология плюс пресилените в самото начало мерки с постоянно плашене доведоха до това сега. Всекидневната противоречаща инфирмация и неадекватни или непълни мерки накараха хората да спрат с всичко. Иначе в нормална държава всеки би спазвал мерките, но песле ако са били пресилени или неадекватни има и как да си търсиш сметка за вредите. А тук..
21
2
 
11
 
! Отговори
До 19от маска преди 3 години
Не съм го дала за пример, малоумно е да седиш с маска на плаж, въпреки че и в Испания на някои плажове е така, просто направих сравнение, че хората търпят и седят с маска на плажа, а нашите лигльовци не искат да я сложат за малко в магазина или метрото
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дишането през мокра маска докато плуваш със сигурност е много забавно.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сърби ли ви като чуете за осман ага?
18
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция ВЪОБЩЕ НЕ Е най - сигурната страна в ЕВРОПА, ЗАЩОТО Турция НЕ Е в Европа!Там може да влизат във водата и с ношниците и пижамите
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Маска 18Не, че съм против маските като цяло и особено на закрито и при много хора в помещение, но няма нищо нормално в това да си с маска на плажа на слънце и задух. Нито здравословно има смисъл, нито чисто човешки е ризонно. Излиза от определението за почивка това. Така, че да се дава за пример такова нещо не е много ок.
16
3
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Тая година ще я пиша нулева. Маски ,дистанции... аман от ковидиотизъм !
15
12
 
19
 
! Отговори
Маска преди 3 години
Хората седят с маска на плажа, а у нас лигльовците реват, сакън ще се задушат, ако я сложат в метрото за 15 минути
14
5
 
16
 
! Отговори
бай х преди 3 години
тая/тоя на снимката прави къпане и пране / 2 в едно / заедно .....да не дава господ такива на плажа....
13
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашето черноморие едно, че е всичко е разкошно, друго, яе ни маски трябва да слагам.
12
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
*** и почивката... Тая година ден след ден е по-откачен. По-добре да няма сезон и да пишем нулево морето. Всеки си има глава на раменете, да мисли. Но да слагат такива ограничение е смехотворно. Никой не знае дали няма да дойде някой болен в хотела и да зарази десетима поне. Отделно няма и да се спазват тези безумия, не знам защо ги рекламират даже. Всичко е много смахнато. Ще видим как ще се развиват нещата.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен така наречените щабове са в ролята на антихриста. Антихриста ще се яви и ще се представи за спасител, а няма да ни спаси и ще ни пороби или унищожи.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Шивашките фирми да почват да шият и мъжки бурки. Отворил се е пазар в Турция
9
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резани смрадове! Тоя парцалак на снимката къпи ли се или си пере дрехите?
8
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние си мислехме че нашите измислят простотии а то турския щаб измисля по-големи.Явно се състезава с българския.
7
23
 
20
 
! Отговори
Turkinq преди 3 години
Колкото и да злобеете Турция е оълна с туристи а бг празно. Булгарите нямат пари дори в бг да почиват. Спасението им е гърцуя стягат дисагите отварвт софрите там поксзват колко са европейци
6
16
 
13
 
! Отговори
Зорба преди 3 години
В Гърция е спасението. Свободно плажуване.
5
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съвсем са изтрещели. какво общо имат те с европа?