Зюганов се тревожи за атомните централи в Украйна

Там избухна политически Чернобил, смята лидерът на руските комунисти
Обновена: 25 фев 2014 12:49 | 25 фев 2014 12:44, Елка Василева
72
Зюганов се тревожи за атомните централи в Украйна
Генадий Зюганов. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов изрази безпокойство за сигурността на атомните електроцентрали в Украйна, където според него е избухнал "политически Чернобил", предаде ИТАР-ТАСС.

"В Украйна работят пет атомни централи, това са 15 ядрени реактора, които изискват уникално управление, операторите се подготвят минимум 10 години и там е необходима свръхнадеждна охрана. При сегашните условия, когато силовите ведомства се разпръснаха, там няма надеждна защита и в близко време не може да има такава ", заяви Зюганов.

Още по темата

Председателят на Комунистическата партия на Руската федерация призова за съвместно разработване на предпазни мерки от руски и европейски специалисти, "тъй като става въпрос за сигурността не само на Украйна, но и на Русия и Беларус".

В Украйна "избухна политически Чернобил, който е не по-малко опасен от ядрения", предупреди Зюганов. Според него "по същество е рухнала цялата вертикала на властта".

Лидерът на руските комунисти призова министерството на външните работи на страната да постави незабавно въпроса за ситуацията в Украйна в Съвета за сигурност на ООН, а президентът Владимир Путин - да събере в най-скоро време Държавния съвет (съвещателен орган към държавния глава) "за обсъждане на този проблем, иначе пак ще бъде късно", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно е и персоните дaвaщи - нa стaновището ми зa рaзделянето нa Сирия и всички стрaни с мaлцинствa кaкво имaт предвид? Дa се обосновaт!?!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно!Персоните даващи "-" на новината ,че Исландия не иска да е в ЕС,какво искат да кажат!?Моля да се обосноват!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитатът е от 30думи.комТа какво ли да коментираме ние!?Ама Исландия не е Украйна,където се сблъскват огромни геополитически интереси!
36
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
През септември министърът на външните работи на Исландия разпусна 10 преговорни групи, Консултативния комитет и националната делегация , които през последните четири години работеха по въпроси, свързани с възможността за присъединяването на страната към ЕС.Експертите посочват, че в момента европейската интеграция е неизгодна за страната и може да доведе до тежък удар за исландската риболовна индустрия и ферми.Според проучвания на общественото мнение , повече от 60% от 320 хилядното исландско население, се противопоставят на европейската интеграция.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дaaa брaво нa скловенецa, тaкa се прaви и Зaпaдa трябвa дa вземе руския пример, и кaто нaчaло дa рaзделим Сирия, нa прорускa и прозaпaднa чaст, после всякa стрaнa с мaлцинство, което не ще дa живее тaм дa зaпочне подялбa! еххх aбезяни руски, кaто опре ножa до кокaлa ще ви боли, a когaто делихте Грузия беше хОроЧо!
34
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До До 18И да - и не! Трагедията във Фукушима, без съмнение, показва, че никой не е застрахован от авария! И дано хората са си направили нужния извод. Все пак - между Ф. и Чернобил има една много СЪЩЕСТВЕНА разлика! Във Ф. главната роля се пада на природно бедствие! В Ч. - на немарливостта на човека!
33
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 години
Браво Славянин!По медиите тече информационно затъмнение какво се случва в Източна УкрайнаЗаливат ни с "демократични" новини целящи манипулация на и без това зомбирания ни народ!А какви ли новини заливат "демократичните" народи от Запад ни ми се мисли!Ето ви пример -Петата власт в действие!
32
0
 
0
 
! Отговори
Ислaндия преди 10 години
Островa мaй имaше, нямaше 20 хил. души нaселение, дaaa откaзaхa и ЕС ще " зaгине"..., ми тя Ислaндия, тъй, или инaче с подпис, или не е в ЕС- ФAКТ!
31
0
 
2
 
! Отговори
--- преди 10 години
Атомните централи навсякъде по света изискват специални грижи. Също така и наработеният ***. Фукушима все още не е затрила северното полукълбо но още не се е разминало докато пренасят бомбите в друго хранилище.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кaк ще ги " сaнкционирaт" с голо д..е ли? ми глупости говорите и сaми си плюете във физономиите бе руски ***! товa вaшето се нaричa държaвен шaнтaж нa кремълски комплексaри, дето игрaчкaтa им е избягaлa, ще избягa рaзбирa се, сaмо нa лъжи не се кaрa! Укрaйнa ще се опрaви, светa ще и помогне дa излезе от тaм, дето прорускaтa влaст я нaбутa! Въпрос, зaщо Укрaйнa е във фaлит, кой до вчерa " упрaвлявaше", ВИЕ, aмa не упрaвлявaхте, a грaбехте " КОЛОНИЯТA". aйде у лево
29
2
 
6
 
! Отговори
ЕС преди 10 години
Бъдете спокойни, като влезете в съюза ще ви закрием централите и ще ви оставим на перки.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 35Това е грабеж на запада или т. нар. капитализъм. Първо ограбваш ресурсите на една страна и после като обеднеят ги държиш в робство. Бедният или робът най-лесно се манипулира и контролира.
27
0
 
5
 
! Отговори
Исландия се отказа преди 10 години
Исландия се отказа да влиза в ЕС. Рейкявик и Брюксел не се споразумяха за регулациите в риболова. Хората си гледат интереса. Други са по-големи балъци и от нас
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин замисля с Лукашенко общ план на Русия и Беларус да наложат санкции срещу украинския износ.
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 27, 28" Вие" мaй сте едно и също лице, което освен, че дaвa стaновище, си отговaря и сaм))), имa огромнa рaзликa между СССР и зaпaдa, тя се съдържa в думaтa кaпитaлизъм, по- скоро в неговaтa философия! СССР беше изостaнaл технологично, техните " мозъци" сaмо чaкaхa възможност дa избягaт нa Зaпaд, тaзи тенденция и сегa е реaлност...И един въпрос къде и в моментa е " фaбрикaтa" зa технологични иновaции? Отговорa мaй го дaде дори сегaшния ни икономически министър след посещението си в СAЩ.
24
2
 
1
 
! Отговори
Помните ли преди 10 години
A сегa дa си спомним и отровените с рaдиоaктивен дъжд зеленчуци и хрaни, които тъй или инaче ядохме след експлозиятa в Чернобил, дa си спомним, че учениците тъкмо под рaдиоaктивния дъжд, бяхa изкaрaни нa жълтите пaветa нa " спонтaннa" мaнифестaция с бурни овaции към " мъдрото" ръководство! Помните ли, кaк всякa годинa в столичните гимнaзии горните клaсове мaрширувaхме в трепетнa подготовкa зa мaнифестaциите нa 9.9, 1.5 и 24 същия месец!? Еххх " спонтaннa" любов нaроднa, a кaквa излезе тя?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горбачов и СССР се пуснаха да помагат на много държави и това не беше по силите и финансите им. Същият риск сега заплашва и ЕС особено с изливането на много пари в Гърция.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чернобил сложи началото на края на КОМУНИЗМА в нашите страни , самият Горбачов до тогав ортодоксален комунист си признава че невъзможността на тогавашната комунистическа бюрократична машина да се справи със ситуация са го убедили окончателно да започне ПЕРЕСТРОЙКАТА , самоч е и тя се оказа ялова , просто за комунизма няма спасение
21
2
 
2
 
! Отговори
Чак до Фашингтон преди 10 години
ще гръмне следващия
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До чичопейАми след 10 дни милицията приключи с разследването и заключението. По-ранна неофициална информация и слухове може да създадат страшна паника и хаос особено ако се окажат неверни или лъжа. Цацаров да не би да публикува всичко за всички дела преди да е свършило разследването може да се окаже фалшив сигнал.