Осъдиха "Момчето Буда" на 10 г. за сексуално посегателство

Духовният водач в Непал трябва и да плати на жертвата
2 юли 2024 15:53, Елка Василева
27
Осъдиха "Момчето Буда" на 10 г. за сексуално посегателство
Кадър: YouTube

Духовен водач в Непал, известен като "Момчето Буда", бе осъден днес на 10 години затвор за сексуално посегателство над непълнолетно лице, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на изявление на съда.

Окръжният съд в Сарлахи постанови осъденият Рам Бахдур Бамджан, смятан от някои за превъплъщение на основателя на будизма, да заплати също така 3700 долара на жертвата.

Мъжът разполага със 70 дни, за да обжалва решението на съда, заяви представителят на съда Садан Адхикари.

През януари полицията арестува Бамджан в предградие на непалската столица Катманду по обвинения в сексуално посегателство и подозрения в съучастие в изчезването на поне четирима негови последователи. По време на ареста от него са иззети банкноти непалски рупии на стойност 227 000 долара и други чуждестранни валути на обща стойност 23 000 долара, съобщи полицията.

Миналата седмица съдът го призна за виновен в сексуално посегателство, извършено срещу непълнолетно момиче. Обвиненията, свързани с изчезването на негови последователи, все още са в процес на разглеждане.

Редица непалци вярват, че Бамджан е превъплъщение на Сидхарта Гаутама, роден в Югозападен Непал преди около 2600 години и почитан като Буда. Учените, занимаващи се с изучаването на будизма, обаче се отнасят скептично към твърденията.

Бамджан става известен в Южен Непал през 2005 г.

Популярността му постепенно намалява на фона на обвиненията в сексуални и физически посегателства срещу последователите му, въпреки че той все още провежда духовни лагери в Южен Непал, където хиляди хора отиват на поклонение, или за да живеят с него.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Телевизия
"Лятно време за кино" по Bulgaria ON AIR през юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
По EU и USA модел преди 1 ден
Човекът има валута, жената решила да му иска обезщетение за нещо, което според нея се било случило някога, но не може да се докаже.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мяза на съща самодива в бяла премяна.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чичко Путин кога ще го осъдят за същото?
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това е защото е малък - джудже, харесва малки деца. Свобода за малкия Буда.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Криши пий си хапчетата брат. много си модерен с твоите братвежи. Буда бил това ама не съвсем. Онзи буда не трябваше ли вече да е постигнал нирвана и да дърпа козче във вечните ловни полета или вселената ни го е върнала тука да мята семе в малолетни и да ни отваря очите за желанията и чувствата и страданието. Те и на нашия Буда желанията и кражбите носят страдание, няма нужда да ни обясняваш. Айде сполай ти.
20
2
 
5
 
! Отговори
Криши преди 2 дни
Реално погледнато духът на Сидхарта - Шакиамуни Гаутама /Буда/ може да се е преродил в това момче, но това не означава, че този младеж притежава достойнствата на философа Буда, който призовава за отказ от желанията, защото желанията носят чувства, а чувствата носят страдание... И трябва да се знае, че Будизмът не е религия, а атеистична философия.
19
1
 
2
 
! Отговори
Ивелин Михаля преди 2 дни
Бартко малък Буда, ние духовните момчета и пратеници на Боговете трябва да се подкрепяме. Ела ще направим тук един СциоБудистки парк, че има един пари за пране трябва да ги инвестираме. Уин уин брат. Ще продаваме акции после на хамавите и ще правим партия Истинското Величи - От Хасана до Карма. А тука малките женките на по 10 11 години има да ги житкаме. Нашият голям Буда и той си пада по такиви забавления.
18
2
 
1
 
! Отговори
Будист преди 2 дни
Свинчето Буда кога? а забравих, Непал е развита държава все пак. Пратете го насам бе непалци, хем не се различава от мнозинството тука, хем ще може да посяга колко иска. Ще трябва само да се отчита нагоре по веригата.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ми пробва нови европейски тенденции. Иска и той да е модерен.
16
2
 
10
 
! Отговори
В стил Ми туу преди 2 дни
Така нареченото момче Буда е вече млад мъж. Изглежда, че наистина се е опитвал да си създаде нормален живот, подхождащ на съвременен млад мъж, а това не се е харесало някому. Въпросното обвинение е било направено още през 2018 г., когато жена, дошла по своя воля да живее в един от неговите "ашрами" е заявила, че някога, когато е била непълнолетна, той я бил изнасилил. Той обаче твърди, че това не е истина. Върви доказвай кога тази жена е изгубила девствеността си и при какви обстоятелства.
15
1
 
12
 
! Отговори
леля чичо преди 2 дни
май не си е плащал на тяхния местен "агент Буда" и затова са му спретнали постановка в класически стил
14
14
 
7
 
! Отговори
агент Литвиненко преди 2 дни
И този като Путин посяга само на деца ...
13
2
 
17
 
! Отговори
Циганин каратист преди 2 дни
Каква поредна ромска драма!
12
4
 
13
 
! Отговори
Костя рома преди 2 дни
Тос не е от мойта маала.
11
3
 
14
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 2 дни
Ашколсун кьопоолар! Бетер турска работа!
10
3
 
18
 
! Отговори
Тъ.панар преди 2 дни
Е айде сега. Това значи ли, че и ние трябва да съдим нашите Буда момчета, че стават татковци на по 12-14 г.?
9
1
 
12
 
! Отговори
Роза преди 2 дни
Никой човек не трябва да се обожествява,защото е човек с нормални човешки потребности!Накъде върви този свят???Към нищото!
8
2
 
14
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 дни
Какви са тия духовни водачи-самозванци?Будизмът не е религия,а философия.
7
1
 
17
 
! Отговори
Ивелин преди 2 дни
Това е непалския подполковник Марков!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Какъв е тоя духовен водач с плътски мераци, че и към непълнолетно?