4 начина, по които рушим връзката си

Презрението е най-разрушителното поведение
6
4 начина, по които рушим връзката си
Снимка: Istock

В любовната връзка всяка двойка допуска грешки в поведението си. Някои обаче стават трайни, те са навици, които рушат връзката. Смятаме, че като споровете ни с любимия човек протичат всеки път по един и същи начин (например по-темпераментно), това е наред и сме си свикнали така... после се сдобряваме. Но има навици, които се оказват разрушителни за любовта, според психолога Джон Готман.

Вижте 4 от тях.

1. Критика

Разбира се има разлика между критикуване и оплакване. Критика е когато атакувате личностните черти или черти на характера на вашия партньор. Но това не значи, че не трябва да казвате нищо за поведението на партньора си, което ви разстройва. Всеки има право на своите чувства и не бива да премълчава, ако по някакъв начин се чувства наранен. Има обаче значение как го казваме, интонацията, с която споделяме емоциите си. Не на последно място, след като сме обърнали внимание на тона си, е важно и да помислим добре, преди да говорим.

Ако например партньорът ви не ви помага с миенето на чиниите или друго, не го наричайте мързелив, просто го помолете занапред да ви помага в домакинството.

Неща, които партньорът ви не трябва да иска от вас, ако ви обича

2. Презрение

Презрението е най-разрушителното поведение в сравнение с всички други, което руши една любовна връзка. То се изразява в проявата на явно неуважение към партньора. Презрението може да включва и обиди, ругаене и т. н. То се проявява силно по време на спорове с партньора, които може да завършат с произнасянето на силно нараняващи признания. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приятни сънища!