10 знака, че партньорът ви е емоционално дистанциран

Рядко полага усилия да ви направят щастлива
26 май 2023 23:00, Михаела Лазарова
9
10 знака, че партньорът ви е емоционално дистанциран
Снимка: Istock

Любовта и емоциите винаги са свързани. Без споделени емоции е трудно, дори невъзможно да се поддържа щастлива любовна връзка. Всички сме чували за емоционалната близост, ;преживявали сме я дори с някои партньори. Но какво е емоционалното откъсване? Накратко, то се характеризира с липса на чувства или друго усещане за връзка с партньора до нас. Възможно е първоначално любимият човек да ни е позволявал да се доближим до вътрешния му свят, но в последствие да се затвори. Причините за емоционална откъснатост биха могли да са различни. Но как да сме сигурни, че в нашата връзка от страна на партньора ни е налице такава?

Вижте 10 сигурни знака.

1. Вашият партньор изглежда незаинтересован от това, което имате да кажете – Обикновено вие сте този човек, който се опитва да изгради близост, но той ви ни най-малко не се интересува.

2. Не споделя своите проблеми или притеснения с вас – Имаше време, когато вие сте била човекът, към когото вашият партньор се е обръщал, когато е имал лош ден, бил е притеснен, нуждаел се е от съветите ви и т.н. Но в последно време това сякаш се е променило и той не е толкова емоционално отворен към вас.

Знаци, че вие или партньорът ви се нуждаете от повече обич

3. Той винаги поставят нуждите си над вашите – Той не се вълнува от това как се чувствате в определени ситуации, дори в онези, които изглеждат малки.

4. Не се трогва от вашите емоции – Понякога жените в отчаянието си да привлечем вниманието на партньора си, може да станем силно емоционални, гневни. Когато чувствата ни са отхвърлени, нормално е да чувстваме болка. Но любимият ви не показва интерес към емоциите ви, не се вълнува от това, че ви наранява и т.н.

5. Все по-рядко показва, че времето, което прекарва с вас му носи удоволствие - Очаквате, когато сте заедно с партньора си да се насладите на компанията си, но това обикновено не се случва. Той е зает с телефона си, работа, дори когато сте на кино, сякаш е отегчен от присъствието ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма ли клозетна култура нищо не става.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 4 - Ергенът Евгени да му мисли, избра си веганка, хем злобничка.
4
7
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 3 месеца
Абе, Сваляч, като че ли твоите крака миришат само на Миро....хи хи хи...
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато краката и миришат на воня, нормално е да има дистанция.
2
5
 
6
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 3 месеца
ами нормално, повече Млади Момчета са ими Импотентни и Самолета не Излита или са Жендрс, а на Дядовците като мене, ама с работещ Самолет - се мръщите!
1
6
 
2
 
! Отговори
Често срещан вариант преди 3 месеца
Държи на секса с вас; убеждава ви, че още не е време за обвързване, защото и двамата трябва да постигнете още много неща (но никога не споменава, че непременно вие двамата ще се обвържете някога); никога не крие, че времето, прекарано с вас му носи удоволствие; съобразява се с вас, но задължително поставя своите нужди над вашите; при конфликт или когато изразявате емоции се стреми да ви убеди, че това е маловажно; по невнимание понякога показва, че има чувства към вас и ви харесва много.