Как се прави ястие с пъстърва и кисело зеле?

Участниците в MasterChef комбинираха невъзможното
22 апр 2020 13:52, Александър Попов
20
Как се прави ястие с пъстърва и кисело зеле?
Красимир спечели имунитет. Снимка: bTV
Как се комбинират пъстърва с кисело зеле, миди - с ябълка и черен дроб - с какао? MasterChef предизвика най-талантливите хоби-готвачи на България да създадат съвършени ястия с несъвместими продукти. Само за 30 минути те трябваше да помирят воюващи вкусове и да изненадат журито с оригинални презентации.
 
Вместо паника, какаото и черният дроб предизвикаха прилив на креативност у Неда. Театралната режисьорка приготви тарт от солено какаово тесто с плънка от пушен кашкавал и яйце, а произведението си покри с мус от черен дроб и уиски. Резултатът предизвика противоречиви реакции - Теодора нарече Неда „пишман готвач“, но журито оцени оригиналния й подход. 
 
Екстравагантната комбинация от пъстърва с кисело зеле пък се превърна в гориво за въображението на студента Димитър и той сви сърми с мус от риба.
 
Повечето хоби-готвачи обаче се затрудниха от задачата, а един от тях преживя първия си голям провал. Мидите с пюре от ябълка, аспержи и фенел на маркетинг мениджъра Петя бяха наречени "безизходица" от Chef Андре Токев и оценката му изпрати участничката на елиминации. 
 
"В тази кухня всяко падане е безценен урок. От вас зависи дали ще приемете поражението като отрова или като лекарство", припомни правилата на играта Chef Силвена Роу.
 
Тя и колегите й поканиха популярния Chef Мартин Николов, който представи пъдпъдък с цвекло, гарниран с комбуча, мус от карамелизирано масло и пуканки от лимец. Правото да участват в неговия мастър клас и да повторят рецептата му получиха Теодора и Ивайло. Въпреки че демонстрира самочувствие, управителката на ресторант пресуши деликатното птиче месо и прегори лимеца. Копирайтърът беше по-неуверен и пестелив със соса, но по-близо до оригинала и заслужено получи Master-престилка. 
 
Всички участници бяха изправени и пред едно сладко изпитание - да приготвят ястие със специалното участие на начупени бисквити. Повечето, очаквано, се спряха на чийзкейк. Красимир обаче се измъкна от клишето със сфера от черно тесто, пълна с мус от бял шоколад, кокос и уиски. Chef Михалчев сравни десерта със Звездата на смъртта - кръглата бойна станция от „Междузвездни войни“, а вкусът на сладкиша изпрати журито в Космоса и извоюва на автора значка за имунитет. 
 
По време на тази задача кухнята преживя Големия кулинарен взрив, след като музикалният продуцент Николай Маджаров-Файчето се спъна с тарта си на път към фурната и го разби на милиарди частици. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
бе не знам преди 4 години
Ама пъстърва с кисело зеле ми звучи като баклава с лютеница!Така мислят малките деца!Че като събереш на едно място две хубави неща,и ще се получи трето още по-хубаво!Да,ама не!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво предаване. Любимо ми е, защото обичам да готвя. Ама сега като фалираха ресторантите как ще се реализира победителят? И кога?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конскилигисчесън ако ми приготвят ще ги призная
10
1
 
5
 
! Отговори
Манджата преди 4 години
Ако искате да гледате предаване с вкусно направени ястия, гледайте "Турска кухня с Рефика" по 24Kitchen. Страхотно готви тая мацка и рецептите и начините й на готвене са невероятни.
9
0
 
11
 
! Отговори
Шефмеф преди 4 години
Стига глупости. Дроб с какао, аспержи и фенел и цвекло с пуканки ..моля ти се Това са пълни измишльотини. Винаги ми се е искало да видя как някой си изяжда чинията с тези ***, а не само да опитва и да се превзема. Всеки втори стана шеф готвач и всеки трети с предаване. Отделно тези предавания с крещене и готвене за време по Американски модел са точно толкова изкуствени, колкото и "шефовете" и ястията в тях. А пък Chef Мартин Николов от къде да сме сигурни, че не е някакъв мияч на чинии.
8
3
 
6
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Защото неуки човече, пак ти казвам , как гледаш и ти харесва, нещо което не разбираш и е светлинни години далече от тебе и 90% от зрителите? А това, че ти се чустваш възвишен гледайки как се бъркат аспержи говори само за комплексите ти .И най-лошото, е че не го разбираш....за теб това е в реда на нещата...това е тъжното приятелю. А мааш боб пред телевизора нали? :)
7
4
 
11
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
до 8, Нямаш достатъчно капацитет , за да разбереш, което те оправдава донякъде. Националната ни кухня няма нищо общо с бълвочите, които се готвят по тия предавания...''Миди Сен Жак''??? Когато гледаш предаване и не можеш да се отъждествищ по никакъв начин то си губи смисъла и става скучно. Баба ти се мусове е правила и аспержи. Не с еправи ан интересен и не викай ***, защото ти спадаш към същата тая категория.
6
0
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ние не си ближем пръстите. Ползваме салфетки. Па вие каквото щете правете, само не ме агитирай да развалям шарана с кисело зеле, или пък зелето със шаран.
5
0
 
16
 
! Отговори
БургаШки лешпер преди 4 години
Най-лесно се прави като изхвърлиш пъсървата и сложиш свински гърдички!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пъстърва с кисело зеле???? WTF?Все едно да си намажеш вафла с горчица. Няма такава гусна комбинация!Тия у ред ли са?
3
1
 
16
 
! Отговори
Рамзи преди 4 години
Дори и пиянките около язовира не биха хапнали пастърва с кисело зеле.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах, Красимир от коронавирус ли е получил имонитет?
1
3
 
26
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
Тия предавания са крайно излишни по мое мнение, да не говорим, че ястията, които приготвят 95% от населението нито ги е виждало, чувало, камо ли яло. Бъка от някакви кулинарни ''шедьоври'' дето ама грам смисъл не виждам в тях, още повече в сегашната ситуация.