Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж

Имаше поредица от технически проблеми
Обновена: 7 сеп 2024 10:11 | 7 сеп 2024 08:37, Елка Василева
138
Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж
Снимка: архив, БГНЕС

След поредица от технически проблеми космическият кораб "Старлайнер" успешно се приземи на полигона "Уайт сендс" в щата Ню Мексико, но без екипаж.

Завръщането се наложи да бъде без екипаж от съображения за сигурност, предаде кореспондентът на БНР.

Това е първото изпитание за космическия кораб "Старлайнер" с астронавти на борда, но след поредица от технически проблеми в края на август американската космическа агенция реши, че апаратът не е безопасен, за да върне  Бъч Уилмор и Суни Уилямс обратно на Земята.

Неуспешни се оказаха усилията на инженерите на "Боинг" да отстранят техническите проблеми и планираният полет се наложи да бъде променен.

Той трябваше да продължи 8 дни, а се наложи престоят на астронавтите да бъде с продължителност 8 месеца.

Според последните планове Бъч Уилмор и Суни Уилямс трябва да се върнат обратно на Земята с помощта на конкурентната компания SpaceX едва през февруари следвашата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от САЩ
Произнасянето на присъдата срещу Тръмп отложено за 26 ноември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
0
 
! Отговори
Емката преди 1 седмица
А може ли нарочно да ги оставят там,не ви ли мина през ум
126
0
 
0
 
! Отговори
Емката преди 1 седмица
Много много ста ра но вина
125
2
 
0
 
! Отговори
американеца преди 1 седмица
след провала на американците можеше да с епотърси помощ от руснаците кооито щяха д аги върнат на земята в тази свера няма врагове има взаимопощ м/у държавите
124
8
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 седмица
Защо всички русофили са с балканско азиатски манталитет.Те се възхищават на червените диктатори и последно от както Путин зацикли в Украйна залюбиха и и мюсюлманските.Ами ако тук си бяхме избрали един диктатор като пиночет щяха да се разбягат като плъхове знаейки как се е справил с червената чума и е спасил Чили от комунистическата мизерия в която ги бе вкарал алиенде
123
8
 
5
 
! Отговори
Ало преди 1 седмица
До всички червени муфлони още ли не са научили че прочутия руски двигател рд-180 е сделан на базовия двигател на ПРАТ ЕНД УИТНИ даден на *** да го произвеждат заради по ниската цена.Сега да не е комунистическо че да не можеш да се запознаеш кой какво произвежда бе хитреци.Аман от руски хвалебствия за безаналоговите им ***
122
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми той и първия космонавт в космоса Гагарин си призна, че никога не е бил в космоса и за това признание го омъртвиха!
121
3
 
7
 
! Отговори
Име Фамилия преди 1 седмица
ВНИМАНИЕ РОЗЫСК !!!!! Розыскивается Украина, возраст 30 лет, есть отклонения в развитии. В феврале 14 года вышла из дома по направлению в сторону ЕС. До ЕС так и не дошла, но домой тоже не вернулась. Была одета в вышиванку и сине-жлтые труселя кружевные, на голове кастрюля. Отзывается на слово НАТО, при упоминании слова МОСКАЛЬ начинает агрессировать и неконтролируемо прыгает на месте. Есть склонность к попрошайничеству и предательству, за деньги может переспать с первым встречным. Имеет навязчивую идею, постоянно ищет какого- то Славу. При контакте в дом не впускать т.к. сразу считает дом
120
3
 
5
 
! Отговори
Защо без преди 1 седмица
Екипаж? Може би защото на един от самолетите мунсе откачи вратата по време на полет и ракетата им не беше достатъчномсигурна да върне екипажа .....Преди да си купите билети за самолет проверете какъв самолет ползва компанията ..ако е боинг , направете си литургия
119
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
117,това е пробита мантра !..Първо трябва да осъзнаете,че тогавашната надпревара беше жизненоважна за двата лагера !..Най-важното:-И ДВЕТЕ страни-сащ и ссср имаха провали..Но в интерес и на двете беше да не си "гледат в канчетата",защото ако руснаците кажат "Не са ходили на Луната",ония ще отговорят:-"Гагарин не е летял в орбита"..Интересно ,че тогава тактиката е била НЕ да се оплюва опонента,както е сега,а да се изгради собствен имидж..За това не се обвиняваха..
118
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахха първо руснака е най голямото го ведо по душа и би направил нещо само срещу пиене. Второ, колхозниците след като се разбиха в Луната вече нямат реално космическа програма и няма да имат още дълго. Та не знам с кво биха помогнали освен ако на някой не му трябва да взриви детска болница. А и ако на някой му трябват 500 козички де
117
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 11, Ще ги вземат, руснака е добър по душа, срещу 150млн гущера ще направи компромис и ще спасят хората. На НАСА им е пределно ясно, че руснаците могат да ги върнат до 1 седмица, обаче те искат да пробват без тях, защото ще е голям удар по имиджа - наляли са 70-80 млрд в часни проекти, а никой да не може да свали 2ма астронафти е малко унизително. Хората ще почнат да питат - оти ги ручахме жабетата и похарчихме толкова народна пара за милиардери? Нови яхти ли са си купили? Къде са парите?
116
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нитересно защо колхозниците не оспорват ходенето на Луната на щатите но kAпейките го подемат? Може би защото са ходили с тях с Аполо 20 но на kAпейките не го казват? Или светлоотразителите на луната са поставени от извънземните? Пробите от Луната също са телепортирани сигурно?
115
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
видял си и ти лунни камъни,ама айде !..Освен това става въпрос за ХОРА !...Защото има и "Вояджъри" и "Хъбли",и др.,за които две мнения няма,но за живи хора,да не фантазираме !
114
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Сега ще чакат элите руснаци да ги телепортират!!!!" Само да не ги телепортират както си телепортираха хората от подводницата Курск. Ония колхозничета ги телепортираха чааак в одвъдното
113
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Не го ли виждаш колко му е акъла ? Хвали западната техника все едно той я е изобретил, проектирал или произвел" kAпейки, не е нужно да произведеш нещо за да го хвалиш. Става и когато го ползваш. И на базата на този опит от преди 89г като видя, че нещо е "сделано" значи е тежко, чупливо и не струва. За това и след като отвориха границите над 2 мил българи отидоха на Запад, а не в голташка пРосия. Преди 89г като бяхме окупирани от СССР стреляха по границите, иначе нямаше да остане никой в БГ
112
2
 
8
 
! Отговори
Яница преди 1 седмица
Сега ще чакат элите руснаци да ги телепортират!!!! Сигурно вече не чуват эловещите эвуци от старлайнер а изобщо дали са живи !!!!
111
1
 
12
 
! Отговори
11 преди 1 седмица
Мдааа, а преди 50 години нямаше технически проблеми, кат одиха 11 пъти до Луната в Холивуд. Пък и лошите руснаци явно не щат да ги вземат.
110
4
 
10
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
За информация, когато Боинг почна да прави самолети имаха проблем със крилата, Русия им даде технологии как се прави,да няма пукнатини, Сиатъл,столицата на Боинг,бяха счастливи.
109
6
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 1 седмица
Не в блатата или в климатичните условия е проблемът, а в човеците мотаещи се, като мухи без глави из Разораната целина. Матрялът, матрялът е проблемът. Нищо друго. Виж евреите! От пустиня направиха държава.
108
8
 
4
 
! Отговори
Do 98 преди 1 седмица
Извинявам се. Не знаех, че караш Москвич и гледаш ТВ предавания на съветски телевизор. Явно и ти си от ерата на Флинтстоун. :):)