Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж

Имаше поредица от технически проблеми
Обновена: 7 сеп 2024 10:11 | 7 сеп 2024 08:37, Елка Василева
138
Космическият кораб „Старлайнър“ се завърна на Земята, без екипаж
Снимка: архив, БГНЕС

След поредица от технически проблеми космическият кораб "Старлайнер" успешно се приземи на полигона "Уайт сендс" в щата Ню Мексико, но без екипаж.

Завръщането се наложи да бъде без екипаж от съображения за сигурност, предаде кореспондентът на БНР.

Това е първото изпитание за космическия кораб "Старлайнер" с астронавти на борда, но след поредица от технически проблеми в края на август американската космическа агенция реши, че апаратът не е безопасен, за да върне  Бъч Уилмор и Суни Уилямс обратно на Земята.

Неуспешни се оказаха усилията на инженерите на "Боинг" да отстранят техническите проблеми и планираният полет се наложи да бъде променен.

Той трябваше да продължи 8 дни, а се наложи престоят на астронавтите да бъде с продължителност 8 месеца.

Според последните планове Бъч Уилмор и Суни Уилямс трябва да се върнат обратно на Земята с помощта на конкурентната компания SpaceX едва през февруари следвашата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от САЩ
Произнасянето на присъдата срещу Тръмп отложено за 26 ноември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 86. Нищо не ти се разбра на глупостите. - Нормално, на kAпейките четенето с разбиране им е трудно.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 86. Нищо не ти се разбра на глупостите.
85
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А колхозниците от голташка пРосия едва уцелиха луната. Една частна щатска компания ги направи за смях отново и за космоса. Да не говорим за путинарковата специална операция, която продължава 3 та год срещу 25 пъти по-малка държава. Да не споменавам въобще, че даже не можаха да преведат софтуера на китайския москвич. То ако ставаше само с пиене и нашите чичаци от кръчмите щяха да са професори.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ITER.org. Предложението за четенето се отнася и за тебе.
83
7
 
4
 
! Отговори
ITER.org преди 1 седмица
Преди да превъзнасяш рашковцете, прочети внимателно кои държави участват в програмата, за да не стане накрая, като "СеСеСеРейската космическа станция" наречена Интернешънъл, щото горе само ламарините останаха от петоколонниците.
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До mazen 82. Нищо не ти се разбра на глупостите.
81
9
 
4
 
! Отговори
mazen преди 1 седмица
Е, нормално е да се са забави връщането, защото на запад човешкият живот се цени, за разлика от руския живот, който виждаме, че не струва и 5 стотинки. Достатъчно е да се спомене Курск, а за фронта сега, даже няма какво да се коментира.
80
2
 
6
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Спокойно Господа, утре излита Прогрес,ще докара храна на станцията,ще се връща празен,американците ще седнат в багажника и at Home.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук някои яко се пънат. Дори ракетите на Спейс екс са по руска технология. Допреди години американските ракети бяха с руски двигатели. Като ги отказаха, не могат да излетят. Орбиталната станция е руска!
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 76. Кат им гледам космическите кораби е ясна разликата в чия полза е.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 76. Гледам ги. Не виждам особена разлика.
76
5
 
5
 
! Отговори
До 76 преди 1 седмица
Ти някога бил ли си в Рассия, а след това в САЩ или Западна Европа, за да сФанеш просперитета на едните и трагедията на другите. Май и двете държави си ги гледал по телевизора. Виж електрониката, леките и товарни коли на Запада, детските играчки, образователната система, облеклата, сградите, оборудването, услугите и т.н. и си задай въпроса ЗАЩО вси дяца, дори на комунделите учат на Запад, с не във вашата "просперираща" Матушка.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Космонавт 75. С квито и другите.
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
американците вече 60 години се пънат да достигнат Русия във високите технологии...за сега не успяват! Жълтопаветниятпланктон пак ще закряка сега за ватенки и т.н. Истината е, че Русия е десетки години по-напред от Европа а ние отглеждаме поколения мекокитковиДжендерастчета!
73
12
 
3
 
! Отговори
Космонавт преди 1 седмица
А великите руски 'Космически войски' с какви летателни апарати се придвижват. Може би с фотонни звездолети, защото все още джуджетата ги очакват, но поради перфектната съветска навигация, май са запрашили в обратна на Земята посока. :):)
72
8
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 1 седмица
Не зная дали са ме изтървали, като малък, но тебе май са те изтървали, като голям. Всяка програма, рано или късно, отива в историята. Нищо не е вечно! Совалките изпълниха мисиите си и НАСА приключи с тях. Какво толкова има за неразбиране. Ти като си зяпал ТВ програмите по СеСеСеРейски телевизор "Рубин", "Електрон", "Юност" и прочее, ДНЕС ползваш ли ги?
71
3
 
5
 
! Отговори
aa1820 преди 1 седмица
СтарЛайнер.....
70
10
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 1 седмица
Да, чувал съм, че СГЛОБЯВАНЕТО на японски и южнокорейски, немски и холандски ТВ приемници се извършва от китайски шерпи. Чайнизите нито имат техен телевизор, нито лаптоп, нито компютър, ни телефон, ни Дявол. Всички патенти и разработки са Щатски и западноевропейски. Така е и с интернета, Операционните системи, чиповете и всичко останало. За справка, виж патентите!
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 64, И като само 2 са фатални защо ли прекратиха програмата? Свободен си да съдиш НАСА за неправомерно прекратяване на напълно успешната си програма с приемлив според теб брой жертви. Да не са те изтървали като малък?
68
4
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 1 седмица
Най-напред научи колко полета имат Совалките и само два от тях са фатални. Виж и как загина Буран, без да полети нито веднъж с космонавти.