Найджъл Фараж влезе в британския парламент след осмия си опит

"Реформирай Обединеното кралство" щяла да бъде нерасисткa партия
5 юли 2024 08:50, Елка Василева
20
Найджъл Фараж влезе в британския парламент след осмия си опит
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на британската антиимигрантска партия „Реформирай Обединеното кралство“ Найджъл Фараж каза, че представянето на формацията му в изборите е „наистина изключително“, след като спечели депутатско място в парламента при осмия си опит, предаде Пи Ей Мидия.

Още по темата
Фараж посочи, че "Реформирай Обединеното кралство"ще бъде „нерасисткa, несектантскa” партия, а тези избори са „началото на края“ на консерваторите.

„Това е само първата стъпка, поставих си цел да спечеля милиони гласове, да заема добра позиция в парламента и точно това направихме, така че съм много доволен“, каза той пред репортери.

Силно нарасналият брой гласове за „Реформирай Обединеното кралство“ не е „протестен вот“, посочи още Фараж. „Те показват, че има известна степен на разочарование от политиката. Мисля, че хората искат нещо различно“, добави той в спортния център „Клактън“.

Фараж коментира и Консервативната партия с думите: „Те съществуват от около 190 години. Те са невероятно издръжливи. Но това мисля, че може да се окаже началото на края на Консервативната партия."

Според първоначалните екзитполове партията на Фараж ще получи 13 места в парламента.

Дясната популистка формация, която беше създадена през 2018 година, до момента разполагаше с един депутат – Лий Андерсън, който се отцепи от консерваторите.  

Това е първият път, в който „Реформирай Обединеното кралство“ печели депутатски места след избори.

Фараж по-рано отказа да каже броя на депутатите, които партията му изпраща в парламента, но прогнозите за 13 депутатски кресла са по-високи от първоначално предвижданите от повечето екзитполове.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Фараж е визионер. Както сам казва, когато преди 20тина години казал в Брюксел, че ще извади ЮК от ЕС, масово са му се смеели. След Брекзит е отишъл до Брюксел специално ТОЙ да им се посмее. Факт. ПП. Дано да има повече като него!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дърт п.ърцул атакист като Болен Сайдеров и Копейкин :)))
17
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 2 дни
Не е до 9 , а до 10. В четвъртък е тъпо и , много хора не могат да гласуват защото работят /, командировки и др/ но аристокрацията не обича да я безпокоят през уикенда, но има възможност за гласуване по пощата. А защо е бързо - Организират се много секции, плаща се на много хора да са в тези секции и рядко повече от 1500 хора гласуват на секция . Така че , 10 човека да сортират 1500 бюлетини е бърза работа .
16
3
 
1
 
! Отговори
Име преди 2 дни
До 5 FMC. В голяма грешка сте, английските и шотландските ягоди не са пластмасови, а мароканските и египетските! Испанските също са хубави.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Иван Асен Фараж искаше БРЕКСИТ за да може да си позволят да ги вършат по-добри от ЕС. Но плана на Божо Клоуна беше да излязат от ЕС за да може да си позволят да ги вършат още-по лоши... Както примерно ескалираха войната в покрайна наместо мир...
14
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 2 дни
Изборите по принцип ги правят в четвъртък в местни църкви, училища, малки сгради и минават много леко, без опашки и други глупости. Даже мястото за гласуване е просто маса с прегради, така че да е разделена на 4 и няма това криене в стаички и т.н. Има две, максимум три маси и едновременно могат да гласуват около 10-ина човека. Гласувал съм над 5 пъти за парламент и местните съвети. За Брекзит и други избори/референдуми се изисква английско гражданство.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Аха, тяхното Възраждане пада надолу като нашето.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Да видим ще успее ли да извади Англия от Обединеното Кралство, както направи с последното от ЕС! Лейбъристите се очаква да вземат над 400 места в 650 местния парламент. Да видим наесен в какво и ние ще сътворим с тъмния чичко без мустачки от Варна наесен. Някъде се подхвърляха "предсказания", че Европа първо ще се отворят страните една към друга, а после ще се затворят. Като гледаме възхода на националистите в цяла Европа, нищо чудно.
11
0
 
6
 
! Отговори
61 преди 2 дни
"А бе винаги съм се чудил каква е избирателната система в Великобритания?" ... Системата е мажоритарна, което я прави-по опростена и лесна за провеждане. Всеки избирателен район си брои бюлетините и излъчва народен представител. Няма нужда от централно броене и събиране.В секциите също всичко е просто. Бюлетината е само една - обикновен бял лист хартия и на него са пачецатани с черно всички партии. Задрасква се квадратчето за съответната партия и бюлетината се пуска в една черна кофа. Това е.
10
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 2 дни
Ти виж и Франция. Макрон обяви извънредни избори и след 10дни вече бяха проведени! На нас ни трябват по 3 месеца за организация! Или ни лъжат че трябват!
9
3
 
3
 
! Отговори
Johney преди 2 дни
Не само ние сме с празни глави.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А бе винаги съм се чудил каква е избирателната система в Великобритания?Как е възможно да гласуват през седмицата до 21часа.И на следващият ден сутринта резултатите да са готови! А на обяд да се връчи и мандат за правителство??А нашият президент да ни разправя че било невъзможно да имало избори септември че хората били още заети със отпуските?
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Английската копейка!!!! Шут и полулист
6
11
 
15
 
! Отговори
Иван Асен преди 2 дни
Тоя шут е основно виновен за БРЕКЗИТ и всички беди, които последваха от това. Народа обаче е стадо и винаги има кой да се върже на глупостите на един тарикат. У нас не е по различно.
5
9
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 дни
Сега да изгони всички българи, румънци и поляци, да няма кой да му обере пластмасовите ягоди. Пак да има празни рафтове по магазините.
4
2
 
7
 
! Отговори
FMC преди 2 дни
Британският арламент е парлама.
3
9
 
7
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 дни
Британците имат склонност да вярват и да подкрепят всякакви празноглави клоуни, защото всичките са такива - от Борис Джонсън до Лиз Тръс и Сега Найджъл, празноглава нация, но пък оборват правилото пpocт народ - слаба държава.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А действащият им военен министър - НЕ.
1
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Файда...