Започнаха военните паради в Русия за Деня на победата

В Хабаровск показаха легендарните танкове Т-34 и ИС-3
9 май 2024 08:52, Петър Бойчев
76
Започнаха военните паради в Русия за Деня на победата
Снимка БГНЕС

Най-голямото подобно събитие в Далечния изток се състоя в град Хабаровск. Показани бяха както легендарни танкове от времето на Втората световна война като Т-34 и ИС-3, така и нова военна техника, включително ракетни комплекси "Искандер-М" и модернизирани ракетни системи за залпов огън "Ураган" и "Торнадо-Г", съобщи кореспондент на агенцията от мястото на събитието, предаде БТА.

По традиция най-големият военен парад по случай Деня на победата ще се проведе на Червения площад в столицата Москва. Той ще се състои само два дни след като руският президент Владимир Путин положи клетва за пети мандат на поста.

Путин, който дойде на власт едва осем години след разпадането на Съветския съюз, ще говори на парада, посочва Ройтерс. По Червения площад обаче ще премине по-малко техника, отколкото преди пълномащабната инвазия в Украйна през 2022 г.

Третият парад след началото на войната все пак ще премине в по-оптимистична за Путин обстановка след известните оперативни и тактически успехи във войната в последно време.

Наред с поражението на френския император Наполеон през 1812 г., смазването на нацистка Германия е най-почитаният в Русия военен триумф, а двете катастрофални нашествия от запад направиха Русия много чувствителна по въпроса за западните й граници, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Водещи мобилна
Унгария постла червения килим за Китай, посланието е за ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Мандо преди 1 седмица
Готина снимка , БГ арми за 6 май си напрай една чкя .... ана ква армия к'ви 5 лв хахахахах...кога идват ф 16 блок 70 ....в дружба 2030 ? То до тогава американците и руснаците ще летят на космичаски кораби , за китайците дори няма да говоря
60
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Победителите празнуват Деня на Победата, а победените празнуват Деня на Европа!" - Двете катастрофални нашествия на колективния запад срещу Русия са: 1. почти цяла Европа под командването на Наполеон и 2. почти цяла Европа под командването на Адолф. Победените празнуват Деня на Европа, защото Генералисимус Сталин ги освобождава от поробилия ги хитлерофашизъм.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ми пука!
58
5
 
6
 
! Отговори
Х.Т. преди 1 седмица
Честито на Путин .Последен да му е този парад.
57
9
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До 56: кога ли путлерофашистите ще стигнат нивото на амебата и ще научат, че фашизъм има в Италия Испания и вече в Путлерландия, а в Германия е национал социализъм? Дали още 80 години ще са им достатъчни или имам твърде високи очаквания към горките едноклетъчни?
56
13
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
РУСКАТА ГОЛА ФУКНЯ....ПРОДЪЛЖАВА!!!!
55
8
 
14
 
! Отговори
Честито,българи! преди 1 седмица
Честит ден на победата над омразния хитлерофашизъм и спасяването на Европа!
54
15
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До 61: най ми е забавно при путлерофашистите, че сочите братята си джендъристите за врагове, а сте една рода, една кръвна линия, от един баща правен и от една майка раждани! Все леви течения, а се сочите едни други за врагове вместо да се прегърнете и да заживеете дружно в люлката на социализма Рашистан и да оставите нормалните хора на мира.
53
16
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До 61: това путлерофашистите сте мозъчни донори з полирани тикви! Либерализма, толерантността и джендъризма и тн са леви течения, отрочета на социализма и затова се приемат от левите партии. Те искат да се краде от работещият, здрав, високо образован, хетеросексуален и да се раздава на мързеливият, църен, комунист. Нацизъм е дясно, той е твърдо против хомосексуализма, джендъризма и тн. За разлика от хомосексуалните вождове на комунистическите страни като Брежнев, Ленин, Бай Тошо и тн.
52
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЛЕДАЙТЕ ПАРАД! - КРАСОТА. КОЙТО МОЖЕ ГО МОЖЕ.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"проект за луна на Джон Колтър Кристи" - Маи и луната е създадена по негов "проект". А ако си завършил поне 1ви клас, имената започват със главни букви. Бах ти неграмотниците.
50
9
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
ТЕ----И ПАРАДИТЕ НА ХИТЛЕР, БЯХА КРАСИВИ И ЕФЕКТНИ....АМА. КРАЯ НА ВСЕКИ "СОЦИАЛИЗЪМ"--- Е ЕДИН И СЪЩ.....ХАХАХААААА
49
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква победа без САЩ.
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ами по това време там на някаква рекичка между Русия и Китай изчезнаха като дим десетки хиляди китайчета.нещо засърбя ли те пърделника.
47
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Победителите празнуват Деня на Победата, а победените празнуват Деня на Европа!
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
41 - АМИ ТАМ ИМА ЛЕОПАРДИ БЕ. СТРОЕНИ "КРАСИВИ", "НЕПОБЕДИМИ". + БРАДЛИТА И ДРУГА ЗАПАДНА ТЕНЕКИЯ.
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАЙ ДОБРИЯ ПОВОД ЗА ПАРАД - ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА !!! ЗА ДВЕ ГОДИНИ ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА , ЗАПОРОЖКА , ЛУГАНСКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ , ПРИСЪЕДИНИ ГИ КЪМ МАЙКА РУСИЯ , ОТ 145 МИЛИОНА СЕГА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е С 160 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ !!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПОБЕДИЛАТА ФАШИЗМА ЕВРОПА !!!
44
7
 
3
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
не знам защо се ползва т-34 вместо истинското му име, "проект за танк на джон уолтър кристи"
43
1
 
3
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 седмица
До Анонимен44 едни така добарвали добарвали, и после у оня филм главния герой вика: "както казват нашите девойки след почивката в балхария, "приятна вспомнить"
42
9
 
6
 
! Отговори
Путин преди 1 седмица
Тази руска суперсила от снимката с години умаломащава запада до пълното му изтощение и алчно събира презрените му валути за собствени цели!