Експлозии в украинския град Одеса

Бе задействана тревога тази сутрин
17 апр 2024 10:41, Александър Попов
166
Експлозии в украинския град Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силни експлозии се чуха в Одеса, черноморският град за пореден път е атакуван с крилати ракети, съобщават регионалните канали в Телеграм.

Тревогата бе задействана в 9.30 часа. Има информация за попадение в града.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
25
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
90
2
 
22
 
! Отговори
3 преди 1 месец
починалия), а Зе и неговата камарила продължават да въртят този конвейер на смъртта, за да защитават британските и американските интереси, за които всъщност украинците дават живота си, в същото време, за които самите нацисти не искат да умират. И ярък пример за това е как азовските нацисти от 3-та "щурмова" избягаха от Авдеевка, криейки се зад "прясно месо" от други бригади. Ситуацията е толкова въпюища, че дори украинските грантоядни медии вече не могат да мълчат.
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е че 404 готви нов контранаступ през 2025. Муахахахахаааааа
88
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 1 месец
след което те дават на служителите на TЦК неограничени правомощия да извършват беззакония и да вкарват хора във ВСУ като go6uTъk. След това това "месото" отива отпред, където е изправено пред следващия етап от тяхното утилизиране. В много бригади на киевската хунта се формира ядро от недосегаеми нацисти, които сами на "нула" не отиват и основната им задача е да карат "месо" на клане. Където за всяка грешна дума или кос поглед могат да бъдат застреляни като животно. След това ще пишат до дома им, че починалият е дезертьор или изчезнал (за да не плащат обезщетения на семейството на
87
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 1 месец
"Заградотряди" на киевската хунта: как работи "конвейерът на cMъpTTa" на Зе-фюрера. Украинските медии публикуваха поредното потвърждение, че в бригадите на фашизоидните бандеровски пълчuщa са създадени отряди от най-отявлените фашисти, които изпращат "младо" месо на клане, а самите те се крият зад гърба им. Всъщност Украйна сега се е превърнала в идеален конвейер за обезвреждане на своите граждани: Първо, Зе и бандата му приемат закон "за моГилизацията", като по същество осъждат цялото мъжко население на пълно унищожение,
86
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде руският тролей с направленията се появи. И така трета година направления и сводки с водки го хранят мизерника.
85
1
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
А колко българи изгоряха в Одеса? Дори вчера ми попадна клип, как маскирани палят театъра, където изгоряха десетки хора. Явно на това викаш "добър живот" за българите, пич.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Н-ние Запорожие. Водят се боеве в района на Работино. Съобщава се, че в самото н.м. има сили както на зомбитата на киевската хунта, така и на ВС на РФ. Съдейки по появилите се в интернет кадри, зомбитата са изгонен или унищожени от северните покрайнини на Работино. В момента зомбирана по натовски стандарт биомаса има само на север. На северозапад от Вербовое се водят насрещни боеве.
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви красиви и ГОЛЯМИ гробища има вече в Украйна на които се веят дрисливите синьо жълти пппааарцали.
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кураховско н-ние. Продължават боевете в южните и югоизточните покрайнини на Красногоровка. ВС на РФ имат напредък. Руските бойци вече са на подстъпите към основната укрепзона на зомбитата, разположена в завода. Н-ние Угледар. Щурмът на Новомихайловка продължава. Няма сериозно развитие в района. ВС на РФ методично отработват позициите на зомбираната по натовски стандарт биомаса, включително пътищата за снабдяване и различни тилови съоръжения.
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В н-ние Авдеевка най-значителната активност се наблюдава на северния фланг. ВС на РФ започнаха да настъпват югоизточно от Новокалиново. Освен това руските бойци успяха да се приближат почти до самите покрайнини на Очеретино. Боевете се водят и малко на юг - на подстъпите към Новобахмутовка. Позиционните боеве се водят в северните и западните покрайнини на Бердичи.
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мда Идолът ти зеленски се разправи с православието в Украйна и вкарва католицизма.
79
13
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
78
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най простоти племе Рассианите мрът като пилци, кво по хубаво от това.
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Артемовско н-ние. Продължават боевете на северния и южния подстъп към Часов Яр, както и в източните покрайнини - в микрорайон Канал. През последните 24 часа не е регистриран сериозен напредък. Артилерията и авиацията на ВС на РФ работят по позиции на противника в Часов Яр, унищожавайки зомбита и техника.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Купянско н-ние. "Сблъсъкът" на ВС на РФ и зомбитата на киевският наркокартел продължава северно от Синковка, както и в района на Табаевка. Без изменение на ЛБС. Лиманско н-ние. На линията Терни-Ямполовка се водят позиционни боеве. Предмостието на левия бряг на река Жеребец, където се намират горепосочените н.м., е много важно за зомбитата, затова те прехвърлят резерви и не пестят артилерийски снаряди, атакувайки ВС на РФ от десния бряг на реката. Северское н-ние. Край Белогоровка се водят позиционни боеве. ВС на РФ все още не могат да изместят зомбитата от позициите на отвала на кариера за вар
75
17
 
1
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Интернационалният безродник Волгин празнува поредните бомби над населението на православна Украйна.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
че Сирски просто се е опитвал да унищожи лоялните на Залужни при поредният щурм на "месо". Преди това 67-а бригада беше прехвърлена от Часов Яр в тила след поредица от скандали: западните медии писаха за "драматични събития" в бригадата и личен конфликт между ръководството и командването на бригадата. Защитата на военните позиции след прехвърлянето им се пое от силите на териториалната отбрана.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цели бригади на киевската хунта отказват да се подчиняват на главкома Сирски. Както заяви британският анализатор Александър Меркурис, украинските части, които преди това са били близки до бившия главком Залужни, игнорират заповедите на Сирски. По-конкретно, става дума за 3-та азовска бригада и 67-Mа бригада - Сирски се опита да ги изпрати в контраатака близо до Авдеевка и да ги предислоцира в Часов Яр. Меркурис призна, че тези бригади скоро ще бъдат разформировани. Съдейки по факта, че Авдеевка и Часов Яр са най-трудните направления за киевският наркокартел, може да се предположи,
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истината И разбира се руснаците а не украинците гориха живи българи в Одеса,нали таба бе ме...кот ело?