В Грузия оттеглят спорния законопроект за чуждестранните агенти

Изтъкнаха, че той е предизвикал разделения в обществото
Обновена: 9 мар 2023 14:06 | 9 мар 2023 11:33, Елка Василева
46
В Грузия оттеглят спорния законопроект за чуждестранните агенти
Снимка: БГНЕС

След бурни протести управляващата партия в Грузия заяви днес, че оттегля внесения в парламента законопроект, критикуван, че може да потъпче свободата на медиите и гражданското общество, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Партия "Грузинска мечта" и нейните съюзници казаха, че оттеглят предложения закон, изтъквайки "разделенията в обществото", които той предизвика.

Според законопроекта медиите и неправителствените организации, които получават над 20 процента от финансирането си от чуждестранни източници, трябва да се регистрират като "агенти на чуждестранно влияние".

Предложената мярка породи масови протести в столицата Тбилиси, които продължиха няколко дни.

(БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО - "Интересува ме само програмата на партията и дали хората в нея са читави." - Именно заради такива като теб Бг ще бъде слугинаж на Изтока или на Запада. Програмата на дадена партия може да е хубава, но няма гаранции, че ще се изпълнява. Повечето продажници на високо ниво са образовани и интелигентни хора и много лесно започват да изглеждат като читави в очите на разни наивници, които НЕ СЕ интересуват кой им плаща сметките. Ако знаеш последното, знаеш чии интереси защитават!!!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващам се на бас, че никой от протестиращите в Грузия не знае, че в САЩ има такъв закон още от 1938г. Нарича се FARA. Интересно защо никой от протестиращите там не каза "Не искаме закони като в САЩ.", а всички твърдяха, че не искали "руския закон". Също се хващам на бас, че по никоя западна медия не се съобщава, че има такъв закон в САЩ, но същевременно всички западни медии напомнят покрай протеста в Грузия, че има такъв закон в Русия. Последните 3 години ни доказаха, че 80% от хората са... :)))
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какъв предател трябва да си да не искаш чуждото финансиране да е ясно, дали ще е руско, американско или немско все тая - народа трябва да знае.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо Резултата от законите е един и същ, да покаже чуждото финансиране за да го видят нормалните хора и да си направят сметка какви всъщност са стимулите. Излиза някакъв и се прави на правителствен критик а всъщност е платен слуга и само му нареждат какво да казва. Той собствено мнение няма, това е голямата разлика.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Щатите не са демокрация щом при тях може да има такъв закон а в държавите които искат да превземат не можело да има такъв закон. Лицемерието личи все повече.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законопроекта не се хареса на чуждите агенти.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И между другото този законопроект в Грузия беше внесен като опит да се ограничи руското влияние в страната, като се осветлят финансираните от Кремъл медии. С оттеглянето на закона, практически оставят отворена вратата на Путин да си води необезпокоявано пропагандата в Грузия...честито!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, клекнаха на либерастите и не приеха аналога на АМЕРИКАНСКИЯ закон ФАРА, който действа в САЩ от 1939 година!!! Този закон е задължителен за всяка държава, която има претенции да е независима и да осветли финансирането на медии и политици!!! Всичко друго е разграден двор...като у нас!!!!
27
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Да разбирам, че ти би гласувал за партия която декларира че е финансирана от САЩ, Русия или Турция -----///------ Интересува ме само програмата на партията и дали хората в нея са читави.
26
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
дали щяхте да гласувате за ГЕРБ ако преди това знаете че е финансиран от немски нпо или пък за ДБ ----///----- ГЕРБ са русофили и иддийоти, а ДБ са кухи ***, така че който и да ги финансира, никога не бих гласувал за тях. ПП са партия на Радев, с бивши ченгета вътре.
25
0
 
3
 
! Отговори
До Зозо преди 1 година
Да разбирам, че ти би гласувал за партия която декларира че е финансирана от САЩ, Русия или Турция, а може и Иран?
24
5
 
6
 
! Отговори
на зелена паша преди 1 година
платени коментари от щастливи американофилчета! знаем как текат мисловните ви процеси и какво "подхранва" мотивацията ви! :):)
23
3
 
25
 
! Отговори
Месси преди 1 година
Значи Щатите имат такъв закон,а за другите не може защото не е "демократичен"
22
13
 
1
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Грузинците сами са си виновни! Абхазия искаше автономия още от СССР, но грузинците не им дадоха, през 2008 Русия отиде да спре прочистването на абхазци от арменските фашисти, така се създаде Абхазка Република, призната от доста държави!
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе май му е кофти на Путин и неговите форумни овце че ги изритват от всякъде и се борят със зъби и нокти за Македония, Грузия и африкански дупки.
20
2
 
17
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
В България ако случайно мине такъв закон, ще трябва да изгонят 95% от НС. Ще останат само 5% недоразбрали или заблудени...както модерно им се вика-полезни ***.
19
4
 
15
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Добре де, защо в САЩ има такъв закон, те сигурно са по глупави и искат да знаят кой поръчва музиката, закона не забранява дейността на субектите, а ги квалифицира като представители на чужди интереси, просто е, тоест ако човек е малко от малко мислещ ще си зададе въпроса защо да подкрепи партия която се финсира от чужда държава
18
3
 
26
 
! Отговори
демонокрация преди 1 година
Американците не дават друг да ползва техните закони! Що така бе 'друзя'?
17
2
 
11
 
! Отговори
А RT преди 1 година
във краварника не я пускат...
16
3
 
17
 
! Отговори
НА КОНЦИ преди 1 година
американската "демокрация" в действие! ( !!!!) 20% платени "папагалчета" като нашите тука - като нищо преврат могат да напрвят! Не че голяма част от управниците не са чуждестранни агенти по подразбиране!