Сърбия няма да приеме признаване на Косово

Коментар на Александър Вучич
13 яну 2023 22:00, Росен Стойчев
54
Сърбия няма да приеме признаване на Косово
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия няма да приеме каквито и да е отстъпки за признаването на независимостта на Косово. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи ДАНАС.

Сръбският представители разговаря с американския дипломат Дерек Шоле.

Още по темата
Представителят на САЩ е на обиколка на Балканите.

"Не можем и няма да обсъждаме признаване на независимост на Косово или негово членство в международни организации. Можем да разговаряме с всичко останало", коментира Вучич.

Добави, че е благодарен на американската администрация. САЩ отстояват споразуменията, които предложиха от ЕС.

Това важи и за основаването на Общността на сръбските общини. Очаква и диалог за реализирането на общността.

Сръбският държавен глава очаква разбиране от международната общност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Исторически когато османците се насочват към Косово за превземането му и битка на Косовско поле тази територия в момента не е била сръбска тъй,че те не са се включили в битката за него понеже са били на страната на османците,а заедно са били на страната на жената на Василевса м/у които имало раздор за престола му кой да командва той или тя и те били сръбски рицари.
21
3
 
16
 
! Отговори
Слаба Ракия преди 1 година
Вучка, не си фактор мойто момче
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз като Сърбия не признае Косово, ще стои в изолатора на Европа до второ пришествие. Сърбия не може да разчита вече и на хартиената мечка.
19
12
 
9
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
Друг е въпроса,че сърболяците имат много позитивни черти,трябва да им се признае,докато ние сме болна нация във всяко отношение...уви.
18
5
 
11
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
Разликата е,че допреди 10 години хората в източната Украйна живееха в мир и хармония,както ние живеем с нашите турци...допреди да тръгнат да ги "осбождават",докато сърболяците се държат крайно деспотично и агресивно с малцинствата в тяхната територия и извън нея(в бившите Юго републики).
17
5
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Всяко зло за добро. Според мене е по-добре, че сме се отървали от околните части към другите държави, но никога не е трябвало в България да се допуска ДПС.
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става ясно защо тия ни отвлекоха Македония - защото имат топки. За разлика от наще меки китки, предатели и прости п... в Парламента, в МС и в Президенството.
15
6
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Кой клати Косово? Сега май не са америкаците защото нямат капацитет за 2 интензивни конфликта. Сърбите се възползват, да влизат и да ги събират с парцалите
14
7
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Колкото и минуси да ми слагате вие сте странични писатели може би платени или повлияни, а а аз съм в кухнята и вихъра на всичко. Работя и с хървати, сърби, румънци, македонци, босненци, косовци, албанци(затвърждават това което са ни учили от деца-пази се от тези опасни и пр0сти селяни), африканци, турци(зверски нагли и мързеливи), руснаци, тайландки купени от бардаци женени за германци... от всякъде хора.......
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха сега - каква е разликата между Косово и ДНР? Аз знам - разликата е какво са ви казали от телевизора
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ, Великобритания и още много цивилизовани страни го признават.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За абсолютно едно и също нещо - Вучич Лош, Зеленски Добър. Бре бре *** го разбери
10
4
 
3
 
! Отговори
Някой продължение преди 1 година
Georgia мисля, че е Грузия, Македония я изпратиха у севера.... Някой не ми хареса коментара надолу да дойде той в чужбина и да слуша разни разкази и да му стане главата паприкаш. Български роми определящи се като турци и мюсюлмани ама ако трябва казват, че са българи. Алжирец женен за германка да казва, че името му е като на викинг и т.н......Хората вече не знаят какви са или са такива по интереси..... Украйнци взимащи преди години унгарски паспорти да дойдат в ЕС.....
9
1
 
16
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
От моя Трънски край има села,които границата разсича къщите на брат от брата....айде марш в Евразия,племе долно и подло!
8
3
 
27
 
! Отговори
Долу мутрите преди 1 година
Не съм голям почитател на шиптърите,но да им е хак на тия подли сърболяци...нашите западни покрайнини как си ги присвоиха,а там даже населението е било 100% българско,докато в Косово преобладава албанско население.Да ги разцепят на още държавици тия гадове....хаххгааха
7
12
 
5
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Американците направиха от Косово етнически анклав където местното население е тероризирано на религиозен принцип. Това ли са ценностите им? Към това ли се стремим в България? Или политици и журналисти заработват Центове като чужди мeкeрета?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kaт' я cъpби, ga ce чeшe!
5
5
 
22
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Много сте големи сърбите, ама само на думи. От огромна държава, се превърнахте в джудже, но това си и заслужавате.
4
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ще го признаете Косово и още как!
3
6
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Толкова се обърках с тези объркани хора, че си нямате и на идея. На един курс бях и една казва аз съм унгарка от Румъния. Ние не доумяваме и тя винаги обеснявам откъде сили незнам. Тя и всички от семейството и т.н. цел ят им град цяла местност са унгарци останали след 2та световна война към Румъния. Те се самоопределят като унгарци. Имаше двойно гражданство хич не разбирам голям миш маш. Монте негро(мислих африканско нещо) било Черна гора, мисля Хърватия е Кроатия още не мога да ги разбера...