Решението на Порошенко ще ескалира конфликта

Западната преса с коментар за края на примирието в Украйна
1 юли 2014 09:24,
94
Решението на Порошенко ще ескалира конфликта
Снимка: Reuters

Западни издания коментират изявлението на украинския президент Петро Порошенко, в което той обяви края на десетдневното примирие в Източна Украйна.

Украинският президент обяви край на примирието и обеща да нападне бунтовниците, пише британският вестник "Гардиън". "Решението на Порошенко, обявено малко след като доста нарушаваното примирие изтече, поражда възможността за нова ескалация на конфликта, в който загинаха над 400 души", коментира изданието.

"Краят на примирието повдига въпроса какви действия може да предприеме украинската армия. Тя не можа да изтласка бунтовниците, окупиращи Славянск или да поеме контрола над три ключови пункта по границата с Русия", посочва "Гардиън".

Украинският президент прекрати примирието в момент, когато Русия прави отстъпки, пише американският вестник "Вашингтон пост".

"Украинският президент заяви днес, че ще възобнови военните операции в източната част на страната, обещавайки да се противопостави на бунтовниците, след като десетдневното примирие приключи без мирно споразумение", посочва изданието.

"Официалното прекратяване на спирането на военните действия изглежда слага край на несигурните опити да се доведат страните в конфликта на масата за преговори и поражда възможност от по-засилени санкции на Европейския съюз и САЩ срещу Русия", коментира "Вашингтон пост".

Украинският президент прекрати примирието с бунтовниците, пише вестник "Ню Йорк таймс".

"Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви тази сутрин, че е наредил възобновяването на военните усилия за съкрушаване на проруския сепаратистки бунт в Източна Украйна, официално слагайки край на десетдневното примирие, защото, по думите му, бунтовниците са отказали да сложат оръжие и са продължили да нападат правителствените сили", посочва вестникът.

Изданието отбелязва също, че заповедта е дошла, след като Порошенко разговаря за втори път в рамките на два дни в конферентен разговор с лидерите на Русия, Германия и Франция.

"Въпреки че обявеното от Порошенко говори за възобновяване на военната кампания срещу бунтовниците с пълна сила, не е ясно дали неговата заповед ще промени кой знае какво. Откакто сепаратисткият бунт започна преди около три месеца, правителствените сили не могат да го обуздаят и бяха дадени стотици жертви и от двете страни", добавя "Ню Йорк таймс".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До БобиРуските стратегически сили освен за стар тип ракети не зависят вече от внос от Украйна.Новата космическа ракета Ангара е 100% руско производство. Още не са я доработили-------------Прочети още 10-12 пъти какво си написал и може и да осъзнаеш, че си ***.
57
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Боби Ти нормален ли си? "все още производството е 10 двигателя на година кто трябва да е 10 на седмица, но това ще се промени"Кога ще се промени? Даваш ли си сметка, че прозводството трябва да се увеличи 52 ПЪТИ? Не 5, не 10, не 20, а педесе и два пъти. Ще стане най-рано след 5 години.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И великият поет Вазов е оприличавал Русия на жена, реално женският образ винаги е бил по.чист и свят. "О, здравствуй ти, Русийо мощна,света трепнa от твоя глас,скокни, царице полунощна, зовем те ний, ела при нас!"
55
0
 
10
 
! Отговори
До 80 преди 10 години
Имат суровини продават ги на цени, които те си решат. А дали Русия е жена и дали е обща няма значение, важното е че тази "жена" притежава ядрена триада.
54
8
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Започва дрането на руското бидло за финансиране на китайския газопровод. Русия официално се превръща от суровинен придатък на Запада в същия такъв и на Изтока. Тоест нещо като обща жена - Русия Общата...
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На прошлой неделе, 26 июня, ОАО Газпром публично объявило о своем желании разморозить тарифы на газ для российских потребителей (то есть попросту их поднять) в связи с тем, что газовому концерну нужны средства для строительства газопровода Сила Сибири, который должен обеспечить обслуживание нового, российско-китайского газового контракта. Об этом заявил начальник финансово-экономического департамента Газпрома Андрей Круглов
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хунта из Киева глаголет: Украина Едина... Из Донбасса эхом доносится: Украина *** НА...
51
0
 
8
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Самое паршивое и обидное в том, что Украина это как опустившийся сосед - алкаш.Ты ему на опохмелку дашь взаймы, а он тебе, под дверь ссыт, ты ему просто так дашь на водку, только бы не гадил, а он при встречи проходит мимо, плют в твою сторону и улыбается...Ты на него замахиваешься, а он падает и кричит - убивают! На крик сбегаются другие соседи и говорят: как вам не стыдно, убогого обижать? Ты пытаешься что-то объяснить, но тебя не слышат?!.На утро, этот "типа убогий" снова придт, за дежурным стольником.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственият шанс на хунтата в киев да се задържи на власт е да започна война с Русия. тогава Русия ще бъде виновна за лошото икономическо положение в страната и изобщо за всички неуредици. Дано Русия да не се поддаде на тези провокации.
49
0
 
13
 
! Отговори
До 69 преди 10 години
Защо тогава не се направи референдум в ЕС. Искат ли гражданите на ЕС влошаване на отношенията с Русия или не. Смятат ли Русия за опасност? Няма да има референдум по такива въпроси, защото отговорите са повече от ясни.
48
0
 
11
 
! Отговори
majorski преди 10 години
Абе ...тоя Прошенко няма да изкара до нова година ....най скоро целия народ на Украйна ще ревне срещу окупаторите си озорпирали властта .... и на 7-ми ноември ще има втори Майдан ...но Червен !!!
47
0
 
10
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До аз Айде ми проследи аи пито като си толкоз хакер Вашото доказано е доказано,колкото химическите оръжия в Ирак
46
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 10 години
нарочно сам написал южна корея ,тука има хора,който цъкат минуси без да знаят за какво иде реч ,просто така им заповядват
45
0
 
8
 
! Отговори
iwan преди 10 години
65 на коя дата беше твоя демократичен гей парад в София - финансиран от еднополовата ,черна система на Маймун твоя идол .
44
0
 
1
 
! Отговори
До ивaн преди 10 години
Къде изобщо слaгaш южнa корея в тaя компaния бе. Ти изобщо чувaш ли се?
43
3
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
58 АЗ НЕ СЪМ ПЛАТЕН И ХАРЕСВАМ РУСИЯ В НЕЙНАТА ИСТОРИЯ НЯМА ТОЛКОВА КРЪВ И РАЗМИРИЦИ КОЛКОТО НА САЩ. ПУТИН НЯМА ДА ИЗОСТАВИ РУСНАЦИТЕ ТОВА ДА ОБРЕЧЕШ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД НА ГИБЕЛ ,МИЗЕРИЯ ,ГЛАД ,РОБСТВО ,МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БЪЛГАРИЯ ,АФРИКА И ЮЖНА КОРЕЯ
42
1
 
17
 
! Отговори
Ghost преди 10 години
За всички като антимутратаНяма как православен християнин да застане зад нация създадена с геноцид.Няма как да подкрепи нация или военна организация (НАТО) която иска да завладее и да пороби всички.Няма как да се съгласи с унищожаването на природата в търсене на шистов газ,няма да застане зад еднополовите бракове,гей парадите,ГМО,пестицидите,банков и фармацевтичен монопол,ХААРП,разпалване на граждански войни....айде ударете си сами два шамара и се запитайте коя е тази нация.Бог да пази България
41
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
60 няма платени съветофили ,ти с ред ли ди ,Путин е агсжирал всички сррдства в таьи война
40
0
 
9
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
Много си далече от Украйна и не знаеш как са нещата там. Но, пиши си, няма проблем, все пак хонорара трябва да си го изработиш.
39
2
 
22
 
! Отговори
До 58 преди 10 години
58, Моля ТЕ изпий си хапчето, и се Успикой. Няма платени русофили, това Го запомни! Има платени Русофоби! Ако не пишат про-наторски, няма да ИМ бъдат публикувани и платени статиите. Лек ден, увага-еми 58.