Путин подкрепи предложеното примирие от Порошенко

Руският президент призова за прекратяване на бойните действия
Обновена: 21 юни 2014 20:58 | 21 юни 2014 20:50, Красимир Ангелов
336
Путин подкрепи предложеното примирие от Порошенко
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин подкрепи решението на президента на Украйна Петро Порошенко за прекратяване на огъня в югоизточната част на страната и обявеното намерение за редица конкретни стъпки към мирно регулиране на конфликта, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки президентската администрация.

Руският държавен глава "призовава страните в конфликта да прекратят всякакви бойни действия и да седнат на масата за преговори".

Според Путин обаче планът, предложен от Порошенко, "няма да бъде жизнеспособен и реалистичен без практически действия, насочени към начало на преговорния процес".

Путин посочва, че е "недопустима ситуацията, когато след заповед за прекратяване на огъня в резултат от продължаващите сблъсъци от украинска страна на територията на Русия падат и се
взривяват боеприпаси, което нанася не само имуществени вреди, но и подлага на опасност живота и здравето на нашите граждани".

"Обявеният от Порошенко мирен план не трябва да има характер на ултиматум. Възможността, която се открива с прекратяване на бойните действия, трябва да бъде използвана за начало на
конструктивни преговори и постигане на политически компромиси между противостоящите страни в Източна Украйна", подчертава руският президент.

Същевременно президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че при неспазване на условията на мирния план украинските военни ще действат адекватно според ситуацията.

Украйна се стреми към мир и регулиране на положението по мирен път, посочва Порошенко в изявление, разпространено от пресслужбата му. Мирният план е приет с одобрение от международната общност, в частност от президента на САЩ Барак Обама, от президента на Франция Франсоа Оланд, от германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън, подчертава Порошенко, коментирайки съобщенията за нарушаване на примирието.

Още по темата

Получихме мощна подкрепа за нашия план и висока оценка на действията на украинските въоръжени сили, допълни той.

Малко по-рано украинското външно министерство поиска обяснение от Русия за "усиленото групиране на въоръжени сили на Руската федерация близо до границата с Украйна".

Обяснението е поискано по каналите за връзка в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). От украинското външно министерство посочват, че "провеждането от съседна държава на мероприятия с неопределени задачи" не помага за нормализиране на ситуацията в Украйна и за изпълнението на мирните инициативи на Киев.

Същевременно председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу приветства днес мирния план, предложен от украинския президент Петро Порошенко. "Изразяваме признателност към президента Порошенко за неговите усилия и призоваваме всички страни да се възползват от тази дългоочаквана възможност за обръщане на тенденцията във все по-силно влошаващата се ситуация в сигурността и хуманитарната обстановка в Украйна", заяви Барозу.

Председателят на ЕК призова Русия "да използва цялото си влияние за постигане на тази цел и публично да подкрепи плана чрез конкретни действия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разликата между Германия 1939 и Русия 2014 е Че Германия тогава е искала чуждото а Русия сега иска своето И не искачуждото! И България има право да иска Македония тя си е българска и западните покрайнини също български Нали така продажници!!!
38
2
 
14
 
! Отговори
Nox преди 10 години
Преди да отиде то САЩ Бойко повтаряше "има пари в хазната, не трябва да се теглят заеми". Са се връща "държавата е фалирала".Има няма нед два по късно и се почнаха да се пускат слухове, че банки тука фалират, съвсем като в началото на 20ти век как J.P.Morgan пуска слухове и реално предизвиква фалити на банки.Гответе се за Виденова Зима 2: Winter is ComingИ това се прави за да ни обезкървят, след това ще ни кажат "Русия го направи" и ще ни накарат да вземем страната на САЩ в идения конфликт
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес при Диков гледах как Валерия В. го лапна на Доган. Били 1 милион и трябвало да властват. Казвам го за сетен път, Йовчев да се уволни, да се моли за помощ от Мосад и ДПС да се забрани заради връзки и финансиране от джихадистки терористични организации! СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО, УТРЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми така де, Крим му стига. да вземат да се кротнат. то пък на кво прилича да се тепат.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йееее, Путин с тази ризка на карета и със сакото, метнато през рамо, бая английски вид има :)Опитва се май и така да говори, белким американците му повярвали и спрели санкциите.А дано, ама надали... :)---Путин си го мести от единия крачол в друтия като чуе за техните "санкции:. САЩ и ЕС вече станаха за присмех със яловите си "санкции" и с безпомощността си. Следващия път преди да обявят новите "санкции", по добре да се консултират с Владимир Владимирович какви санкции би желал.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Rusia da izpolzva cqloto si vliqnie". Ami nail te prehvurlqt "opul4enci " I gi vuorujavat.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинаNe samo za gazta, lechtanijat kontrol varhu Risija gi tika kam tezi neobmisleni postapki, opozorili gi pred tsjal svjat - postepennoto zavladjavane na Rusija e tumnijat im plan. I izobshto - kakvo se natrapvat v Evropa, s tehnite interesi i tumni tesnnosti, ne im li stiga Amerika.
32
1
 
7
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Тоя на снимката не беше ли ,дет американските военни искаха да им е Президент?
31
1
 
7
 
! Отговори
Nox преди 10 години
"приятел не са занимавай с неща които не ги разбираш."прогнилия" долар си е много добре."Обясни с конкретни аргументи защо нищо не разбирам!Долара от 1933 няма златно покритие.Федералния резерв контролира колко долари има в циркулация, като така контролира и стойността им. Когато са на кеф -- искуствено създават кризи.Повод за създаването на този федерален резерв са слухове пуснати от J.P. Morgan, че банките фалират. Хората се уплашват и си изтеглят парата и банките фалират.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Танкове и самолети трябва да обкръжат Киев, стига вече геноцид и лъжи!
29
1
 
17
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Вече 20г. Русия я разпадат и Китай завладява Сибир. Това са пълни глупости. Вместо това да не вземе Великобритания да се разпадне през септември. Щатите сега имат по-голям проблем завалиите - *** трябва да се любят с аятоласите, че иначе им отидоха сондите в Ирак по дяволите. Язък дето потрошиха толкоз пари и изтрепаха толкоз сватбари.
28
2
 
15
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
А ,между другото ,тези дечица ,който сега гледат как украинската армия разстрелва ,с гаебици ,Град ,самолети ,хеликоптери техните братчета и сестричета ,бащи ,маики,дядовци и баби ,ще останат живи ,те са в Русия и след 10- 15 години ,не ми се мисли за бандеровците ,за тех цял живот западна Украина ще е най-големият им враг!Затова най-добре не обсъждайте смелоста и ума на Путин!За всеки нормален човек на Планетата той се доказа като можещ ,от една разрушена страна направи колос
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До жекоNapulno vjarno! Otvratitelnite interesi na USA i neistovijat stremezj za svetovnp vladitchestvo = obogatjavane za chuzjda smetka prichini nedopoustimo za 21-vi vek varvarstvo v Ukraina - 25 godini vazstanovjavala i othranvala fashisti. No kruvta na nevinnite donbastsi i odesiti shte stoi neiztrivaema ne samo varhu ratsete na ukrainskite fashisti, no i nai-veche varhu polititsite i presidenta na USA i tehnite poslushkovtsi ot EC i sluginazja ot UN (OON), koito dori ne osadiha genocida.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 24.06. Путин е във Виена и подписва с Австрия за строителството на ЮП.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукДа живее България в Европа!Това е моят отговор към теб, другарю дежурен старшинка-провокатор:)
24
2
 
13
 
! Отговори
българина преди 10 години
До МусалаУважаеми писарю на поредната американска пропаганда, за твое сведение Русия е държава с история за разлика от САЩ, който са държава без история.Държава възползвала се от глупоста на Европа, акумулирала 70% от финансите през двете световни войни,след това предложила плана Маршъл , колко мило и благородно !!!! В украйна САЩ е водена само от желанието за контрол на газта,много добре си дават сметка че вече не контролират Китай,затова се съсредоточват над ЕС , в който сме ние ....
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 23Сибир го остави на китайците...те и без това скоро ще са мнозинство там...
22
1
 
14
 
! Отговори
Nox преди 10 години
"Американците все ще предложат някакъв разумен вариант за връщане на Крим..."Ако имаш предвид Крим да бъде върнат обратно на Украйна, това не вярвам да стане.Целта на Америка не е да се постигне мир. Целта им е да предизвикат Путин да удари първи чрез всевъзможни провокации и после да го изкарат по-черен от Хитлер, та да обърнат целия свят срещу него.Една от причините за започването на WW2 e избиването на етнически германци в Полша. Същото му го правят на Путин сега -- избиват руснаци.
21
1
 
16
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Русия не кляка тъй лесно. Крим го отписаха вече даже Щатите - той ще остане руски форевър. Путин обаче си ги клати, както си иска. И има основание - нито една голяма западна фирма няма намерение да си спира дослука с руснаците - и BP, и Shell, и Total. Оня ден немците от Wintershall казаха, че ще вложат половин млрд. евро в разработването на нови нефтени и газови находища в Русия, щото им е изгодно.
20
3
 
4
 
! Отговори
какво става преди 10 години
Донбас без руска подкрепа пада,следва Крим,после Ростовска област,Краснодар...Голяма бежанска вълна от Донбас залива руската граница.Явно Русия нещо отстъпва позиции...Жалко за убитите от двете страни на Донбас.