Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск

Порошенко: Всички замесени в тероризъм трябва да бъдат наказани
Обновена: 14 юни 2014 19:34 | 14 юни 2014 16:54,
311
Украйна обеща отговор на свалeния самолет в Луганск
Снимка: БТА

Украинският президент Петро Порошенко събра днес шефовете на ведомства и служби от сферата на отбраната и сигурността, след като проруски сепаратисти свалиха военнотранспортен самолет в Източна Украйна, при което загинаха 49 души, предаде Ройтерс.

"Всички замесени в циничните актове на тероризъм в такива  размери трябва да бъдат наказани. Украйна се нуждае от мир. Терористите ще получат адекватен отговор", подчерта Порошенко в изявление, разпространено от неговата пресслужба.

Още по темата
Президентът на Украйна обяви 15 юни за ден на траур за загиналите в резултат на катастрофата на военнотранспортния самолет Ил-76 на летището в Луганск, предаде ИТАР-ТАСС.

"Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба, не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна", се казва в изявлението на президента.

Министерството на отбраната на Украйна първоначално съобщи, че през изминалата нощ в района на летището в Луганск е бил свален самолет Ил-76, на борда на който е имало военнослужещи, техника, снаряжение и продоволствия.

По-късно украинската прокуратура потвърди гибелта на 49-имата военнослужещи, които са били на борда на сваления Ил-76 - 9 членове на екипажа и 40 военнослужещи.

Жертвите този път са повече от жертвите при предишния подобен случай от 29 май, когато бунтовници свалиха военен хеликоптер близо до Славянск и загинаха 12 души, включително генерал, отбелязва Асошиейтед прес.

Според агенцията инцидентът отново остро поставя въпроса за достъпа на бунтовниците до военно оборудване. Украйна обвини Русия, че е позволила три танка да преминат границата и да влязат в Украйна, където са били използвани от бунтовници. Русия отрича да снабдява бунтовниците с военна техника.

Преди днешния инцидент украинското здравно министерство бе заявило, че най-малко 270 души са загинали в сблъсъци между правителствените сили и въоръжените сепаратисти, допълва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още по темата: УкрайнасамолетЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убият няколко руснака и веднага СЛАВА УКРАИНА, вместо да се разкайват, че убиват братята си и да престанат веднага с това престъпление!
183
5
 
3
 
! Отговори
mav преди 10 години
Ако визираш реакцията при руското посолство в Украйна , това е следствие , не причина.Ама що ли се обяснявам... хора приели руската лъжа за аксиома, няма как да ме разберат.За тях украинците са фашисти, жестоки подпалвачи /другата пропагандна лъжа/ , а руските диверсиционни групи са мирно опълчение, колоните с руски танкове и тежко въоръжение през границата въобще не е руска армия , нали.....
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уф, квото и да са използвали в Ирак, милион и половина души си заминаха скоропостижно при Аллах! Мир на праха им, но така е при демонокрацията, тя е божество изискващо постоянни жертвоприношения!
181
4
 
13
 
! Отговори
х-м преди 10 години
А Русия трябва ли да си отмъсти за посолството, което е реално обявяване на война? Украинците начело с предателите им и спонсорите им от САЩ станаха за срам по целия свят. Сега и газът спира, гладът *** на вратата. Предателите ще се оправят, но населението трябва да се научи да ги очиства навреме, за да не страда. Важи и за България.
180
4
 
5
 
! Отговори
mav преди 10 години
тъй като не мога да сложа линк, чукни сам в гугъл следното : На кадрите ясно се вижда как фосфорните бомби се сипят върху мирното население, но те не са заснети в Източна Украйна, а в град Фалуджа през 2004 г.Поднесената информация изобщо не отговаря на действителността. Няма нито едно документирано свидетелство, че украинската армия е използвала ракетни системи Град", за разлика от руската армия в Чечения, която уби десетки хиляди мирни жители"
179
0
 
2
 
! Отговори
чекист преди 10 години
До mavИскаш да кажеш, че американците или британците са използвали "фосфорни " бомби в Ирак?:)))
178
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ние сме си осъзнати, та даже и класово осъзнати. Та чакаме само момента, когато братята шебеци от УСА ще ни натресат пак Бойче за сатрапин! Последващите събития няма да се харешат на хора с лайф, а за нас с жизн е все тая! Гееерп!
177
9
 
5
 
! Отговори
mav преди 10 години
Кви "фашаги" ква "хуна" бре... :)осъзнайте се... Приели сте руската пропаганда за аксиома, и не можете да погледнете над носа си.Руския тероризъм и диверсия със спецназ, със кадировци наемници от кавказ, поддръжка с тежко въоръжение, няма друго определение освен- жив неподправен, автентичен руски тероризъм !
176
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къв тероризъм, военен самолет с оръжие и войници е свален от противника?! Или когато фашагите убиват, това е СЛАВА, а когато жертвите им отвръщат, това е терор?! ***, *** хохли, много ***! Тия, американците ще ги оглозгат за норматив и пак ще винят Русия!
175
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато се води гражданска война няма криви,няма прави,няма виновни и невинни - едните са определени като терористи,другите като окупатори .Страдат най вече жените,децата и старите хора.Тогава отмъщението се превръща във фиксидея.А когато това се заявява от новоизбраният президент изглед за скорошно помирение не се вижда.Той ако е политик-държавник трябва да работи за спиране на конфликта,преговори и взаимно изгодно решение за помирение.
174
11
 
4
 
! Отговори
mav преди 10 години
Отказвам се.. очевидно някои са забравили че са българи и са се продали за 40 сребър... рубли Силни сте , другари ***.. дано са ви сладки рублите.....
173
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гледайте в ютуб как хунтата исползва град срещу мирното население на славянск
172
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До mavЪхъ. Климатиците им се пръскат на парчета и режат крака, глави, дървета. И десетки кратери...
171
1
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До Adam1966Чичка, никой не излиза на задание с документи, даже без пагони и емблеми се излиза. Ама колко пъти да ти казвам, да не се обаждаш, като не са ти ясни някои неща? Пък и е логично да се повдига духа на хохлите, че голям рев за сваления самолет има. Ама парчетиите на самолета ги видяхме, сега чакаме документите на убитите "руснаци" и камарите трупове да видим. Това се нарича пропаганда.
170
10
 
4
 
! Отговори
mav" преди 10 години
Пояснявам - кадрите от "фосфорни бомби" и "град" са руска пропаганда с кадри от войната в Ирак през 2000 г. Други въпроси за руските лъжи ?
169
10
 
3
 
! Отговори
mav преди 10 години
Не знам, ама плащат л ви да пишете глупости ??"фосфорни бомби" ?? системи "град" ?Питате защо не пишат ? ми просто защото няма такива. Освен разбира се , в руските пропагандни лъжи. всъщност.. установките са руски.
168
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО НЕ ПИШАТ ЗА ФОСФОРНИТЕ БОМБИ КОИТО ХВЪРЛЯТ НАД СЛАВЯНСК А ?
167
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
самолета на касапите . да горят в ада !
166
17
 
5
 
! Отговори
mav преди 10 години
Не мога да повярвам колко промити русофилски мозъци има тук.*** си води гражданска диверсиционна война в чужда държава, а дори и тук както чета има *** които вЕрват на аргументи, с които се защитават военопрестъпници и терористи от ранга на Бен Ладен.Осънайте се бре,,,,, Не всичко което ви диктува руската пропаганда е за ядене.Тези неща от години си имат определение във всички учебници - и руски, и американски, и български, и еврейски, и немски - нарича се ТЕРОРИЗЪМ и ДИВЕРСИЯ в тила
165
6
 
14
 
! Отговори
Мда преди 10 години
Порошенко по собствените му думи следва да се самонакаже, след като не заповядва да бъде спрян терора спрямо народа в източна Украйна, като по този начин продължава гнусното дело на военнопрестъпника Турчинов.