Зеленски разкри плана си за победа във войната, ще я пренася в Русия

Той отказва да отстъпи територии на Русия
Обновена: 16 окт 2024 19:06 | 16 окт 2024 13:12, Нели Христова
389
Зеленски разкри плана си за победа във войната, ще я пренася в Русия
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски представи дълго обсъждания план за победа на Украйна в парламента на 16 октомври, въпреки че някои части останаха секретни.

Предложението се състои от пет точки: покана за присъединяване към НАТО, отбранителен аспект, възпиране на руската агресия, икономически растеж и сътрудничество и следвоенна архитектура на сигурността.

Планът включва три тайни допълнения. Давид Арахамия, парламентарен лидер на управляващата партия, каза, че секретните секции ще бъдат представени на лидерите на фракции.

"Ако планът бъде подкрепен, ние можем да прекратим войната не по-късно от следващата година", каза Зеленски в парламента в присъствието на главнокомандващия Александър Сирски, шефа на военното разузнаване Кирило Буданов и западни дипломати. Той изключи възможността за отстъпване на каквато и да е територия на страната на Русия.

В речта си пред парламента Зеленски заяви, че решението не е замразяване на конфликта и "не е търговия с територията или суверенитета на Украйна".

Поканата на Украйна за членство в НАТО беше поставена начело в списъка. Киев подаде молбата си за присъединяване през септември 2022 г., но все още не е получил ясен сигнал от съюзниците.

"Ние разбираме, че членството в НАТО е въпрос на бъдещето, а не на настоящето", каза Зеленски, но добави, че покана, предложена веднага, ще покаже на Путин грешката на "неговите геополитически изчисления".

"Ние сме демократична нация, която е доказала, че може да защити евроатлантическия и нашия собствен начин на живот."

Втората част подчертава необходимостта от пренасяне на войната на руска територия, като например по време на презграничното нахлуване в Курск, започнало в началото на август.

Тази точка също призовава за премахване на ограниченията за удари на далечни разстояния в Русия, допълнителни доставки на способности за далечни разстояния и западна подкрепа при свалянето на руски ракети и дронове над Украйна.

Третата точка се отнася до неядреното възпиране и включва секретна част. Украйна предлага "всеобхватен пакет за неядрено стратегическо възпиране на нейна територия", който ще предпази страната от бъдеща агресия.

Четвъртата част разглежда използването на природните ресурси от Украйна, като уран, титан и литий, които представляват потенциал за икономически растеж за Киев и ЕС
. Украйна предлага специално споразумение за съвместни инвестиции и използване на тези ресурси с ЕС и САЩ.

Частта също така призовава за засилване на международните санкции срещу Русия, за да подкопае способността й да поддържа агресията си.

Петата част се отнася до следвоенната архитектура на сигурността на Украйна. Киев може да се похвали с голяма и опитна военна сила, която трябва да укрепи НАТО и европейския континент, каза Зеленски.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от Русия
Русия оставя рублата да отслабне, ще е от полза за бюджета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
1
 
2
 
! Отговори
Баба преди 18 часа
Комично е как Путин успява с 5-пъти по-голяма армия не само да не може да спечели войната, но и да загуби територия в Курска област и два месеца да не може да си я върне. Комично е и как прехвалените ракети сармати не могат да излетят от руска територия, и че пРосия проси от Северна Корея (бедна държава) козички и ракетки. Жалко, че руските пияници измират на фронта.
352
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Гледам антуража много повехнал ентусиазъм по физиономиите, май се стягат за колониите в сибир
351
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя ръмжи по микрофона и се пеняви като предшественика си адолф хитлер. И двамата могат да впечатлят само собствените си тъпии народчета. Цял свят им се подиграва на ръмженето и крясъците.
350
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
китайските корабостроителници имат капацитет 232 по-голям от този на Съединените щати, ако е 232 пъти хахахахаха тогава закъде се е запътила нашата колониална власт, да слугува на някаква страна която е 232 пъти по-зле по основен показател от Китай ли то верно че управниците тогова трябва да са прочели само том първи на Винету и да са про100 кирета.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2024/10/16/sasht-dishat-prahta-na-kitai-korabostroeneto-trudno-se-vryshta-na-pistata.623291,1
349
1
 
1
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 ден
Това не е план за победа. Това е плач и истерия. Не виждам от военна гледна точка стратегия,да не говорим за тактика. Чудя се че досега не са го свалили и арестували....
348
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Фашиста Зеленски с план как да краде повече милиарди от сащ и ЕС ,зелето си е купил дворец на френската Ривиера ,игромна яхта и частен самолет ,как с тая заплата с. и не действаш президент,да о.а толкова много милиарди ,с фондерлаен му се радва и милиарди му подарява ,вчера казаха че Зеленски отвличал младежи от ресторанти и дискотеки за. мобилизация ,гад фашиска
347
0
 
3
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 ден
На тоя фантазьор и куку кокаина не му давайте да кара кола,знаете защо.
346
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това от кой филм на актьора Зеленски показвате? На него му е нужно просто едно бяло знаме и нещата си идват на мястото! Дори папата му го каза преди година.
345
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А КАКВО СТАВА С ЗЕЛЕНШКАТА ОПЕРАЦИЯ В КУРСК И СУДЖА - ОТ ТАМ СЕ НОСЯТ В НЕТА КОШМАРНИ НОВИНИ???!!!...
344
2
 
11
 
! Отговори
Мухаха преди 1 ден
Какво ще пренася? Зеления Клоун го е закъсал здраво и отчаяно има нужда от поне 400 ХИЛЯДИ новобранеца които да хвърли в "месомелачката", иначе победния му план ще забуксува и паричките от Запад ще спрат. Той и за това толкова драпа за членство в НАТО. Като член на Алианса ДРУГИТЕ страни ще трябва да изпратят свои войски за да отблъснат атаките на Русия, което ще направи задължителни нови помощи към Украйна и със сигурност БУНТОВЕ в Европа на европейци не желаещи да умират за някакви си УКРИ...
343
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Този яко е за психиатрията .Фашистка Украйна се срива ,тоя за план победа говори и журналистите му пригласят
342
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На този окончателно му се е разхлопала дъската. Вече се набива на очи. Преди няколко дена каза в оон ли къде вече забравих, да му се дава оръжие, а в резултат той щял да строи заводи и да произвежда индустриално количество оръжия с които да въоръжава целия запад. Но това само при положение, че му дават щедро оръжия, иначе няма, ако не давате и той да ви даде.
341
2
 
8
 
! Отговори
хахо преди 1 ден
На На.кото му разрушиха страната,избиха му мъжете и пак се пени.
340
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Браво зелка чудесен план,с него успя да разсмееш целия свят. А представителя на САЩ в НАТО казва че щатите не планират покана на Украйна в НАТО в краткосрочен план. Хихиииии
339
2
 
12
 
! Отговори
най после преди 1 ден
Зе представи плана си за победа и с него ни разсмя всички така както се очакваше, даже задмина очакванията ни, още ме боли корема от смях с неговия план за победа, сега очаквам засекретените точки от този прословут план плод на болната му фантазия за да се посмеем още. Не може да му се отрече, че е голям стратег, да започне да пише фантастика, отдава му се.
338
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тоя пак си е напудрил носа ,и вече победи Русия ,гад фашиска,проси оръжия и милиарди от ЕС и сащ ,а след това ги краде ,сащ вече го хванаха че краде ,и Байдън нареди на посолството на сащ в Киев да проверява всичко ,но ЕС все още си затварят очите за кражби на милиарди
337
4
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
Напушения взе да се изявява като " велик политик " . Плана му бил да превземе Русия...пълни глупости говори. Вчера в една медия пишеше,че военни влизали в заведения и барове да търсят войници за фронта...ха-ха. В Курск авантюрата му погуби над 20 000 войници. А върха на наглостта му е да иска от ЕС да налага санкции на Северна Корея,че подпомагала Русия. Ами то и Китай и помага, хайде и нея да санкционираме. Май е прав президента на Никарагуа ,който вчера го нарече втори Хитлеp.
336
4
 
14
 
! Отговори
Победа! преди 1 ден
Украйна в СССР беше 50 млн.Сега побеждава и разгромява Русия,но вече е под 20 млн.
335
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 337. Комично е как такива като теб дъвчат и предъвкват факти които нямат значение. Бързо или бавно руснаците напредват на фронта. Влезли натовци в Курска област и живи няма да излезат, с нищо не промениха хода на СВО само дадоха повод да наричат и украинците агресори .
334
3
 
19
 
! Отговори
Мдаааа дааа преди 1 ден
BILD за Плана за победа на Володимир Зеленски: "О, Боже..." Няма да има влизане в НАТО, няма да има разрешение за удари в Русия със западни оръжия, няма да има съвместна ПВО срещу руската авиация.. И така укрите изядоха солта, отнесоха боя с тоягите, а сега ги чака третото... да си платят!!! РЕШЕНИЕТО Зелю се примирява с новите територии на Русия добити с всенароден референдум и за сметка на това укрите няма да влизат в съюз с агресивни блокове като НАТЮ!!! И така ша си заживеят в мир дълги години напред!!! Ааааа.... и Зелю има да плаща и масрафа.... репарациите!!!