В Полша правят легион за военно обучение на украинци от чужбина

Зеленски съобщи новината след среща с Туск
9 юли 2024 08:47, Петър Бойчев
65
В Полша правят легион за военно обучение на украинци от чужбина
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че на територията на Полша ще бъде създаден "Украински легион" за военно обучение на украинци, живеещи в различни страни от Европейския съюз. Зеленски съобщи това на съвместна пресконференция с полския премиер Доналд Туск. Видео от пресконференцията е публикувано във Facebook.

"Ние записахме в нашето споразумение за сигурност формирането и обучението на територията на Полша на "Украински легион" – нова доброволческа военна част. Имаме много положителен опит от украинско-полско-литовската бригада. На базата на този опит имаме възможност да дадем шанс на гражданите на Украйна, които сега се намират в Полша, Литва и други страни от ЕС, доброволно да се включат в защитата на Украйна", коментира Володимир Зеленски.

Украинският президент допълни, че легионът се се обучава в Полша и ще бъде екипиран с помоща на партньори. "Всеки гражданин на Украйна, който реши да бъде в легиона, ще може да подпише договор с Въоръжените сили на Украйна", допълни Зеленски.

Украинският президент е на посещение в Полша, където двете страни подписаха двустранно споразумение за сътрудничество в областта на сигурността, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: легионполшаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
25
 
7
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 месеца
Копейкаджиите вместо да клечат по форумите, да организират една доставка на черни чували за любимата им Путеландия, че рашистите не смогват с тяхното производство
8
0
 
28
 
! Отговори
паф преди 2 месеца
а у нас защо няма! ако тръгнат по плажа и из барчетата цели два легиона ще съберат!
7
4
 
33
 
! Отговори
Живка преди 2 месеца
България трябва да обяви война на Русия и да прати мощна подкрепа от млади демократи на фронта в Украйна, за да защитят евроатлантическата чест в прослава на блестящия американски предводител Джо Байдън.
6
2
 
27
 
! Отговори
Eeee преди 2 месеца
Колко скатавки има по България украински, да го взимат за да бранят родината си от руския окупатор
5
4
 
6
 
! Отговори
Днес бг преди 2 месеца
Коментар 1 е на психично болния Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПИШЕ по сайтовете денонощно. Безработен 48 годишен с 3 години стаж, като охранител.
4
5
 
36
 
! Отговори
Юлия преди 2 месеца
Няма по-достойна смърт за един свободомислещ демократичен човек, от тази на фронта в Украйна, защитавайки евроатлантическата чест и интересите на великата американска държава.
3
29
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Браво! Това са истинските ГЕРОИ на Европа!
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
1
10
 
26
 
! Отговори
Зорница преди 2 месеца
Трябва да се пратят демократични и свободомислещи млади български мъже на фронта да помогнат на Украйна.