В Полша правят легион за военно обучение на украинци от чужбина

Зеленски съобщи новината след среща с Туск
9 юли 2024 08:47, Петър Бойчев
65
В Полша правят легион за военно обучение на украинци от чужбина
Снимка БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че на територията на Полша ще бъде създаден "Украински легион" за военно обучение на украинци, живеещи в различни страни от Европейския съюз. Зеленски съобщи това на съвместна пресконференция с полския премиер Доналд Туск. Видео от пресконференцията е публикувано във Facebook.

"Ние записахме в нашето споразумение за сигурност формирането и обучението на територията на Полша на "Украински легион" – нова доброволческа военна част. Имаме много положителен опит от украинско-полско-литовската бригада. На базата на този опит имаме възможност да дадем шанс на гражданите на Украйна, които сега се намират в Полша, Литва и други страни от ЕС, доброволно да се включат в защитата на Украйна", коментира Володимир Зеленски.

Украинският президент допълни, че легионът се се обучава в Полша и ще бъде екипиран с помоща на партньори. "Всеки гражданин на Украйна, който реши да бъде в легиона, ще може да подпише договор с Въоръжените сили на Украйна", допълни Зеленски.

Украинският президент е на посещение в Полша, където двете страни подписаха двустранно споразумение за сътрудничество в областта на сигурността, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: легионполшаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По нашето моренце на майтап цел полк укринца ще сберат. А и нали новата директива на бандерите включва вече и жени в армията, така че ето ти с лекота два полка готови. Ляхите нема да видят Галиция, щом си дават г.зъ под наем...рашките и без туй по стара традиция имат навик да ги ашладисват, голема работа, че са в натю...
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега като започнат да се стичат в Полша украинци от цял свят!
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Звучи логично... Хилядите мъже, които се мъчат да избягат от Украйна всеки ден, го правят за да могат след това да..... се присъединят към някакъв легион, който ще ги върне обратно в Украйна.
26
2
 
11
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 месеца
да де, ама до края на "обучението" половината от теа на снимката по-горе вече ще са офейкали я в Германия, я в друга страна на ЕС... А останалите, щом се появят на територията на бивша наци-Укриана, ще бъдат денацификацирани, както му е редът...Но тва в средата (в тъмната дрешка) не бива още да се пипа (!), защото върши чудесна работа - не може да му се отрече...:)
25
4
 
15
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Укро пропаганда
24
3
 
18
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Ако украинците искаха да се бият за родината, нямаше да бягат по европ. хотели. Такъв легион ще е като чужди войски, имаме вече в ес хамерикански войски и не всеки е възхитен от това, сега гениалните, прощаващи поляци ще имат укри, не стига, че издържат бежанци, отгоре на всичко и този легион ще им коства бая кинти.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хахаха и кой луд ще иска да се запише, за да иде да го убият,като че ли е на схемата проба-грешка. Та нали живота е един, ценен и няма рестарт. От какъв зор ще се запиша, ако съм *** хох-ла (опазил ме Бог) за да ида и се запиша някъде,където ще умра. Веднъж избягал търсещ нормален живот ще ида да "браня" Зеленски хахаха , слабо е казано, че трябва да си крет-ен.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те украинците затова са избягали в Европа, да ги върнат като овце в касапницата.Направо ги виждам как ще си счупят краката да се записват.
21
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Да се надяваме да бъдат унищожени още на границата.
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Особено ако Джо води легиона, успехът е сигурен. Рашките го закъсаха яко.
19
21
 
9
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 месеца
Всички жители на Европа с евроатлантическо мислене са Украинци в сърцето си. Те също могат да се присъединят към легиона!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Супер-Да изпрати, ама на никой не му се мре. Така някога са си мислели франсето и мустакатият, но пак друго се е получило. И сега няма да е по-различно...След някой друг месец всичко ще приключи.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ще завърнат рашките обратно с тоя легион. И как ще се случи това на практика и кой досега го е направил. Като ви чете статийките човек, като се почне с успехите на укрите от Мариупол, Волноваха, Лисичанск, Бахмут, Авдеевка, Соледар... скоро и Харков се създава усещането, че вече са в Сибир. Поне си препрочитайте след време г.лу.пос.тите, които пишете в статийките си.
16
30
 
3
 
! Отговори
Супер преди 2 месеца
Просто навсякъде трябва да се формират такива легиони. НАТО да изпрати 200-300хил в Украйна и джуджето да бъде изтласкано до границите, а ако вземе да хвърли някое тактическо ядр оръжие, вече НАТО трябва да сравни със земята МаЦква и Ленинград.
15
1
 
20
 
! Отговори
BG Евроатлантик преди 2 месеца
А нас гейовете ще ни вземат ли в армията и ще ни организират ли паради ? И ние искаме да мачкаме !
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шоуменът в качеството си на какъв се изявява, след като мандатът му изтече преди 2 месеца. Сега трябва да е на фронта. Дали въобще знае какво се случва със страната му и колко остана от територията и народа му.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тва е много далече от Украйна!Как ще го закарате тоз легион после в Украйна?
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски иска да пътува? Иначе трудно бихме си обяснили напълно яловите му инициативи - конференция за мир, която не постигна мир. Сега ще прави легион без легионери, защото ще е странно ако някой е избягал от войната и се е крил 3г изведнъж да се запише доброволец.
11
4
 
27
 
! Отговори
Е'но въпросТче! преди 2 месеца
Легион ще "направят", ама украинци за обучение ще намерят ли? Лудите да се жертват за чужди интереси май свършиха.
10
2
 
19
 
! Отговори
Бог да ги прости ! преди 2 месеца
И те в чували ! Жалко за младите момчета !