8 души, сред които 2 деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак

Новината съобщиха контролиращите града руски власти
13 апр 2024 15:35, Красимир Ангелов
41
8 души, сред които 2 деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак
Снимка: БГНЕС

Властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожка област съобщиха, че при обстрел от Въоръжените сили на Украйна на град Токмак са загинали осем души, включително две деца, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Евгений Балицкий, ръководител на поставената от Русия администрация в Запорожка област съобщи, че 18 души са били ранени при обстрел, извършен вчера вечерта.

Владимир Рогов, друг високопоставен служител на назначената от Русия администрация в Запорожка област, допълни в профила си в социалната мрежа „Телеграм“, че пет къщи в града са били частично разрушени. Той каза, че 13 от пострадалите са настанени в градската болница, че с роднините на загиналите работят специалисти, а на онези, останали без дом, е предоставено временно жилище.

По-рано той съобщи, че ВСУ са нанесли удара по жилищен район на града с реактивни системи за залпов огън.

На този етап новината не може да бъде потвърдена от западните новинарски агенции.

Запорожка област е една от четирите украински области, които са частично контролирани от руските сили след инвазията им през 2022 г., отбеляза БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от Водещи мобилна
В сърцето на войната и страданията в един украински град
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Това преди 2 седмици
е много жалко. И за украинските жертви също. Но обърнете внимание в тази война по-рядко се съобщава за цивилни жертви. Колкото и да е жестока. Израелците насмогнаха на една сериозна бройка цивилни за нула време. Иначе все са жертви.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Калашник - Атентат - Преврат. Прах - Тръбат - Носурат. Глад - Диаманд - Купила -Еленсрат
34
5
 
2
 
! Отговори
Хунка преди 2 седмици
Преди войната не ги обстрелваха.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ти да видиш!! Почнахте да пишете, че загиват руски хора, в руски земи, обстрелвани всеки ден от бандеровците на наркомана. Нещо обърнахте палачинката! Защо ли?
32
4
 
6
 
! Отговори
п.п. преди 2 седмици
СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН - стожер на славянството!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 12 Фют,а ти на оленка ли си близача,когато е в положение.
30
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доволен съм!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Учудих се на тази новина,досега ,все пишеха,как лошите руснаци,убиват мирни украинци.
28
16
 
6
 
! Отговори
путин преди 2 седмици
винаги лъже.
27
4
 
18
 
! Отговори
сиромах преди 2 седмици
Ей заради тия простотии на украинците ,да обстрелват мирното население се започна с военната операция и заради това трябва да бъде унищожена цялата фашистка и нацистка *** там!Никаква прошка за фашизма,само унищожение и този път из дъно!
26
4
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 2 седмици
какви "руски зверове" ве, празно канче? нали е "временно окупирана територия на 00срайна"? страната-терорист избива собствените си граждани. дано някой те нападне физически в живия живот, и после се оправдава със същите "морални норми" като теб. само така ще бъдете излекувани такива живеещи в аквариум ypogu, които са се взели за праведници.
25
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо не ми е жал за руските зверове
24
3
 
4
 
! Отговори
От 22 преди 2 седмици
До Анонимен23И за мое най- голямо учудване се оказа, че сте прав (а). И те послъгват, но няма нищо общо с реките от лъжи, които се изливат от "западните" медии. Всички послъгват, ама юнашката! Даже и Шойгу, преди месец го даваха по телевизията, как каза на Путин, че са превзели някакво село Кринка срещу Херсон. Ама не са, и до ден днешен се пънат там и едните и другите. А украинските "бисери" немога даже и да ги коментирам. Те противоречат дори и на шефовете си зад Голямата Локва! Цензура измам
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
м да ТАСС е най-обективната и безспристрансна медия, защо въобще преписвате новини от подобни фашистки медии
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Умирам си от смях, като прочета нещо от рода на: "На този етап новината не може да бъде потвърдена от западните новинарски агенции." Все едно, че на някой му пука за лъжливата западна пропаганда, а че и за руската лъжлива също! Но терористичният акт е на лице! Изпиване на напълно невинни хора, цивилни, беззащитни хора! Както семейството, което загина на кримският мост, многото невинни младежи и еврейски семейства от Хамас, много палестинци и 5000 деца в газа, чак до Хирошима и Нагасаки! Срам!!!
21
21
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ПОРЕДНИТЕ ЖЕРТВИ НА ТЕРОРИСТИЧНОТО РУСКО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО НАПАДНА УКРАЙНА ЗА ДА Я ГРАБИ И ПЛЯЧКОСВА В НАРУШЕНИЕ НА МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА!
20
7
 
3
 
! Отговори
Фют преди 2 седмици
До 15. А нещо за производство на храна? Яйца има ли вече, че хората освен че *** от глад и се давят в домове под 11 метра вода?
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В яда и безсилието си Наркокартела контролиран от ДемократичниятУродлив Запад атакуват само и единствено граждански цели. Живота на белият православен християнин е нищо за мултикултурнитеПравоерниЛГБТФашистки отр$пки! С перални братушките размазват оркоНатовците..оказа се, че "***" имат в пъти по-силна наука, икономика и развитие от КрадливиятИпотекиран запад хахахаха Но змията най-силно пръска отрова, когато мре, БрюкселскитеУрсули и ФАЩ го доказаха!
18
5
 
14
 
! Отговори
Циркончето удари преди 2 седмици
Циркончето като удари близо до Харков бункера, после на Запад изведнъж заваляха некролози на висши военни. Причина за смъртта казват били Ковид, това онова. Случва се! Ама тия в Украйна за цивилни ли ги пишат или не ги калкулират въобще? Щото вече станаха хиляди такива.
17
4
 
17
 
! Отговори
ГЛЕДАТ ВСТРАНИ преди 2 седмици
При Руските бомбардировки често няма дори загинали. Укрите таргетират цивилни, съвсем целенасочено. Но В Газа от Ноември 2023 насам се изчислява, че има 35,000 убити цивилни, мнозинството, от които са жени и деца. Това прави по около 230 души на ден средно. Новини за това няма. Като им се каже това на западните лидери и журналисти, извъртат глава. ГЛЕДАТ ВСТРАНИ.