8 души, сред които 2 деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак

Новината съобщиха контролиращите града руски власти
13 апр 2024 15:35, Красимир Ангелов
41
8 души, сред които 2 деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак
Снимка: БГНЕС

Властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожка област съобщиха, че при обстрел от Въоръжените сили на Украйна на град Токмак са загинали осем души, включително две деца, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Евгений Балицкий, ръководител на поставената от Русия администрация в Запорожка област съобщи, че 18 души са били ранени при обстрел, извършен вчера вечерта.

Владимир Рогов, друг високопоставен служител на назначената от Русия администрация в Запорожка област, допълни в профила си в социалната мрежа „Телеграм“, че пет къщи в града са били частично разрушени. Той каза, че 13 от пострадалите са настанени в градската болница, че с роднините на загиналите работят специалисти, а на онези, останали без дом, е предоставено временно жилище.

По-рано той съобщи, че ВСУ са нанесли удара по жилищен район на града с реактивни системи за залпов огън.

На този етап новината не може да бъде потвърдена от западните новинарски агенции.

Запорожка област е една от четирите украински области, които са частично контролирани от руските сили след инвазията им през 2022 г., отбеляза БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
14
 
! Отговори
Линията Сирски кляка преди 1 месец
Навсякъде по протежението на фронта падат десетки бомби ФАБ на ден! ФАБ500 е толкова мощна че на един километър от мястото на взрива избива врати с пантите. А има и ФАБ 1500 и ФАБ 3000! Укрсйна замина!
15
3
 
10
 
! Отговори
Лекарството е ФАБ преди 1 месец
Русия увеличи производството на авиобомби от различни модификации.На месец се произвеждат повече от 8000 авиобомби ФАБ от различните видове.
14
17
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВСЕКИ КОЙТО Е ОСТАНАЛ В ОКУПИРАНАТА ТЕРОРУСКА ФЕДЕРАЦИЯ Е СЪУЧАСТНИК НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ЗАСЛУЖАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ! ЗА ДЕЦАТА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ РОДИТЕЛИТЕ МИ! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЕТО Е СЪУЧАСТНИК НА САМОЗВАНИЯ ПУТИН РЕЖИМ
13
13
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 1. Личи си, че си деградирал русофил. Като ти се мре, умирай. Аз искам да живея нормален живот. Имам деца и те имат право да живеят. Нито аз, нито те са виновни, че ботоксовия е болен и има болни амбиции.
12
8
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 8. Просто защото не се допускат до истинската ситуация. А, че путкинските близачи са казали нещо, не означава, че това нещо е истина. Или се бунтувате, щото в тази ситуация сте ката плъх в лабиринт :))))))
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урките продължават с тероризма и после се чудят защо ги нападнаха. Освен да избиват деца и мирни граждани за друго ги няма.
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доблестните руснаци се крият зад жив щит от украински деца. Как няма да има жертви?
9
2
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Нашия дял в атаката какъв е? Наши ли са снарядите?
8
4
 
21
 
! Отговори
Свобода на словото преди 1 месец
"На този етап новината не може да бъде потвърдена от западните новинарски агенции". И защо не може да бъде потвърдена? Много просто: На западните (а и на нашите) журналисти им е позволено да ходят до фронтовата линия само от украинската страна. Ето това представлява свободната журналистика според САЩ и сателитите им.
7
6
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ПУТИН , НАКАРАЙ ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА ДА КАПИТУЛИРА !!! СТИГА БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА !!!
6
4
 
7
 
! Отговори
до gosho преди 1 месец
Никой не се радва, когато *** укринци, но всички се радват, когато *** бандеро-нацистите предали Украйна на фамилия Байдън !
5
9
 
4
 
! Отговори
gosho преди 1 месец
boli li,a se radvate kogato mrat ukraintci.
4
5
 
22
 
! Отговори
Върл антисемит преди 1 месец
Само за 15 минути евреите избиват повече цивилни в Газа. Нещо да се изхакатте и по този въпрос? Или еврейските ни господари не дават гойите да са критични към тях?!
3
5
 
13
 
! Отговори
Време е за ТОПОЛка преди 1 месец
Да полети една Тополка. Геациозен, плавен полет! И да се приземи право в Киев. А защо не и в скута на спонсорите им. И след като НАТОвците видят гъбата, може и да се вразумят.
2
5
 
21
 
! Отговори
дегенерат от EU преди 1 месец
Натовско-украйнския тероризъм е по-лош от този на идил !
1
12
 
4
 
! Отговори
деградирал русофил преди 1 месец
искам ким чен уна да започне ядрената война веднага и ирана също