САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот

M10 Booker вдига 75 км и изминава 560 км без да зареди
28 фев 2024 15:43, Петър Бойчев
246
САЩ се готвят за война: Влизат в строя супер танк, нов БТР и бойна машина робот
Снимка Фейсбук

Американската армия се подготвя за битки срещу Китай и Русия, като модернизира съществуващите оръжия и въвежда напълно нови модели - танкове, бойни машини на пехотата (БМП) и роботизирани бойни машини. Те ще подготвят Вашингтон за "войната на бъдещето“, съобщава The National Interest.

Американската армия представи 24 нови системи през 2023 г., като подобен напредък се очаква през 2024 г. Ключовите разработки включват танк M10 Booker със 105 мм главно оръдие и други тежки оръжия, както и БМП XM30 (IFV) с повишена способност за поразяване и оцеляване, планирана да замени остарялата бойна машина на пехотата M2 Bradley. Освен това американската армия проучва възможностите на безпилотни бойни машини, по-специално RCV-Light, която също е в процес на разработка, пише Фокус.

Оръжията на M10 Booker са в състояние с успешен изстрел да извадят от строя лека бронирана техника на противника или дори танк, отбелязва авторът. С тегло около 40 тона, M10 Booker ще може да достигне максимална скорост от 75 километра в час и да измине до 560 километра преди зареждане с гориво.

Перспективната БМП XM30, според помощник-министъра на армията за придобиване, логистика и технологии Дъглас Буш, ще бъде дори по-смъртоносна от M2 Bradley. Ще има лека картечница и противотанкови ракети, но модулният дизайн ще позволи машината да бъде оборудвана с нови системи, когато станат налични, "което ще осигури огромно предимство“.

И накрая, роботизираната бойна машина RCV-Light ще отговаря за разузнаването и огневата поддръжка. Вярно е, се отбелязва статията, че ще се нуждае от надеждни системи за електронна война, за да може да действа на фронтовата линия.

Миналата година американската армия избра компаниите Rheinmetall Vehicles и General Dynamics Land Systems за изпълнители от петима кандидати. Сега компаниите имат договор за 1,6 милиарда долара за доставка на прототипи до края на 2024 г. Що се отнася до други разработки, армията иска да ги получи преди края на десетилетието, заключава авторът на The National Interest.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
2
 
! Отговори
украински селянин преди 7 месеца
Кат мине непобедимата US Армада над Украйна нищо след нея няма да мърда ще минем ние да ги довършим с правите лопати да не се мъчат .
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дано се размине ТСВ .Танковете са вече остаряла техника , доказва се , че войните са по въздух , вече и в космоса , дронове , лодки -камикадзе , и подобни !Дано да оживеем за да видим !
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
до 88 Голямо модернизиране, Ангеле! Те тия краварски танкове Ейбрамс са от 1980-та произведени. Страшна модернизация ти казвам. Това че могат да пооправят някои параметри на танка не го прави модернизиран. Както F-16-ките на краварите които искат да ни дават.
70
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Войаната много отдавна е започнала , кибер-войната е спечелена от Русия , а икономиката от Китай . !
69
7
 
7
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 7 месеца
САЩ си модернизират танковете. Явно плануват да нахлуят зимата,докато е замръзнало, през деомидовите острови край аляска. Русия пък си модернизират ядрените ракети. Кой ще победи?
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да, и накрая един дрон му разказва играта като онази краварска тенекия Еймбриъмс вчера край Авдеевка. Този кашон даже и калашник ще го пробие. Калашникът пробива стомана с бронебоен патрон дебела 1,8 сантиметра. Краварските танкове в купола са на решето.
67
4
 
4
 
! Отговори
Видял преди 7 месеца
Предполагам сте разбрали че това са Абрамс А1 без броня от убеднен уран. Тоест най-базисния и с параметри като на T-72Б.
66
6
 
7
 
! Отговори
ха, на бас преди 7 месеца
не слушайте никой, най-малко зеления плъх - русия ще си вземе руските райони, и одеса, никой друг не и трябва ....путин ще остави западните покрайнини на поляците, унгарците и румънците, защото те имат малцинства там!
65
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От Америка - Българско Внуче, ще дойде свободата на Белите Хора - Белазките - Боговете на Ариите - България - Ария, Швайцария - Ария, Бавария - Ариа, Унгария - Ария. От нашия Исус Хростос от преди 12 хиляди години - творец на всички духовни земни животи по земета претворил се преди тялото на Исус Христос - творец на всички народи по земята.... Бог е с нас Българи. Много от хората по Балканите, за да останат живи приеха Мюзюлманзката и Комунистическа религия! И Все Още Българите Сме Живи!
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мятам една димка в кабината на танка и ги чакам отвън .
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Aбрамса гори като факла по укро полетата. Вчера гледах най-новото видео от Донбас.
62
0
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
САЩ и Русия никога няма да влязат в пряк сблъсък. Не разбирате ли, че двете държави печелят милиарди от производството на оръжия. САЩ продават оръжия на тези, които се боят от Русия, на всички афроатлантици. Особено Трамп е факир да обира всички афроатлантици-той докато беше президент реки от милиарди течаха към САЩ за някакви оръжия. И ние платихме милиарди. А Русия продава оръжия на тези, които се страхуват от САЩ. САЩ и Русия имат изгода един от друг. Забравете за директен сблъсък. Бизнес.
61
2
 
6
 
! Отговори
Пешо, можеш ли преди 7 месеца
като пишеш такива апокалиптични новини, да поясниш - тези БТР-и и бойни роботи САЩ къде ще ги използват? Ще правят десант в Русия и Китай ли? Или очакват Русия и Китай да щурмуват границите на САЩ? Нали Русия първо ще атакува прибалтийските републики ли беше, Молдова ли, Балканите ли... После цяла Европа... Та САЩ скоро няма да бъдат застрашени от Русея, тя си има приоритети. А пък Китай отдавна ги е превзел, ама на пазара на стоки - на това поле войната отдавна е загубена.
60
10
 
12
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 7 месеца
До Аз - Ти господине не си " АЗ", ти си господин НИКОЙ , след като подкрепяш фашизма на кремъл и геноцида над един народ . Грешен си !
59
7
 
7
 
! Отговори
Бай Димо преди 7 месеца
Не знам, ама Макароня е пътник. Заедно със Зеля. Не го знам в кой парижки бункер ще се крие, но ако натовските куучета направят тая глупост да влязат в директен сблъсък с Непобедимая, тогава няма да е повече специална военна операция, а ще хвърчи руски атом към нагло-сакските столици. Франсетата тоя път ще бъдат елиминирани от картата на света.
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наглите колонизатори пак се канят да посягат на чужди територии. Т.к. тях никой не ги закача на тяхна. Значи отново са хвърлили око на нежщо чуждо за крадене.
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Един танк никога не може да бъде супер оръжие. Танковете само който не ги види той не ги отстрелва. Те са отживелица от втората световна. Доказва го и настоящата война.
56
5
 
8
 
! Отговори
А преди 7 месеца
тия букъри... ще са поредното стопено нещо на фронта. американски метални отпадъци...
55
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
До Анонимен63 - също както Херсон нали :)
54
8
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
До отец Нафърфорий - Гледай си библията, остави мисленето на тези които го могат. Щом руснаците сглабят дронове от перални с чипове от миялни и дръстят модерните танкове на запада за закуска, обяд и вечеря не знам какво ще стане ако си купят истински чипове :)