Мощни руски атаки и щурмови операции около Бахмут

От месеци украинските военни се отбраняват в Източна Украйна
23 яну 2024 08:19, Елка Василева
99
Мощни руски атаки и щурмови операции около Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските сили са подложени на обстрел и на мощни руски атаки в северната част на страната около разрушения град Бахмут, съобщи снощи военното ръководство на Украйна, цитирано от ДПА.

Още по темата
"Ситуацията е изключително напрегната и се характеризира с интензивен обстрел от артилерия, минохвъргачки и бойни дронове, както и с щурмови операции от страна на противника", написа главнокомандващият войските на украинската армия Олександър Сирски в своя канал в "Телеграм.

Той заяви, че е координирал по-нататъшната отбрана с командирите на бригади на място. От няколко месеца украинските военни се отбраняват в Източна Украйна, като през последните седмици Русия съобщи за няколко малки териториални придобивки, припомня ДПА.

Бахмут и фронтовият участък в североизточната украинска Харковска област са споменати и във вечерния доклад за обстановката на украинския генерален щаб.

В него се казва, че украинската армия е отблъснала четири руски атаки край село Синкивка, близо до стратегически важния малък град Купянск. Според доклада противникът се е опитвал да "пробие защитата" на украинските сили и в района са били отблъснати седем атаки.

Усилията на руските сили отново са били съсредоточени върху Авдеевка и района около малкия град Маринка, който Русия заяви, че е превзела преди седмици и който също е в руини.

Двата града се намират малко по на юг в Донецка област и граничат директно с регионалната столица Донецк, която от 2014 г. се контролира от руските сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
22
 
! Отговори
Явно преди 4 месеца
руснаците стрелят с прашки, защото още преди година и половина според британското разузнаване им свършиха и ракетите, и снарядите!
24
2
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Украйна чака 50 Ф16, за да преобърне войната. Това твърдят западни експерти. И познайте защо Украйна не получава Ф16. Защото няма да преобърне войната и ще лъсне лъжата на Запада. Но пък така в чакане, се държи бойния дух...главно на генералите.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слава Русия. Мачкай празноглавите Укри.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
17, преди Хитлер да опита и Наполеон, опити направиха Чингисхан, Бату, кримският хан Гирей, кръстоносците, шведският супер-крал Карл ХII. Османската империя опита 13 пъти. Пиндостанските и наглосаксонските интервенти също опитаха по време на Гражданската война 1918-1922 г.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цяла украйна в момента е подложена на атака с ракети и дронове взривове има в Харков и Киев. Украинските плъхове са по метрата. В Авдиевка е ад за Украинските свiне има прехванат разговор на Украински честоти качен в Телеграм канала от няколко различни места на града. И навсякъде свiнете крещят, че имат много 300 тоест ранени и 200 убити нямат боеприпаси и трябва да отсъпят. Командването обаче не дава в Авдивка са останали може би 50К укропитека и ако не се предадат ще бъдат убити.
20
7
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
11, явно си разбрал грешно изказванята на Зеленски. Мисълта му яв о е била, че и руснаците в Донбас са украинци. Което си е така, ако го погледнем от другия ъгъл.
19
1
 
20
 
! Отговори
Ром'с преди 4 месеца
Украинците се държат с последни Сили ,по цялата фронтова Линия са много зле,но Това Зеленски и укрофермахта не го признават дори и пред съюзниците си ...за да не се откажат от подържка от съюзниците им и особенно тези страни които не са много за изпращане на оръжие...Лошо стават нещата за Украина ...
18
5
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 4 месеца
Всевишни и всемогъщи журналисти от Днес. Добре ще е да се синхронизирате в промивката на мозъка на българския ***. Пишете Авдеевка, но града ще се казва така след като руснаците си го вземат обратно. Засега пишете Авдиивка, че може да Ви истине мястото. А пък град Бахмут няма отдавна. Това е име на река. Казва се Артемовск. Хайде стига Ви за днес.
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
минусите няма да помогнат на украинците, ами грабвайте пушките и на фронта смели европатладжани, да натрупате опит, че после ще трябва и нас да защитавате от лошият и зъл Путин като нападне и нас.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А пък аз мислех, че Украйна побеждава?!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Победа будет нами
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой до сега ме е победиш Русия , и Хитулер се опита и Наполеон . Бой по враговете
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ад за украинските назззисти. Бой по главата . Зелката убива народа си . Руска мечка ще ги гази
12
2
 
22
 
! Отговори
Ехаа преди 4 месеца
12 ракетоносеца ,Ту-95 тази сутрин са излетели в неизвестна посока за изпълнение на бойни задачи.
11
7
 
29
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Батальони на ВСУ бягат за да се спасят от унищожение при Северск и Артемовск ...
10
7
 
39
 
! Отговори
Ммда преди 4 месеца
"Мощните" атаки тепърва предстоят! Това е само лека загрявка за руснаците. Укрите много добре знаят, че падне тази отбранителна линия, пътят към Харков и Одеса е открит! За това е и този вой от ЕС! Както се казва: Страхът е голямо шубе!!! Приятен ден!
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Както писмено, така и на кадър, и устно е пъло със заявления на Зеленски ПРЕДИ "избирането" му за президент, че укринците и руснаците са един народ, че ще установи мир в Донбас, публикувани са и в западния печат. Вижда се, че за кратко време англосаксонсата машина за промиване на мозъци и създаване на терористични структури, е намерила благодатана почва в Украйна. Вместо народите от другите държви да си вземат поука, кие си закриваме очите. А всичко е съвсем възможно да стане и у нас, и в съседс
8
5
 
21
 
! Отговори
Чао преди 4 месеца
Зеленски!Амин!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците се оттеглиха от сравнително запазени градове, докато тези не се предават докато не остане камък върху камък.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е много хитър увеличава, атаките да може милиардите помощи от Европейския съюз да текат в, Украйна и в крайна, сметка с един куршум два, заека Украйна ще капитулира и Европейския съюз ще го постигне съдбата на Съветския съюз