Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом

"Дейли телеграф": Объркал е себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис
5 юли 2024 15:41, Елка Василева
200
Пак гаф: Байдън заяви, че е горд, че е "първата чернокожа жена" в Белия дом
Снимка: архив, БГНЕС

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ - Деня на независимостта - президентът Джо Байдън заяви, че "е горд" да бъде първата "чернокожа жена на длъжност при чернокож президент", съобщи британският в. "Дейли телеграф", отбелязвайки, че това е пореден словесен гаф на Байдън.

Още по темата
Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

"Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена... на длъжност при чернокож президент", заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва "Дейли телеграф".

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в "ЮТюб", което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна. Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

"Има нужда от някой - някой, който да гарантира, че... Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале. Никой не е над закона", заявява 81-годишният Байдън. По-рано през деня той е нарекъл Тръмп "един от нашите колеги" в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва "Дейли телеграф".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мислех, че не може Байдън за стане повече за смях, но се оказа, че можело......... ((
70
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
следващия път когато от посолството почнат да дават наклон, очаквам журналист да го посъветва да си погледнат първо тяхната ***. Ако на друга държава президента президента беше такъв, оон щеше да излезе с препоръка за смяна. щом си го харесват да си го избират пак
69
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не го преизберат за президент на САЩ, Байдън щял да се кандидатира за първия чернокож Далай Лама.
68
21
 
2
 
! Отговори
загубени в превода преди 2 месеца
Само дето не казва това, което врещи заглавието писано от поредния руски врякалник, поне са сложили видеото та човек може да провери.Казва, че е горд да е първият вицепрезидент при първия черен президент и т.н..
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тиквата не е по-адекватен. Освен това е бандит.
66
13
 
1
 
! Отговори
Гавра с възрастен? преди 2 месеца
днес.бг развъждат щатофоби които се гаврят с проблемите на американския президент, разпространявайки негови неволно изказани грешки като напр "Байдън заяви,че е горд, че е "първата чернокожа жена"в БелияДом" и кара русофилите да съчиняват глупости като че той бил родил мн трудно големият си син защото като малък бил много голям.идете на пазара да чуете как хора от провинцията какви ги говорят.Един лекар, български,не даде коментар за видимите обърквания нарочни ли са или проблеми в ЦНС на Байдън
65
1
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Моят Президент се оказа чернокожа. Какво да кажа ,освен,че не спирам да се смея и да подозирам,че някой доста систематично дрогира "черната дама". При всички случаи е ясно,че импийчмънтът е задължителен вече. Демократите да си готвят кандидат,защото няма време,а Тръмп е путинист и лолошо Бионсе пише ако бъде избран във време,когато психари като льо Пен ,Меленшон и Мелони ли шият вече официалните военни костюми със свастики . Отивам да попрося малко,защото имам нужда от твърдо.
64
1
 
26
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Тръмп не е нужно да си дава зор и д участва в предизборни събития.Байдън ще му поднесе победата на тепсия.
63
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И да се пръснете от яд, бедни ми бачкотещи бачкери, и Байдън, и всички американски пенсионери са светлинни години напред интелектуално и материално, че дори и духовно от вашите ТКСЗ-ари родители и вас, самите. Мерси.
62
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 52 - Милия русофилски ***! Вашите, русофилски постова са така съдържателни и дълбокомислени. Ще ми се да срещна първия български русохил дето е прочел поне една руска книга. Но не вярвам, че ще стане. Намери кой да говори за ниво.
61
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато ОЧЕВАДНОТО премине в ОЧЕУХНО, езикът става ОЧЕВРЪЗНО, респективли!
60
1
 
16
 
! Отговори
нн преди 2 месеца
Байдън си отива, превръща се в ненужен за президентската институция на САЩ. Лошото е че пак иска да е кандидат и няма кой да му каже махай се, скривай се и си гледаи болното здраве.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много се надявам да обърка копчетата!
58
0
 
5
 
! Отговори
СТО преди 2 месеца
по зле от *** е БАЙ
57
3
 
5
 
! Отговори
Плява Екранина преди 2 месеца
kak тръгнал да не каже че от 24 година лежи вленинския музей в Москва кедето почива след Октоврийскта революция която е осъществена през ноември, в който музей поцивали заедно със Сталин ама той излязал за малкоп и още не се е върнал, музей от трибуната на който двамата водели атаките срещи хителистките нацистнически фашисти до пълната победа в Берлин през Май 1945 и след това признание да бъде арестуван като агент-ленинец от Щаба Международниа Комунистически Интернационал
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Утре ще е азиатец
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важното е САЩ да имат за президент нещо , което не знае какво нещо е .
54
0
 
20
 
! Отговори
да преди 2 месеца
ако соломон паси отиде при него, тоя ще го нарече тодор живков, ама той ще го слуша със зяпнали уста!
53
0
 
23
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
Същияъ има достъп до ядрено оръжие.
52
0
 
25
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
Двете чернокожи жени превзеха уж Белият дом! И тези имат претенция да са най- великата нация?!