Шок сред демократите: Вече се чуват призиви Джо Байдън да бъде сменен

Тръмп изглеждаше силен и последователен в дебата
28 юни 2024 19:30, Нели Христова
169
Шок сред демократите: Вече се чуват призиви Джо Байдън да бъде сменен
Снимка: БГНЕС

След дебатът, в който Джо Байдън така се издъни, че изпрати демократите в паника, в либералната общност си задават въпроса дали действащ президент, който се кандидатира за преизбиране, може да бъде сменен, след като спечели номинацията.

От самото начало Байдън се поколеба в първия от президентските избори през 2024 г. Беше трудно чуваем, мърмореше и заглушаваше репликите си, някои от които – ако бяха предадени с предвидената сила – можеха да се приземят успешно. Той каза, че Доналд Тръмп има "морала на улична котка", но дори това е трудно да се чуе от първия път.

Байдън беше предизвикал бившия президент на дебат, определен по-рано от нормалното, за да промени инерцията на надпреварата. Беше произнесъл силна реч за състоянието на Съюза, в която изглеждаше остър и енергичен. Един дебат може да даде известен тласък на кампанията му в момент, когато Тръмп води.

Вместо марш на победата или дори по-често срещаните залпове за това кой твърди, че е спечелил дебата, беше ясно, че демократите виждат представянето на Байдън като пасив.

Камала Харис се появи в CNN и MSNBC, след като повтори причините, поради които избирателите трябва да застанат на страната на Байдън. Тя и Гавин Нюсъм, губернаторът на Калифорния и заместник на Байдън, многократно говореха за това как Тръмп е лъгал и отклонявал по време на дебата – и се опитват да напомнят на гласоподавателите какво е било и какво може да бъде отново президентството на Тръмп.

"Беше бавен старт, в това няма спор, но имаше силен финал", каза вицепрезидентът по MSNBC, преди да започне списък с постиженията на Байдън, като каза, че настоящият президент се бори за хората, докато Тръмп се бори за себе си .

Нюзрумът на MSNBC нарече въпросите "безполезни" и "ненужни". Разговорите са "заешки дупки", които омаловажават досието на Байдън и възпрепятстват демокрацията и съдбата на страната.

"Трябва да пазим гърба на този президент", каза Нюсъм. "Не обръщаш гръб заради едно изпълнение. Каква партия прави това?"

Уверенията дойдоха, когато оперативни служители и служители на Демократическата партия, както публично, така и зад кулисите, се тревожеха за перспективите си през ноември след дебат, в който възрастта и остротата на Байдън, заеха централно място.

Дейвид Плуф, стратег на Демократическата партия и бивш представител на кампанията на Обама, нарече дебата "нещо като момент на Defcon 1".

"Най-голямото нещо в тези избори са притесненията на гласоподавателите за възрастта му, а тази вечер те се усложниха", каза Плуф, цитиран от The Guardian.

Демократите изложиха начини, по които лагерът на Байдън може да обърне момента обратно към него и да изтрие представянето му от съзнанието на избирателите: да изпрати негови заместници, за да го подкрепят, да постави силни оратори като Харис или Нюсъм в сутрешните предавания.

Залогът на тези избори – съдбата на самата демокрация – подчертава колко важна е победата на демократите през ноември и колко са притеснени, че Байдън може да загуби от Тръмп, който представлява атака срещу техните най-основни ценности.

 

Мария Шрайвър, бившата първа дама на Калифорния, каза, че обича Байдън и знае, че той е добър човек, но вечерта беше "сърцераздирателна в много отношения".

"Това е голям политически момент. Има паника в Демократическата партия. Ще бъде дълга нощ."

Никълъс Кристоф, левият политически колумнист, каза в Twitter/X, че се надява Байдън да размисли върху дебата и да реши да се оттегли от надпреварата, оставяйки партията да реши кой да бъде номинираният. Той предложи някой като губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър, сенатора от Охайо Шерод Браун или министъра на търговията Джина Раймондо.

Бившият сенатор от Мисури Клеър Маккаскил каза по MSNBC, че Байдън е имал една работа и не я е свършил: трябвало е "да увери Америка, че е годен за работата на неговата възраст, и той се провали".

"Знам какво е чувството тази вечер: чувствах се, все едно ме удрят в корема", каза Маккаскил.

Асошиейтед прес разговаря с американски избиратели, които гледаха дебата. Има едно нещо, за което поддръжниците на Тръмп и Байдън могат да се споразумеят, пише Калвин Удуърд от AP - Байдън имаше лоша нощ.

Байдън "просто нямаше искрата, от която се нуждаехме тази вечер", каза Розмари Де Анджелус, демократ от Южен Портланд, Мейн. Тръмп, каза тя, показа "повече смелост или повече енергичност", дори ако според нея той изрича куп лъжи.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от САЩ
Демократите определиха Байдън като катастрофа на дебата, бил старомоден, объркан...
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
11
 
! Отговори
Игра на полове преди 4 дни
Значи няма да гледаме " Мумията се звръща".
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Джоузеф просто трябваще да си признае "Пълни са ми панталонките" и да го изведат от сцената с по-малко унижения!
32
0
 
14
 
! Отговори
Га4е преди 4 дни
Алцхаймера се изложи.Не,че мошеника Тръм е пО баш,на поне е с акъла си.
31
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Определено да!!!Някой да приключи с русийката.Че имаме друга работа.
30
0
 
1
 
! Отговори
Рендето преди 4 дни
Тромпета "преведе" на зрителите какво искаше да каже Бай Дрънннн...... -))))) "Много жени бяха изнасилени и убити от хората на които той -Бай Дрънн..- позволи да пресекат границата ни...." 2-то видео: It's embarrassing day in the history of our country! Не съм аз, бе, Тромпета го каза!!!! Не ми трийте поста!!!!
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мачкай Джо ти си номер едно.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 4 дни
ШОК..??! Хааа стига бе.. тя водата била мокра бРе..ти да видиш..?!! Ахахахаааа!!! ЛОЛ!
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То така се сменя! Цяла година партийни избори! Това да не е, Путин да сменя!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само се гаврят с горкото старче
25
11
 
4
 
! Отговори
Хи хи преди 4 дни
Тия срещу Бай Дън са путлерасти и копейкаджии !
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Верваме!
23
1
 
7
 
! Отговори
Бидоня да пусне лев преди 4 дни
За Укрите и за всички останали. Да върви демократичния купон.
22
1
 
12
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 дни
" Прогледнахме" ли
21
4
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 дни
Ни единият ни другият. След дебатът между двамата,в който доминанта бяха лични комплексарски нападки,нито Байдън нито Тръмп. Тръмп е със същото психическо заболяване като Зеленски и К.Костадинов . Все искат и всичко,освент тях ,са виновни..Тръмп има достойни заместници,които да предложат кандидатурите си.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Американските анализатори казват, че представянето на Байдън е катастрофално. Вероятно търсят с кого да го заменят. Донорите на кампанията също вече настояват да бъде сменен.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Кирчо да иде - Киро трябва и да го учат да говори разбрано поне, за логика.....трудно ще стане. Че и обича да дрънка, без значение какво. А и английският му е почти като българският, абе кауза пердута е. Няма да може да излезе на Тръмпи, ще го надприказва.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Накрая Джил Байдън побърза да го отведе понеже Байдън не знаеше вече къде се намира. За да не тръгне към изхода към посоката на Тръмп, Джил се метна да го прегръща, за да прикрие дезориентацията на стареца.
17
20
 
3
 
! Отговори
Филип Киркоров преди 4 дни
А нашият вожд Владимир Путин е разведен, без деца и около него никога няма жени. Освен това си инжектира ботокс и си епилира тялото. Сами се сетете какъв е ...
16
0
 
8
 
! Отговори
Кирчо да иде преди 4 дни
да го смени. Достатъчно ограничен е за тази позиция.
15
0
 
5
 
! Отговори
Като Куиър Вещица преди 4 дни
и НеБиНаРен Европеец - на Джо му Трябва от СексМагията ни и ще се подмлади с 20 години поне!