Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
23
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Лъжците са украинците. Най лъжливия народ. Како.
169
17
 
3
 
! Отговори
Гражданка преди 2 години
Много станахте лъжците в това правителство - затова ли заглушавате по всички възможни начини гласът на истината ?! Дано тези мъки и страдания на украинския народ се върнат десетократно върху вашите глави !!!
168
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете руски официални източници - Рукото правителство и г-н Путин приеха закон, по който всеки един руски гражданин ако си "вдигне носа" срещу управляващите получава 15-20 години затвор или лагер! Да не говорим какво ще става със семействата и роднините на полит-затворниците! В 21-ви век Русия се връща в тъмните времена! Интернет, ТВ и др. масмедии, кино, детски предавания, учебници, и т.н. - всичко е под тотален контрол на ГРУ, полиция, новото КГБ и лично от управляващите!
167
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
147 "Путин бил сложил в ред олигарсите"? Самият факт, че те съществуват е извън всякакъв ред...Един руски олигарх, който живее в САЩ, вече обяви, че дава 1 млн за главата на Путин с пост "Dead or Alive". Каниникин, мисля че се казваше.
166
4
 
3
 
! Отговори
Angel преди 2 години
Думата п.р.о.д.а.ж.н.и.к. е цензурирана. Повод дали живеем в демокрация или ф.а.ш.и.с.к.и. р.е.ж.и.м. п.с.е.в.д.о. д.е.м.о.к.р.а.ц.и.я.
165
1
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Странно, тук там започнаха да се прокрадват и гледните точки на другата страна. Е сега въобще спира да е ясно от къде на къде, и за кого духат ветровете.... Пълна каша. Дано има осъзнаване и укротяване на страстите че май не е тръгнало никак на добре ... не че при война въобще има нещо добро .... все е лошо ... :-( Да запазим спокойствие, е може би най-важното в момента ... паниката е лош съветник ...
164
17
 
9
 
! Отговори
До неангажиращо мнен преди 2 години
Защо извиняваме свинщините на Русия? Държави като Литва и Латвия що влязоха в НАТО? Ми щото не са в СССР, имат армия от по 7000 души, междувременно Русия завладя Чечня и анексира Северна Осетя и Абхазия. Ако не бяха влезли сега и те щяха да са анексирани и завладени. Щото Русия не може с мир и с договорености да си върши работата. Тя може само или да те игнорира или да те бие. Няма 3ти вариант!
163
3
 
10
 
! Отговори
Angel преди 2 години
До 161 , погледни кога е построена и пусната в експлоатация, и помисли кой е собственик на централата , преди да правиш изводи. По добре прочети помисли и после пиши.Същия *** си като журналиста, за 30 сребърника на бялото черно казват.
162
6
 
13
 
! Отговори
факт преди 2 години
казано точно и ясно, не като друсания зеленски!
161
5
 
5
 
! Отговори
До неангажиращо мнен преди 2 години
Аз имам само един въпрос. Путин все седи да лае колко НАТО било лошо и как били те виновни за войната, че му се доближавали до границите. Абе майна, ние влязохме в НАТО по времето на Станишев той лично ходи в Кремъл над 70 пъти и лично се моли на колене на Русия да направят източен военен съюз щото бяхме заградени от НАТО и Путин лично ни отсвири. После от липса на алтернатива отидохме с НАТО щото Гърция, Турция и Румъния бяха вече членки и Путин вика "предатели", ама 13г СПА и нищо не направи!
160
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
173 Грешиш, путинистите са от кръга на залязващата руска БСП, Радев и компания. Само те не гласуваха за санкции срещу агресивна Русия.
159
4
 
5
 
! Отговори
Козоленко преди 2 години
Руснаците стреят със системи Град по централата. Пуска се опорка, че рунаците са окупирали АЕЦ, което не е вярно. Хората от централата изгониха руската армия. Периметъра се охранява от службата за сигурност на централата. Руска рискова провокация. Следващия път ще ударят някои блок. 4 блока са спрени, един работи да осигурява енергия за охлаждането на другите. Първи блок е в ППР. Не е момента да си мерят малките *** с глупости.
158
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
169 Това само доказва, колко сатъпи руснаците. Какво правят руснаците до тази централа изобщо?
157
5
 
3
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 2 години
И тук е пълно с олиг*френи, които не правят разлика между "Град" и трасиращи патрони.
156
7
 
5
 
! Отговори
КАСАПИН преди 2 години
Искам само да знам дали Герберастите и Путинорастите са едни и същи ла Й новози Че ми се струват доста сходни опорките им....
155
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
162 Руснаците вече се прецакаха, като нападнаха непредизвикано, Украйна. Като запалиха война в Европа, в 21 век. Сега са изолирани, под все по-затягащи се санкции. Очаква ги бедност и застой.
154
7
 
12
 
! Отговори
До неангажиращо мнен преди 2 години
А защо Украйна е виновна затова, че не иска да е *** на Русия, а пълноправен член на НАТО и ЕС? Защо Русия 31г след разпада на СССР не можа да създаде военен съюз или да договори със съседите си мирни отношения, а ги остави сами срещу света и даже воюва с много от тях и им окупира земи? Таджикистан, Грузия, Чечня, Молдова, Украйна, Туркменистан са войните на Русия с бившите СССР републики до днес. Защо Путин не можа да привлече тия страни по мирен път после НАТО виновно? Кой ми *** в гащите!
153
8
 
4
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Както руснаците не искат свят без Русия, така и украинците не искат свят без Украйна. Нямат ядрено оръжие, но ако си взривят централите ще е същото.
152
7
 
11
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
"Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти." ====== Такава наглост дори и от тези блатни влечуги не очаквах, но ... пияният мужик винаги намира начин да да ме изненада. С руснащината си огромная!!
151
4
 
10
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Уви лъжете. Видно е, че руснаците стреят със системи Град по централата. Два снаряда удрят паркинга, а друг удря учебния корпус. Всичко се вижда на камерата. Версията с палежа е невалидна. Измислета друга.