Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много харесваме руските лъжи, затова такива новини ги държим с дни, белким някой наш напсува украйна!
269
35
 
24
 
! Отговори
Чета и си мисля преди 2 години
Тоя конашенков малко прилича на *** до ф ил. Те всъщност всичките в москвича са такива - вгледайте се. Съд за руските окупатори и СЛАВА на УКРАЙНА!
268
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА Е КОНАШЕНКО, КАТО НЕ СИ РАЗПОЛОЖИЛ УСИЛЕН СПЕЦНАЗ БАТАЛЬОН ЗА ОХРАНА!!!
267
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако руснаците искаха да плашат украинците просто щяха да изтрещят по 1 батарея град в най - населените райони на 20 - 30 средноголеми украински града и Украйна щеше да капитулира моментално. Както САЩ удариха Хирошма и Нагазаки и японците се предадоха.
266
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо # 288. Голям любител си на голям брой препинателни знаци! Моят съвет е в 1-2 коментари да пишеш само удивителни и питанки, та дано ти олекне. Сетне пиши като хората. Надявам се, че даскалите са учили нормално досега учениците си.
265
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи патрулирщи руснаци ? Тоя АЕЦ къде се намира, че руснаците патрулират там ? После изненадващо някой им пречел да патрулират и разбираш ли се стигнало до стрелба..
264
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ????- И да увлече НАТО в конфликта.
263
10
 
31
 
! Отговори
???? преди 2 години
До русия лъже- Аз не вярвам ни на едните, ни на другите. Но относно случая, трябва да се запитаме кой има полза от случилото се? Ако руснаците са го направили за да сплашат украинците, защо ще отричат сега? Просто щяха да направят изявление че не са целяли да разрушат самата централа а да я превземат. И че няма проблем и опасност с централата. Но пък Зеленски има полза от случката със световното обществено мнение. Все пак не знаем истината.
262
35
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Не ги е срам тия украински диверсанти да нападат невинните русначета в украйна.. тц, тц, тц, тц........Абе не ги закачайте, бе, те само ще ви убият малко е-еее ! Голяма работа.
261
39
 
24
 
! Отговори
русия лъже преди 2 години
Не вярвам на нито една дума на руските фашизоиди.
260
11
 
27
 
! Отговори
Един преди 2 години
До ... 300. Аз както разбирам нещата, украинската група на излизане умишлено е запалила тренировъчния комплекс с цел после да обвини Русия за този пожар. В този смисъл има разлика между това и ситуацията, която Вие описвате.
259
11
 
29
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Поредния цирк на сатанистите. От преди 3 дни, още преди украинските фашисти да си запалят сградата, в Австрия "докторите" вече препоръчваха на пациентите си йод. Нещо не са се синхронизирали в лъжите си. Между другото какво стана с "пандемията", може би вируса е бил убит от "радиацията", хахаха. А набучените много скоро ще почнат да се "разболяват" от "лъчева болест" - от няколко дни вече официално се знае, че отровите се променят ДНК-то и клетките мутират в ракови.
258
30
 
18
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи ако аз влезна в къщата на тоя и почне борба между нас, в резултат на което потрошим част от къщата, дори се стигне до пожар, аз ще кажа на полицията, че това е негова провокация. Тия стават все по-нагли със всеки изминал ден. Или всички в ръководни постове в Русия са психично болни или супер страхливи и безгръбначни, които се ***.т от джуджето.
257
8
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
До ахахахахаПредставяш ли си "душицо про.та, ти да си палнеш къщата сам, там да са децата ти, и това само за да те съжали някой. Какъв мозък може да измисли това....Още земя ли искат, пари ли, власт ли...Народа им няма какво да яде, те войни водят. Ето това значи да те управлява престъпна организирана група от милиардери. Не се наядоха бре. Кой ги плаши..никой, АЛЧНОСТ И ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ
256
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай! Моя Запорожец ся, да не вземе да изпуска радиация и той!
255
2
 
9
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Мирът настъпва, когато душата ти прости грешката на другия. Мир вам!
254
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен фашист! Даже униформата му прилича на Вермахта.
253
6
 
3
 
! Отговори
ахахахаха преди 2 години
До Украински патриотЩе се окаже? Че Зеленски днеска направи прес конференция в Киев, ти толкова ли си болен че не можеш елементарни истини да откриеш...
252
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френска журналистка, прекарала няколко години в Донбас, разказа как управляващите в Украйна унищожават своите рускоговорящи граждани от 8 години. Да, абсолютно. Бомбардиране с ГРАД. Хората в Донбас бяха мишена на собственото си правителство, на властите в Киев. Имам всички доказателства. Мога да ги осигуря, когато се върна във Франция. Всичко съм заснела, неопровержимо е. Завчера бях в едно училище. Двама учители бяха разкъсани наполовина. Видях у много деца с откъснати от бомбите крайници. Това е нечовешко.
251
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
HEAL THE WORLD - MICHAEL JACKSON THE KING OF POP MUSIChttps://youtube/watch?v=BWf-eARnf6U