Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
30
 
! Отговори
Хора преди 2 години
О чудо медиите се събудиха за истината....
29
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, света съвсем изтрещя. Току що чета, че някакъв американски сенатор поискал от руснаците да убият Путин!!! И се питам, ако това го беше направил руски губернатор и бе поискал от американците да убият техния президент, какво щеше да се случи?! Разбирате ли, че когато правиш такива провокации не може да търсиш мир! А и журналистите, които дават думата на тези провокации са същото зло! Какво ви става бе хора? Как искате мир, като непрекъснато провокирате война? Осъзнайте се!
28
18
 
5
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Асан е коментирал, изказал се е проруски хахахай *** и скапаните ви комунисти , гердан от ушите ви ще си направя.
27
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, другарю Конашенков, украинците имат интерес да си гръмнат на собствена територия собствената електроцентрала, за да оставят собствената си армия и собствения си народ без електричество, и да заразят с радиация собствената си земя, за която се бият със зъби и нокти с вас. В Кремъл е пълно с долни лъжци, които не осъзнават, че лъжите им са толкова неадекватни, че само психично болен човек може да помисли, че имат нещо общо с реалността.
26
24
 
20
 
! Отговори
Нео преди 2 години
И какво търси там руски патрул? И с какво трябваше да стрелят по него, с прашки ли? На практика руските фашисти си признаха, че те са стреляли по сградата. Защо трябва да им вярвам, че не те са я подпалили? Вън фашистите от Украйна! Не на войната!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува война .Гледах Тина Ивайлова в Пловдив ,където някъв плешив от 3 то райони с клипове на голям мъж тормози и рекитира възрастни ,че копуват нелегален тютюн няма пари за качествено.Аз на 72 г призовавам плешивия орган да излезе срещу мен.Плешив излез ако имаш достойнство срещу мен на 72 г Ще те накарам да не се познаеш гарантирам нищо че едвам движа .Излез бе плешив нали си мъж ?
24
14
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Никой Кадърен не би си помислил че Русия сама ще прецака цялата си операция и ще се изнесе ба галоп от Украйна бягайки от радяция която те сами са пуснали !Че Моска е на 900 км . Трябва и Москва да се изнесе ! Само много много много много ,адски много про.ст трябва да си за да повярваш на Украинците !
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тая *** от западни"доброволци"която вкараха менторите на Зеленски в Украйна ще се отвори доста работа на Руснаците за в бъдеще!
22
9
 
32
 
! Отговори
Укро-зомби ТВ преди 2 години
Досега всичко спуснато от уркаинска страна е било веднага развенчавано като жестока фалшифиакция. Не знам да са казали нещо вярно. Трябва да си абсолютен ***, за да не виждаш истината.
21
8
 
25
 
! Отговори
Умишлен палеж преди 2 години
На маргинали от украинската СС бригада, при опит да възвърнат контрола си върху централата, която е в ръцете на руската армия повече от едно денонощие.
20
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе този Зеленски е голям клоун на това ли го учат западните експерти?
19
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересното е, че прочетох АБСОЛЮТНО СЪЩОТО обяснение ДО ПОСЛЕДНАТА ДУМА, дадено преди поне един час от един путинофил. Изводите оставям на вас.
18
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудовищата руска провокация. Нали не иска, въпросният руски военоначалник, да ни убеди, че украинците сами са си стреляли в главата?
17
8
 
11
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
До АнгелДа Ангеле, умните хора наистина разбират, че и двете страни се контролират от едно и също място /не държава разбира се/, и следователни и двете страни ни лъжат - за да ни ограбят всичките мaймуни! Нали? :)))))))))))))))
16
6
 
13
 
! Отговори
ааа има преди 2 години
До Glavenи по нагли...америка срещу сърбия и ирак,франция срещу либия ииииза сирия и афганистан да не говорим
15
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
товачка какво очаква да му дадат АЕЦ-а доброволно, дивакът си дивак. И аз да нападна Козлудуй и по мен ще стрелят, това са си стратегически обекти. Джуджинка как е със здравето
14
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава богу, тази информация идва директно от Кремъл, тъй че явно е вярна. Конашенков не е заплашен с 15 години затвор. :))))) П.С. За някой заблудил се путинофил - това е ирония.
13
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вие очаквахте да ви посрещнат с цветя и водка ли?
12
11
 
43
 
! Отговори
браво преди 2 години
Добре е да се дава и др. гледна точка. А човек мислещ и анализиращ, ще си направи извод. А не да ни облъчвате с това какво казали украинците, а руските медии да бъдат спирани. След като от няколко дни АЕЦ-а се владее от руснаците, кой има интерес да прави пожар там?!
11
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ее най-после и другата гледна точка. Това е независима преса. Браво! Човек сам може да си направи изводите.