Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
16
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Това е независима преса" -- Да наречеш руската държавна телевизия независима изисква особено откъсване от реалността. Но *** така или иначе живеят в паралелна вселена.
49
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън на русофилските дураци от България.
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мислещите ясно ще им стане кой е направил провокацията. Коя страна има нужда от провокация сега. От едната страна са армия обучени на дисциплина от другата са талибан и платени по 2,3к$ с една дума за пари да оваят зулуми.
47
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците не искат вече да живеят под руски ботуш. Русия е криминална държава, управлявана с указите на един диктатор. Когато в Киев е имало патриарх, Русия не е била държава, а Москва е била малко дървено село.
46
10
 
20
 
! Отговори
Абе преди 2 години
И агресията на Кремъл е чудовищна, но за това нито дума.
45
13
 
7
 
! Отговори
Слава Украйна преди 2 години
Най добре Украинските сили да взривят някоя централата а те имат доста за да изгонят Руските окупатори. Преживяли са една ядрена катастрофа , ще преживеят и втора
44
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи лъжците които нямаше да нападат Украйна и просто правиха учения, сега рязко са започнали да говоря истина и само истина? Чак ги наричат украински диверсанти :) Въпроса е: какво изобщо прави руска войска там. Трябва доста дълбоко да ти е завряна главата отзад за да вярваш на кремълската върхушка.
43
13
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
През 1996 Подписахте Договор - Че Русия - Никога Няма да Напада Украйна и няма Никакви Претенции към Украйна , в Замяна на Този Договор - Украйна Ви Предаде - 500 ядрени Главви, над 110 ракети за тях , и 24 стратегически ядрени Бомбардировача, САЩ беше посредник !!! Русската думма и Договор - Не струват 5 копейки , Абсолюттни Лъжжци - това Ви е в Генитте
42
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не се съмнява, че такива провокации даже ще зачестяват. Аз гледах видео как украинци минират около градовете и стрелят по своите-тези, които се опитват да напуснат. Украинците са много подъл и жесток народ-това да си го имате навито на малкия пръст, преди да почнете да ги съжалявате. Тепърва ще патим от тези, които ни се натресоха тук.
41
15
 
10
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Смърт на Путин!!!
40
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонимен11"Ее най-после и другата гледна точка. Това е независима преса. Браво! Човек сам може да си направи изводите."То различните гледни точки ги НЯМА само в Русия , забранени са със закон- все пак 21 век е, който иска намира, гледа, чете, проверява и ако може да мисли разбира, кой лъже.Лично аз видях още снощи преди 24ч българско време, по руска тв запис как се стреля към АЕЦ, насрещен огън НЕ се вижда!
39
8
 
14
 
! Отговори
нЕкой сий преди 2 години
Да бе, така казва пудинга. Верваме му, както верваме и на ким чен
38
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандеровеца , малко преди да висне на въжето е способен на всичко.Историята го знае . Хубавото е , че не ги пленяват .
37
21
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
За какви украински диверсанти говори този руски терорист, Украйна е призната суверена държава, терористи, сепаратисти и окупатори са кремълските рецидивисти и военно-престъпници, а руският народ продължава да се състои от крепостно селячество зомбирано и манипулирано от престъпната Кремълска клика ... манипулицията и демагогията на КаГеБейските престъпници минава всякаква граница и се превръща в тежка диагноза за целият руски народ ... !!!
36
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ангел "Никой Кадърен не би си помислил че Русия сама ще прецака цялата си операция" Вече има доказателства, че на превъртелия диктатор не му пука от радиация. Руските войски овладяха Чернобил, радиацията се вдигна 20 пъти, но на Джуджака не му дреме. Нали не е той там.
35
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе! Вярваме толкова, колкото и че нямаше да нападнете Украйна! Много бързо намерихте диверсантите..
34
2
 
5
 
! Отговори
йончо преди 2 години
Почва се
33
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин трябва внимателно, да чете Жан Жак Русо, който казва: една държава трябва да се прострира дотам, докъдето може да осигури защитата/сигурността и изхранването на своите граждани. Години наред руснаците подтискат украинците и упражняват върху тях надменно си пренебрежение, ограничанайки ги , да живеят свободно, и демократично, преферипайки руснаците в Украйна.
32
1
 
21
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Нещата стават много грозни!
31
17
 
24
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Както е тръгнало - да не кажат скоро, че Украйна е влязла в Русия?!Бива да лъжеш, бива...Ама прекаляват!