Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени

Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч
Обновена: 26 авг 2018 15:26 | 26 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
192
Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени
Снимка: МВР

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия край Своге автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата
Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора.

Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно.

В МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност.

Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни, но има съмнения, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка.

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 27И на завоя на р.Лим ли беше виновен Боко.При огр. 40км/ч той се е движил с45. Прибавете към това хръзгав път и тежка машина с висок център на тежеста и получавате формула за перфектна трагедия.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не ни интересува като превозваш хора трябва да си отваряш очите стига с тия статии за тоя да го опандизват и туй е, аман от експерти и всекакви фирмички имал 6 автобуса.
30
2
 
8
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
АКО ВИСШИТЕ БГ НАЧАЛНИЦИ ВМЕСТО МАНТИНЕЛА БЯХА ИЗГРАДИЛИ САОРЬЖЕНИЕ КАТО ТОВА ДЕТО ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ РУМЬНСКИТЕ ГЛИГАНИ.ТРАГЕДИЯТА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ
29
2
 
7
 
! Отговори
манго преди 6 години
Форумните *** край и мярка нямат ..........
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предишния шофьор на автобуса да поеме също вина!
27
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 45 км в 4ас ако мантинелата беше истинска автобуса нямаше да я среже като халва и да падне в коритото. На такива опасни места мантинелата трябва да е подсилена с наи малко два реда един над друг и два реда един зад друг. Да оба4е това струва мангизи а строителя гледа да мине по тънката лаисна за да прибере някое милион4е в джоб4ето. Навремето когато работех в Пътни строежи не се жалеше материал и не се правеха икономии другари пишман маисторета. Да ама навремето нямаше мутри строители.
26
0
 
27
 
! Отговори
80%+ преди 6 години
Каква друга да е причината за катастрофата, освен "несъобразена скорост"? Имаме си универсално нарушение за всички катасторфи, в КАТ даже не си и помислят, че може да се напише нещо друго в акт за катастрофа.
25
6
 
31
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
45 километра в час и обръщане ан автобус. дабе, да, щрак Марийке на портрет. изводът от този медиен финт в защита на Борисов е, че всяка скорост е опасна, когато шофирате по пътищата на ПП ГЕРБ!
24
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ убиха 16 човека. Защо ги подкрепяте?! И вие ли сте част от мафията?
23
26
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
По Тошово време имаше над 1000 загинали годишно при катастрофи,а колите и трафика бяха в пъти по-малко.Сега има по 600- 700 загинали на година.
22
29
 
11
 
! Отговори
179 преди 6 години
Защо Бойко Борисов да е виновен ? Вие явно сте много заспали ако си мислите ,че той разруши държавата. Точно обратното той даже се опита да направи нещо положително но е много трудно след 50 години комунистическо управление дори да се мисли за хубави неща
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе айде пак някой ви е виновен - я пътя, я мантинелата.Шоферчето отвсякъде си е виновно - хлъзгав път, мокра настилка, поднесло е, за тая 20 тонна машина и 45 км/ч са много.Самият шофьор си е признал, че е виновен.
20
7
 
5
 
! Отговори
Изваден с форцепс преди 6 години
Този щофьор не е онзи.Подменен е от ГЕРБ, а истинският е изпратен със самолет на ЦРУ в Гуантанамо!Венсеремос, палци горе!
19
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМПИЧМЪНТ ЗА РАДЕВ И ПОСЛЕ В ЗАТВОРА! НЕЩАСТЕН ***!
18
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАТА Е НА БСП И РУМЕН РАДЕВ!
17
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 6 години
1000000 + статии за катастрофата, а когато има нересност по пътищата мълчите . За всичко по принцип. Стане ли нещо нищите по една седмица какво, що после потъва в забрава до следващия автобус , влак с мъртъвци .Гнус ме е от тази държава.
16
7
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Колко удобно за Борисов;))) Водача да опере пешкира. иначе, ако е пътя,топката отива в правителството. И въпреки тази врътка в защита на Борисов: Борисов-Оставка, ОСтавка, ОСтавка, ОСтавка!
15
7
 
9
 
! Отговори
смехрко преди 6 години
Защо триете началото на коментара..........Нали сте свободни медий.Или и Вие сте платени от БСП.Тролчета платени на БСП това ли е нецензурно.......
14
1
 
3
 
! Отговори
olymp or преди 6 години
podceniavaneto na meteo i hronometera ne e dobre...
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОЦИАЛИСТИТЕ УБИХА ХОРАТА