Григор Димитров – тенисистът с голямото сърце

Българинът спря мача с Нишикори, за да помогне на момиче
Обновена: 24 мар 2014 14:24 | 24 мар 2014 13:18,
56
Григор Димитров – тенисистът с голямото сърце
Снимка: YouTube

Макар и Григор Димитров да не успя да победи Кей Нишикори в Маями, тенисистът ни "взриви" публиката на тенис корта, след като показа другото си лице, чисто човешкото.

Младият ни тенис талант захвърли ракетата и помогна на момиче, което подава топките, след като тя замалко не колабира на корта.

Случката се разигра във втория сет на мача с японеца, когато хасковлията поиска хавлията си от момичето. Виждайки, че тя се олюлява, Гришо приближи до нея, хвана я за ръка и я изведе извън корта при медицинското лице. Всичко това се разигра пред смаяната публика на трибуните.

Тенисистът ни помогна на момичето да легне, докато лекарят на турнира я прегледа. Точно в този момент благородната постъпка на Димитров взриви трибуните в Маями, които започнаха да скандират неговото име, а горди българи, развяха родния трибагреник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Гриша !
25
2
 
43
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Браво на Гришко. Ние от Аскуу му изказваме голямо признание за постъпката.
24
2
 
82
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
БРАВО НА ГРИШАТА И НА РОДИТЕЛИТЕ МУ , ЧЕ СА ГО ТАКА ВЪЗПИТАЛИ. НА БЪЛГАРСКИ КАЗАНО , КОЙТО ГО МОЖЕ СИ ГО МОЖЕ.НЕЗАВИСИМО ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС. БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ РАДОСТ И ЧЕСТ. ДЕРЗАЙ ГРИША.
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всеки би го направил
22
3
 
59
 
! Отговори
. преди 10 години
Браво на Григор! Постъпката му трябва да се оцени подобаващо! Да, всеки би трябвало да реагира така, но не всеки би могъл, а и не всеки го прави. Спомнете си преди време в едно автомобилно състезание, беше или от сериите Льо Ман, или от Туристическите серии, където на едно от момичетата, които държат табелите с имената на пилотите и номерата на автомобилите припадна и се удари в предният капак на колата, а пилота вътре панически започна да пита екипа си дали всичко с колата му е наред!
21
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво ли очакваха американските коментатори да направи Гришо? Да и удари два шамара, да викне 911 без да я пипа и после да я съди за пропуснати ползи, че е изгубил мача? Ето тази безсърдечност и издигането на егоизма в култ не ми харесва в развитите демокрации, които на практика се основават на протестантски ценности. Да, всичко друго им е добре, но като са престанали да бъдат хора, дали си струва?
20
2
 
35
 
! Отговори
az преди 10 години
EVALA CHOVEK
19
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 20Не толкова, че ни изненадва, всеки един би трябвало да постъпи така.Просто толкова... хайде, да не казвам злоба, но бих казал безразличие към другия се е насъбрала в сърцата на нашенеца, че една такава проста постъпка е все едно да видиш наживо как Иисус е лекувал прокажените.
18
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно доста са паднали общите стандарти - защо тази постъпка трябва да изненадва? Какво е трябвало да направи? Да я остави да се строполи на земята, пред цялата публика? Ами естествено, че ще и помогне ако я види да се олюлява...Утре сигурно ще почнат да пишат статии за хора, които са си хвърлили *** в кофата, а не на земята до кофата... Героите на нашето съвремие.... Жалка работа. И не, не визирам Гришо, а хората, които са толкова зле да се прехласват от толкова малко...
17
9
 
28
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Браво на г-н Димитров. Имаме в бг злобни индивиди...ако успеем да им помогнем да се интегрират в 21-ви век ще е хубаво. Ако не, да си ходят в росия и да се хранят от злобата си към цивизацията, да намират конспирации срещу тях постоянно, врачките им да ги уверяват че нищо че били бедни и прости-щели да надживеят всички нормални народи и те дори горди с простотията си ще бъдат. Факт!
16
1
 
29
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Затова има успех сред жените, а не като... (хайде да не казвам, че някой може да го приеме персонално)
15
5
 
76
 
! Отговори
asd преди 10 години
Браво на Гришо, добър спортист и добър човек. Гордост за България.
14
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия американци явно не им е останала човечност да се впечатляват от нещо, което всеки би направил...
13
4
 
75
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Поклон пред Григор Димитров. Това дело ще му спечели сърцата на феновете до края на кариерата му. Ето такива примери искам да чета за нас, българите. Ако имахме още 7 милиона григоровци и григорки, щяхме да бъдем най-уважаваната държава в света. Браво, Грише! Победата в един мач се помни за кратко, но победата на хуманността се помни от феновете вечно. Григор явно е разбрал, че целта не оправдава средствата. Един мач на корта е 2 часа на ден, а животът извън корта - цели 22.
12
4
 
32
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До Донка КазискаКато не можеш да разбереш една мъжка постъпка, поне не овонявай света със словесните ти ***... Ама то свинята на помия се радва, така че май ще ти е трудно да не го правиш.
11
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на нашето момче! Мимито тая вечер сигурно ще му се отблагодари за хубавата постъпка. ;)
10
3
 
55
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
И тука доста хора са за лечение .............пустата завист ахахах не се чудете после защо сте болни и не ви върви в ежедневието .......
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДаниелНемаше начин да не падне.По това време в Маями е ужасно. Ходил съм на 2 изложения там по това време на годината и е ад, 27-30 градуса с над 90% влажност. Вървиш и от теб се лее пот все едно те къпят с маркуч.Единственото спасение е хотела с климатик.Просто не сме свикнали на такова време.
8
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е как да не се гордееш с такъв човек,с такъв българин..Браво Григор,преди всичко сме хора,много ясно..
7
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Донка Казискамнооо проста тиква си