Роже Федерер спечели третата си поредна титла на Уимбълдън

Това бе първата титла за Федерер от Големия шлем за тази година. С нея титлите му от шлема стават общо пет
3 юли 2005 18:21,
Роже Федерер спечели третата си поредна титла на Уимбълдън
Роже Федерер

Швейцарецът Роже Федерер постигна хеттрик като спечели третата си поредна титла на турнира Уимбълдън от три финала. В мъжкия финал на тазгодишното издание на най-престижния турнир на трева в света, Федерер спечели срещу Анди Родик (САЩ) с 3:0 сета. Така Родик не можа да се реваншира за загубата на финала през миналата година.

Водачът в ранглистата и схемата Федерер спечели първия сет с 6:2 без особени проблеми. Във втория обаче Родик започна да играе по-концентрирано и се достигна до тайбрек. Там обаче отново доминираше Федерер, който взе тайбрека със 7:2 точки, а с това и втория сет.

След прекъсване заради традиционния за финалите в Лондон дъжд, в третия сет двамата започнаха да взимат геймовете в които сервираха до 3:3. В най-важният според експертите седми гейм за всеки сет, Федерер направи пробив и поведе с 4:3. След това успя да вземе и двете си подавания, за да спечели сета с 6:4, а с това и мача.

Това бе първата титла за Федерер от Големия шлем за тази година. С нея титлите му от шлема стават общо пет (освен трите от Уимбълдън той има и по една от откритите първенства на САЩ и Австралия от миналата година). Освен трофея от Уимбълдън Роже Федерер взе и 630 хиляди паунда

След загубата в неделя, Родик остана само с една титла от турнири от Големия шлем – от първеството на САЩ през 2003 г. За него останаха и 315 хил. паунда от наградния фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание