Трета титла за Винъс Уилямс от Уимбълдън

Преди началото на турнира никой не очакваше този финал, като фаворитките на букмейкърите бяха Жустин Енен-Арден и Мария Шарапова
2 юли 2005 22:58,
Трета титла за Винъс Уилямс от Уимбълдън
Винъс Уилямс

Винъс Уилямс (САЩ) победи сънародничката си Линдзи Дейвънпорт с 2:1 сета и спечели третата си титла от Уимбълдън.

Първият сет бе за Дейвънпорт, която го спечели с 6:4, но след това Уилямс успя да се върне в мача с победа във втория сет със 7:6. 

Кулминацията на мача настъпи във третия сет, в който Дейвънпорт изпусна да спечели мача при 5:4 в нейна полза и мачпойнт. След това Уилямс направи пробив в 15-я гейм на този сет и поведе и 8:7. Винъс Уилямс спечели и следващия гейм, а с това и мача за титлата.

Преди началото на турнира никой не очакваше този финал, като фаворитките на букмейкърите бяха Жустин Енен-Арден и Мария Шарапова.

Освет титлите си на сингъл на Уимбълдън от 2000, 2001и вече 2005 г., Винъс Уилямс има и две титли на двойки от 2000 и 2002 г. Тя има вече общо пет индивидуални титли от Големия шлем, а на двойки титлите са шест.

По-рано през деня Анди Родик (САЩ) довърши отложения от вчера мач срещу шведа Томас Йохансон, и го победи с 3:1 сета. Така Родик ще се опита да се реваншира срещу Роже Федерер (Швейцария) за загубения от него финал през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание