Винъс Уилямс победи миналогодишната шампионка Шарапова на Уимбълдън

Другият полуфинал между водачката в световната ранглиста Линдзи Дейвънпорт (САЩ) и французойката Амели Моресмо бе прекъснат заради дъжд при резултат 1:1 сета и 5:3 за Дейвънпорт в третия сет
30 юни 2005 23:50,
Винъс Уилямс победи миналогодишната шампионка Шарапова на Уимбълдън

Винъс Уилямс (САЩ) победи миналогодишната шампионка Мария Шарапова от Русия в полуфинален мач на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" с 2:0 сета и се класира за финала. Така американката ще има шанс да спечели третата си титла от този турнир след тези от 2000 и 2001 години.

Първият сет в полуфиналния мач между двете бе сравнително равностоен, като те си размениха по един пробив, а сета завърши с резултат 7:6 за Уилямс след тайбрек. Във втория обаче американката бе господарка на корта и не даде шанс на Шарапова, като го спечели с 6:1.

Другият полуфинал между водачката в световната ранглиста Линдзи Дейвънпорт (САЩ) и французойката Амели Моресмо бе прекъснат заради дъжд при резултат 1:1 сета и 5:3 за Дейвънпорт в третия сет. Мачът ще се играе в петък.

В същия ден са и двата полуфинала при мъжете, в които играят швейцарецът Роже Федерер срещу Лейтън Хюит (Австралия) и Томас Йохансон (Швеция) срещу Анди Родик (САЩ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание