Шест рускини сред най-добрите 16 на Уимбълдън

От началото на годината Кузнецова има спечелени от наградни фондове 637 хил. долара и два турнира
27 юни 2005 10:43,
Шест рускини сред най-добрите 16 на Уимбълдън
Светлана Кузнецова
Шест руски тенисистки и един тенисист ще излязат днес на тревните кортове в Лондон в започващите осминафинали от единствения тенис турнир от Големия шлем, който се провежда на трева.

Безспорно най-голям интерес за нас представлява двубоят между Магдалена Малеева и Светлана Кузнецова. Навършващата днес 20-години рускиня е поставена под номер 5 в основната схема, но в световната ранглиста е с една позиция назад.

От началото на годината Кузнецова има спечелини от наградни фондове 637 хил. долара и два турнира.

Най-добрата българска тенисистка все още няма титла през годинита и в момента се намира на 43-то място в световната ранглиста. От началото на годината Малеева има спечелени 157 хил. долара от наградни фондове.

Един от най-интересните двубой в днешната програма е мачът, противопоставящ две от руските надежди – Анастасия Мискина и Елена Дементиева. Миналогодишната шампионка Мария Шарапова ще срещне Натали Деши (Франция), докато Елена Лиховцева излиза срещу номер 3 в световната ранглиста Амели Моресмо (Франция).

Двубоят на Маги Малеева е третият от програмата на корт 18, като преди него ще се изиграе и мачът между Надя Петрова (Русия) – Квета Пешке (Чехия).

Единственият представител на мъжете на Русия - Дмитрий Турсунов, пък ще срещне представителя на Франция Стефан Грожан в мача си от осминафиналите при мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание