Отново латински финал при мъжете на Ролан Гарос

Рафаел Надал (Испания) и Мариано Пуерта (Аржентина) ще спорят за титлата в Париж
4 юни 2005 10:54,
Отново латински финал при мъжете на Ролан Гарос
Рафаел Надал

Рафаел Надал (Испания) победи номер 1 в световната тенис ранглиста, швейцареца Роже Федерер с 3:1 сета на Ролан Гарос и се класира на първия си финал от турнир за Големия шлем. Испанецът навърши вчера 19 години и направи най-хубавия подарък за рождения си ден.

Със загубата си пък Федерер отложи поне с година мечтата да спечели титла и от този турнир, след като вече е печелил в другите три от шлема. Швейцарецът има общо четири титли от Големия шлем, но в Париж направи най-доброто си постижение през тази година, като достигна до полуфинал.

Възходът на младия испанец Надал през тази година е невероятен, като той успя да се придвижи да второто място в класацията на ATP и на пето в ранглистата за последните 52 седмици.

В другият полуфинал аржентинецът Мариано Пуерта победи Николай Давиденко (Русия) в петсетов мач, продължил 3 часа и 29 минути. Така Пуерта продължи традицията да има поне един аржентинец в последния мач на Ролан Гарос след миналогодишния финал между сънародниците му Гастон Гаудио и Гилермо Кория, спечелен от Гаудио.

Представители на латинската тенис школа са печелили този турнир многократно, включително и в предходните пет поредни години - два пъти бразилецът Куертен, испанците Коста и Фереро, и Гаудио. През тази година купата отново ще бъде латинска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание