Агаси загуби за втора поредна година в първия кръг на Ролан Гарос

35-годишният американец поведе с 2:1 сета, но разтегнат мускул му попречи да изиграе по подобаващ начин последните два сета
25 май 2005 09:03,
Агаси загуби за втора поредна година в първия кръг на Ролан Гарос
Андре Агаси
Андре Агаси, който е най-възрастният играч на "Ролан Гарос” със своите 35 години отпадна за втора поредна година в първия кръг на турнира. Въпреки, че игра за рекордния 58-и път в турнир от Големия шлем бившия номер 1 отстъпи от квалификанта Ярко Ниеминен (Финландия) с 5:7, 6:4, 7:6 (8:6), 6:1 и 6:0.

35-годишният американец поведе с 2:1 сета, но разтегнат мускул му попречи да изиграе по подобаващ начин последните два сета, в които той взе едва един гейм.

Болката беше непоносима. Не можех да сервирам, да се движа, да стоя или да седя, ” каза след края на двубоя Агаси. „Почувствах известно успокоение след като изпих един Advil, но треньорът ми не можеше да ми помогне по никакъв начин.”

За втория кръг на турнира се класираха Анди Родик (САЩ), Гастон Гаудио (Аржентина) и Рафаел Надал победили съответно Валфред Цонга (Франция), Жулиен Бенетю и Ларс Бергсмюлер (Германия) с по 3:0 сета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание